כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

ראיון עבודה - כך תִצלחוּ אותו

רכזת היחידה להכוון תעסוקתי של המכללה האקדמית גליל מערבי בצרור טיפים שימושיים

30/03/2009
הגשתם מועמדות, הטלפון צלצל והוזמנתם לראיון עבודה? מזל טוב! כעת עליכם להתכונן.
"ראיון העבודה הינו צומת חשוב בדרך לקריירה, ובו אנחנו מקבלים הזדמנות להציג את עצמנו ולהעביר את המסרים הרצויים לגבי מידת התאמתנו לתפקיד", מסבירה רכזת היחידה להכוון תעסוקתי של המכללה האקדמית גליל מערבי, רינת אייזן. "לכן, חשוב להיערך ולהקדיש מחשבה למסרים, להופעה החיצונית שלנו, לשפת הגוף, לאופן שבו נציג את עצמנו ואת היתרונות שלנו על פני המתחרים".

הרושם הראשוני

נקבע ב- 90 השניות הראשונות למפגש, לכן חשוב לא לאחר לראיון עבודה, לברר היכן מתקיים ראיון העבודה ואת דרכי ההגעה. מומלץ להגיע 15 דקות לפני. אם אתם צפויים לאחר, דאגו לעדכן את הגורם שהזמין אתכם ולהסביר מדוע.

ההופעה חיצונית לראיון העבודה

היא חלק בלתי נפרד מהמיתוג שלכם והיא יכולה לספר הרבה על מועמד, לכן חשוב להגיע לבושים בצורה ייצוגית, נאותה ומכובדת. בגדים לא עושים את האדם, אך הם תומכים במסר המילולי שהינכם מעבירים. מומלץ להתרכז בצבעים המתאימים לכל דבר כגון: שחור, חום, אפור, כחול בינוני, זית, בז', כחול פטרול, בורדו - על גוניהם.

שפת הגוף

לשפת הגוף שלכם חלק מאוד חשוב בהעברת המסרים למראיין. חשוב לשמור על גישה חיובית. להיכנס לחדר עם חיוך, להיות אנרגטיים ואופטימיים. שימרו על יציבה זקופה, הציגו את שמכם בצורה ברורה, שמרו על קשר עין תמידי, הנהנו בזמן דברי המראיין (מראה על הקשבה). שבו בנינוחות, הימנעו מגירוד, משחקי אצבעות, טפיפת רגליים, משחק עם חפץ כלשהו בכפייתיות, משחק עם השיער, הסתרת הפה. הקפידו על ישיבה פתוחה, כאשר הידיים מונחות בצידי הגוף או על הירכיים שלובות קלות. אל תשתלטו על המרחב הפרטי של המראיין - הנחת הידיים על שולחן המראיין, סידור הדברים על שולחנו, התקרבות פיזית.

לקראת ראיון העבודה - עשו שיעורי בית

לימדו על הארגון, על מטרותיו, החזון שלו ותחום עיסוקו. תרגלו מה אתם עתידים לומר - ראיון עבודה הוא דבר מלחיץ שיכול לגרום לפחד או לחוסר ביטחון, לכן חשוב לתרגל את הדרך בה נרצה להציג את עצמנו, ואפשר גם מול חבר/ה: מה יש לכם להציע לארגון, רמת הידע בהתאם לתפקיד המבוקש, כישורים כגון יכולת ניהולית, יכולת ארגון, ניסיון רלוונטי, תכונות אופי שמייחדים אותכם וכד'.
אל תשכחו להתמקד במה שחשוב לכם להשיג, תוך שאתם בודקים מה מקובל בתחומכם: גובה השכר, אפשרויות קידום, תנאים סוציאליים, תנאים פיזיים (למשל – חדר נפרד). בזמן הראיון נוהגים לשאול על תכונה אחת שהיא פחות טובה. חישבו על תכונות פחות טובות שיש בכם, אך כזו שאינן משפיעה על הביצועים בעבודה. לכל אחד מאיתנו יש חסרונות, צריך רק לדעת איך להציג אותם.

במידה שתתבקשו לספר על עצמכם

בנו את סיפור חייכם למראיין. התמקדו בתכנים שמציגים את יכולתכם המקצועית, התחילו בתפקידכם האחרון, תארו כמה זמן שימשתם בו, מה היו תחומי האחריות שלכם במסגרתו (שלושה עד ארבעה משפטים), המשיכו בתיאור הניסיון המקצועי שלכם בתפקיד הקודם, הציגו גם אותו. אם השכלתכם רלבנטית לתפקיד, הציגו אותה.

דיאלוג עם המראיין

נסו לנהל דיאלוג עם המראיין ולהימנע מתשובות מדוקלמות, דבר שיגביר את ביטחונכם ויתרום לקיום ראיון טבעי וזורם. הימנעו מסלנג, דיבור גבוה מדי או פתיחות רבה מדי. הקשיבו לדברי המראיין ואל תתפרצו, גם אם אתם יודעים את התשובה או שיש לכם מה לומר בנושא.
בראיון העבודה חשוב לציין למה אתם תהיו טובים לארגון ולא למה הארגון יהיה טוב בשבילכם. מראיינים רוצים לדעת במה אתם תוכלו לתרום לארגון ולהעשיר אותו.
בבואנו לראיון עבודה, אנו מוכרים את עצמנו! אנו מוכרים את השירות שניתן לארגון ולכן עלינו למכור בראיון עבודה תוצאות! אם בעבודה הקודמת הצלחתם לעשות שינוי/שיפור, כמתו זאת למספרים וספרו על זה. הציגו את יתרונותיכם העיקריים כמועמדים ואת תכונותיכם הטובות המכשירות אתכם לתפקיד.

לסיכום, הודו למראיין על הזמן שהקדיש לכם, הדגישו את התלהבותכם מהתפקיד המוצע ובררו בנימוס לגבי שלבי ההמשך הצפויים. סיימו את הראיון בחיוך וזכרו: יתקבל המועמד המתאים ביותר לתפקיד ולא המועמד הטוב ביותר. בנוסף, כל ראיון עבודה מהווה אימון ותרגול לראיון הבא.

באדיבות אתר ilimudim – אינדקס לימודים
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים