כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

כך תחסכו בצריכת החשמל בבית

חיסכון בחשמל מתחיל מאימוץ כללים נכונים של צריכת אנרגיה. במאמר הבא נסביר כיצד ניתן לחסוך בצריכת החשמל בבית ולהפחית באופן משמעותי את ההוצאות החודשיות

01/05/2014
כל בית בישראל זקוק למערכות חכמות עבור ניטור, ניהול ובקרת אנרגיה. מערכות אלו מאפשרות חיסכון משמעותי בהוצאות החשמל והן מבטיחות איכות חיים גבוהה. חלק מהמערכות מבוססות על ניצול עודפי חשמל ואנרגיה לצורך שימוש מחדש, בעוד חלק אחר מתמקד בהפחתת כמות הצריכה הקיימת.

בנוסף, ניתן לחסוך בצריכת החשמל בבית בעזרת האמצעים הבאים:
- זיגוג כפול של חלונות ודלתות
- איטום מרווחים
- ציפוי חלונות לסינון קרינת UV
- חימום מים במשאבות חום
- ניקוי בידוד צנרת
- שיפור נצילות בדודי שמש אחת למספר שנים
- החלפת מכשירי חשמל ישנים במכשירים עם דירוג אנרגטי גבוה
- החלפת דוד חשמל בדוד שמש

את שיעור החיסכון השנתי הצפוי לאחר שימוש באמצעים הללו ניתן לשער בעשרות אחוזים. מעבר לכך, חיסכון בחשמל רלוונטי עבור דירות בקומות ביניים, בתים צמודי קרקע ועוד.

חיסכון בחשמל באמצעות מערכות תאורה

אי אפשר לחסוך בהוצאות החשמל של הבית מבלי להשתמש בצורה נכונה במערכות התאורה. זהו נושא עקרוני וחיוני עבור צמצום צריכת אנרגיה, היות והוא מייצג מכשירי חשמל הנמצאים בשימוש באופן התדיר והנפוץ ביותר. ההמלצות העיקריות הן להתקין נורות פלורוסנט ארוכות או קומפקטיות, להימנע מתאורה מקומית כאשר ישנה תאורה כללית ולצמצם את תאורת הרקע בזמן צפייה בטלוויזיה.
עוד המלצות עבור שימוש חסכוני בתאורה כוללות בחירת צבעים בהירים עבור הקירות, הסרת אבק מאהילים ומנורות וניצול היתרונות של מנורת שולחן חסכונית לצרכי קריאה או עיון. כל אלו יחד יבטיחו חיסכון בחשמל גם עבור דירות ישנות וזאת מבלי להשקיע סכומים גדולים בשיפוץ מחדש.
לסיכום, חיסכון באנרגיה ובצריכת החשמל בישראל עומד בראש סדר העדיפויות של צרכנים פרטיים, גופים עסקיים, ארגונים ומוסדות. החיסכון משפיע על איכות הסביבה ועל ההוצאות החודשיות של משפחות בכל רחבי הארץ. אפשר להשיג את מטרות החיסכון בקלות במידה ומאמצים את כללי המפתח ומקפידים על ההוראות.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים