כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

ביטחון ובטיחות בבית שלך

מפתיע לגלות, אבל נתונים סטטיסטים מראים שהבית הוא המקום שבו קורות מרבית התאונות. כיצד נהפוך אותו לבטיחותי יותר? וכיצד נשדרג את רמת הביטחון האישי שלנו? על כך המאמר שלפניכם. הסטטיסטיקה העגומה מבציעה על הנתון המפחיד הבא: כ- 66% מהילדים שמגיעים להתאשפז בבתי החולים מקורם בתאונות בבית: נפילות, הרעלות, מכות מחפצים, כוויות, נשיכות ועקיצות וכן דקירות וחתכים הן בין התאונות הנפוצות ביותר. כך תגנו על בטיחותכם ועל בטיחות יקיריכם.

16/07/2013
סורגים – ילדים ומבוגרים כאחד אוהבים להביט על הנוף הנשקף מחלונם ולעתים גם לשוחח עם בני בית, חברים ושכנים אשר עוברים ברחוב. על מנת למנוע נפילה מהחלון בזמן שיחה, חשוב להתקין סורגים. הם יוכלו לשמור עליכם גם במקרים שבהם אתם מטפסים כדי לנקות את התריסים והחלונות וגם מפני פורצים.

גדרות – גדרות עוזרות להגן על שטח ביתכם. לא רק שהן שומרות על הפרטיות שלכם, אלא הן גם מאפשרות לילדים לשחק בחצר או בגינה בבטחה, למנוע מהכדור להתגלגל לעבר הכביש ומהילדים לרוץ אחריו לכביש. כמו כן, הן אף מקשות על פורצים לחדור לביתכם.

מחסום ומעקות למדרגות – חשוב לזכור שילדים אינם מסוגלים לנווט בבטחה במדרגות, כל עוד הם אינם שומרים על שיווי משקלם, תפיסת העומק מוגבלת וכן אין להם עדיין כישורי קואורדינציה. בבתים שיש בהם תינוקות ופעוטות שאין להם בכלל את היכולות האלה עדיין, חשוב למנוע מהם לטפס על המדרגות ולכן ניתן להשתמש במחסום. בגילאים מאוחרים יותר, חשוב שיהיה למדרגות מעקה יציב, כדי שיוכלו להיעזר בו על מנת לטפס לקומות העליונות או לרדת לקומות התחתונות.

שערים חשמליים – אם יש לכם שער בבית, כבר עדיף שהוא יהיה חשמלי. שלא כמו שערים סטנדרטיים שילדים יכולים לפתוח בכל עת, ולצאת דרכם מבלי שתשימו לב או לטרוק אותם על האצבעות שלהם, על שער חשמלי רק אתם תוכלו לשלוט ובכך תוכלו למנוע פגיעה פוטנציאלית.


הדברה ירוקה – פנו לחברת הדברה שמשתמשת בחומרי הדברה ידידותיים בסביבה. כך תצמצמו באופן משמעותי את הסיכוי לנשיכה או לעקיצה שלכם ושל בני ביתכם על ידי מזיקים, וגם לא תצטרכו לשאוף חומרים רעילים.

שמרו על כללי בטיחות בשימוש בחשמל – כסו נקודות חשמל שאינן בשימוש במכסים ייעודיים. אל תכסו מכשירי חימום. הימנעו מלהתעסק עם מכשירים חשמליים כשגופכם רטוב. ודאו שמפסק הפחת תקין ותקנו מכשירים שמקצרים, כדי למנוע התחשמלות.

שמרו על חפצים מסוכנים במקומות נעולים – אחסנו במקומות בטוחים תרופות, גפרורים, חומרי ניקוי, אגרטלים, סכו"ם, כוסות וצלחות שבירות וכל חפץ אחר שעלול לסכן את ילדיכם.

כסו פינות חדות ומגנו מגירות – אם יש לכם פריטי ריהוט זוויתיים (למשל שולחנות), תוכלו לרכוש מגנים מיוחדים כדי לכסות את הפינות האלה וליצור זוויות מעוגלות. כמו כן, קיימים כיום מנגנוני בטיחות למגירות המונעות מהן להיפתח בקלות, אך חשוב מכך, למנוע מהמגירות להיסגר במהירות על האצבעות.

המאמר נכתב באדיבות מסגריית נחום המתמחה בביצוע עבודות מסגרות מכל הסוגים.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים