כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

שיפוץ בית - מדריך שיפוצים

מדריך השיפוצים שלנו בא לענות על השאלות הראשוניות והצרכים שלכם בנוגע לשיפוץ הבית. החל מאיך בוחרים שיפוצניק? מה חשוב לתאם לפני תחילת השיפוצים? ומדוע חובה לחתום על חוזה למול קבלן שיפוצים?

22/09/2008

שיפוצניק – איך בוחרים?

ישנם מספר דרכים לבחור שיפוצניק: אם לקבל המלצות מהשכנה שבדיוק סיימה לשפץ את המטבח, למצוא אחד בלוח שיפוץ madas או לאתר שיפוצניק דרך מדריך דפי זהב. חשוב לציין כי ישנו הבדל בין קבלן שיפוצים לבין שיפוצניק.

קבלן שיפוצים - אדם שרשום ברשם הקבלנים כקבלן שיפוצים.

ברשם הקבלנים רשומים היום כ-1,150 קבלני שיפוץ. יש חשיבות לבדוק האם מי שטוען כי הוא עובד כקבלן שיפוצים יהיה אכן רשום בפנקס הקבלנים בנוסף לפנקס הקבלנים ניתן לבדוק האם מי שטוען שהוא קבלן גם רשום בהתאחדות הקבלנים.

שיפוצניק - אדם שעובד בעבודות שיפוצים אך לא קבלן רשום בתחום השיפוצים.

בתחום השיפוצים קיימים אלפי עובדי שמבצעים עבודות שיפוץ אולם מתוך ההנחה כי רק 1,150 עובדים כקבלנים רשומים ישנם אלפים שאינם. אלה שיפוצניקים אשר אינם בהכרח רמאים או לא מבצעים את עבודת השיפוץ כהלכה אלא אינם רשומים בתחום. בכל מקרה חשוב לברר על פי חוק שהשיפוצניק מוציא קבלה ומחייב במע"מ.

שיפוצים – מה לתאם לפני?

יש לדרוש מקבלן השיפוצים הצעת מחיר כתובה בפירוט מרבי. הצעת מחיר חייבת לכלול בפירוט את העבודה שכלולה בהצעה, את לוח הזמנים שבו השיפוץ צריך להתבצע וכמובן את המחיר הכולל. באמצעות הצעת המחיר הפורטת על פי הפורמט שנמצא כאן ניתן להשוות בין קבלני השיפוץ השונים. יש שיפוצניקים שידרשו עבור הצעת המחיר והבדיקה כסף. דבר זה הוא כשר לחלוטין מכיוון שהם משקיעים ממרצם וזמנם ולרוב הדבר יעיד על המקצועיות ועל עומס העבודה שלהם.

פירוט העבודה- כל דבר שיש לבצע בשיפוץ צריך להיות מפורט בכמויות, יחידות ומחיר. בשפה מקצועית הפירוט יופיע תחת השם "כתב כמויות" ובו יהיה סעיף נפרד לכל דבר בשיפוץ. הפירוט בהצעת העבודה יאפשר לך להשוות מחירים בצורה טובה יותר בין מספר שיפוצניקים שונים וגם במקרה של שינוי במהלך השיפוץ כתוספות ניתן יהיה לדעת מה המחיר למטר מרובע או ליחידה מכיוון שהוא מופיע כבר בפירוט העבודה. חשוב כי פירוט העבודה והמחיר הנדרש יהיו בציון העובדה כי ההצעה ופירוט העבודה כוללים את החומרים והציוד של השיפוץ. בדרך כלל הכול נדרש על חשבון השיפוצניק למעט "הכלים הלבנים"- הקרמיקה, הכיור, המרצפות וכיו' שנקנים בנפרד על ידך.

לוח זמנים- קבלן שיפוצים עובד לרוב במספר פרויקטים בו זמנית ולכן יש לדרוש לוח זמנים. הדבר יוכיח את רצינותו של המשפץ והערכת העבודה לה ביתך נדרש.

מחיר- בתחום השיפוצים מקובל תשלום של פריסת מחיר בהתאם לקצב התקדמות השיפוץ. אין שום דבר המחייב לתת חצי ממחיר השיפוץ מראש, אף ייתכן כי מדובר בנוכל שיעלם עם הכסף. בדרך כלל מקובל לתת רק 20% לפני תחילת השיפוצים, 30% עם התקדמות עבודת השיפוץ וכך הלאה. החשיבות היא לא לתת 20% מן הכסף לפני שכל השיפוץ על הפרטים הקטנים שבו נסגר.

חוזה שיפוץ – מדוע?

חובה לחתום על חוזה שיפוץ מול הקבלן. החוזה צריך לכלול בתוכו את פירוט העבודה והצעת המחיר שקיבלתם מן הקבלן הכוללת את המחיר ופריסת התשלומים, לוח הזמנים, נוכחות הקבלן בזמן השיפוצים (במידה והוא מעביר את העבודה לידי קבלן משנה), בטיחות, שימוש בחומרים בעלי תו תקן תקניים ואחריות על עבודת השיפוצים.

אחריות- על קבלן השיפוצים חלה אחריות לאיכות השיפוץ. משך האחריות משתנה בהתאם לסוג עבודת השיפוץ. על איטום גגות מקובלת אחריות של חמש שנים ועל עבודות שרברבות ניתנת לרוב אחריות של שלוש שנים לפחות. בגדול- על כל עבודת שיפוץ בבית חלה אחריות של קבלן השיפוצים של לפחות שנה. על האחריות לחייב את השיפוצניק לתקן את התקלות במידה ויתגלו ללא תשלום נוסף בתוך זמן קבוע מראש.

ביטוח- יש לוודא מול השיפוצניק כי הוא נושא בביטוח צד ג'. אם חס ושלום יגרם נזק לביתך או למישהו מבני הבית כתוצאה מן השיפוץ, במרבית המקרים תבקשו לתבוע את קבלן השיפוצים ולכם אם הוא לא מבוטח ייתכן כי הוא לא יוכל לכסות את הנזק ומכאן נובעת הדרישה לביטוח צד ג' בו חברת הביטוח תוכל לשלם.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים