כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

מי אחראי על סתימות ביוב בבניין משותף?

כל עוד מדובר על סתימת ביוב שקיימת רק בבית פרטי, או שמשפיעה רק על דירה אחת, הרי שאין שום בעיה - יוצרים קשר עם אינסטלטור שיטפל בסתימה, וכאן העסק מסתיים.

06/07/2014
אולם, מה עושים במצב שבו מופיעות סתימות ביוב בכל הבניין המשותף? על מי חלה האחריות? מי משלם עבור הנזקים ועבור הטיפולים? ומהי בעצם הדרך הטובה ביותר לטיפול בבעיה? כל התשובות במאמר הבא.

כיצד מטפלים ועל מי חלה האחריות ?

● האחריות

החוק קובע כי במידה ויש סתימות ביוב בבניין משותף, ועד הבית אחראי על גיבוש הפתרון לבעיה, והוא למעשה בא כוחם של הדיירים לפתור זאת. מאחר שברוב המקרים קשה עד בלתי אפשרי להבין מי מהדיירים הוא האחראי לסתימה - וממילא מדובר לרוב על אחריות מצטברת כשכל דייר "תרם" במקצת לסתימה בבניין.

● המחיר

מי שאף משלמים את המחיר, הם חברי ועד הבית, אלא שכאן חשוב לדייק - הם אלו שגובים את מלוא הסכום מכל הדיירים, ומעבירים אותו לאינסטלטור. המחיר עבור פתיחת סתימות ביוב משתנה והוא תלוי במורכבות של הסתימה, ובצעדים שיש לנקוט.

● שאיבת ביוב

לא פעם, בכדי לפתוח סתימות ביוב בבניין משותף, יש צורך להזמין שירות של שאיבת ביוב בעזרת ביובית. הדבר קורה בעיקר בצנרת ישנה יחסית, שלא טופלה במשך זמן רב. יש לזכור שעלויות השירות הנ"ל אמנם יותר גבוהות, אך יש להן יתרון משמעותי - לאחר ששואבים את הביוב, הוא ממש כמו כמו חדש, והדבר מאפשר לבצע טיפול ושיפוץ, כך שהצנרת החדשה תהיה איכותית במיוחד.

● תכנון ופתרון הבעיה מראש

אם כבר מזהים התחלה של סתימה בבניין או שמריחים ריח רע, מומלץ מאד שוועד הבית ינקוט יוזמה וייצור קשר עם אינסטלטור, לפני שהסתימה עצמה תגרום לנזקים חמורים. ככל שמקדימים - כך מוטב.

עם מי יוצרים קשר?

במידה וועד הבית מעוניין לפתור אחת ולתמיד את הבעיה של סתימות ביוב, חשוב מאד לבחון איזה אינסטלטור מתמחה במיוחד בבתים משותפים, ובפרט מי מהם מסוגל לבצע תכנון מחודש לצנרת, במידת הצורך.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים