כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

שעון נוכחות

קבלו את העובד החדש שלכם. הוא יצור קטן השוקל לא יותר מכ-5 קילוגרמים, אבל מבצע את עבודתו כראוי. זהו שעון הנוכחות. הוא מקבל את פני העובדים בתחילת יום עבודה ובסופו, ודואג לתקתק את הזמנים במדויק

24/08/2009

שעון נוכחות – מי צריך אותו

יש לכם עסק קטן, בינוני או אפילו חברה גדולה, עסק מכל סוג שהוא. בוודאי אכפת לכם ממנו ואתם חושבים ללא הפסק איך לייעל, לגדל ולטפח אותו, כאילו הוא הבייבי שלכם. ומה עם העובדים שלכם? איך הזמן בעבודה עובר עליהם? האם הם עומדים בלוח הזמנים? איך אתם יודעים ומוודאים זאת? הרי כל עובד בא והולך, אתם באים והולכים ועוד יום, חודש שנת עבודה מסתימת. אחת הדרכים הבהחלט אפקטיביות לדעת זאת, היא להתקין בכניסה לעסק שלכם שעון נוכחות.

מה בעצם עושה שעון נוכחות?

שעון נוכחות מקבל את פני העובדים בתחילת יום עבודה ובסופו, ודואג לתקתק את הזמנים במדויק. איך הוא עושה זאת? הוא מחתים כל עובד פעמיים ביום, בכניסתו לעבודה וביציאתו מהעבודה. הוא מוציא דו"ח שעות על כל עובד בחברה או בארגון ,וכך מבצע מעקב מדויק אחריו: האם מאחר, מחסיר שעות או ימים, עובד שעות נוספות וכדומה. הוא עורך לכל עובד סיכום שעות עבודה יומיות, חודשיות וסיכום ימי עבודה הכלליים בכל חודש ושנה. הוא כולל אף את חישובי החופשות, השעות הנוספות וכדומה. השעון מתכוונן אוטומאטית לזמני חורף וקיץ. מכאן ששעון הנוכחות הוא פריט הכרחי ופיתרון טכנולוגי מתקדם לעסק שלכם.

סוגים של שעוני נוכחות והתאמתם לארגון

קיימים סוגים רבים של שעוני נוכחות: שעון נוכחות הפועל באמצעות כרטיס מגנטי - החיסרון בו הוא האפשרות לרמות בהעברת כרטיס של עובד אחר. שעון נוכחות הפועל על פי בדיקת טביעת אצבעו של העובד או בדיקת רשתית העין שלו. ושעון ביומטרי ואינטרנטי הפועל על פי זיהוי תג בחיבורי רשת. האחרונים אמנם יקרים יותר, אך מונעים רמאויות וזיופים. שנייה לפני שאתם רוכשים את שעון נוכחות העובדים לעסק שלכם, חשוב שתתאימו אותו לצורכי החברה שלכם. למשל: אם יש לכם חברה או ארגון קטן, לא מומלץ שתרכשו שעון נוכחות עם נוכחות רבה המתאימה לחברות גדולות המונות מספר רב של עובדים. אם אתם לא ממש בעניין של תפעולי מכשירים, תרכשו שעון נוכחות פשוט וקל להפעלה.

תפעולו של שעון נוכחות

אם בעבר שעון הנוכחות היה גדול, מסיבי ודי מסובך, הרי שהיום הוא קטן, קל להפעלה, לא צורך דיו או מוצר משלים יקר אחר הנרכש עמו. כל עובד המגיע למקום העבודה מוכיח את הנוכחות שלו בהחתמת כרטיס עובד אישי או בהעברת טביעת האצבע שלו (או העין) על שעון הנוכחות (השקעה כספית גדולה יותר, אך משתלמת). כך נוהג, כאמור בתחילה ובסוף יום עבודה. הנתונים הללו על כל עובד בחברה, נכנסים אל תוך המערכת הממוחשבת שבשעון הנוכחות. דו"חות הנוכחות מועברים אל הנהלת החשבונות בחברה וחישובי השכר נעשים בהתאם. הכול רשום ומדויק.

מה החוק אומר על שעון נוכחות?

על פי החוק במדינת ישראל (בעיקר שני החוקים: חוק שעות עבודה ומנוחה וחוק הגנת השכר) המעסיק צריך להמציא שעות עבודה לעובדיו. כלומר עליו להוציא לכל עובד דו"ח שעות נוכחות – אותו עליו לצרף לחישוב השכר. מכאן, שבעצם חובת ההוכחה על שעות העבודה של העובד חופשות, שעות נוספות וכדומה, מוטלת על המעביד. כלומר שבמקרה של תביעת שכר בבית דין לעבודה או במקרה של בירור כלשהו בעניין, חייבים להיות רישומי נוכחות לעובדים. רישום מסודר הכולל פירוט זמני שעות העבודה של העובד בצורה דיגיטלית, אלקטרונית או אחרת. כאן בדיוק נכנס שעון הנוכחות וממלא תפקיד זה על פי החוק.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים