כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

איך לבחור מטפלת לילד שלכם?

Ozeret4u נרתמת למשימה קשה איך לבחור מטפלת לילד שלכם? נראה שאין בחירה קשה מזאת- להשאיר בידיים זרות שיטפלו בדבר היקר לכם מכל.

13/04/2008
בחירת מטפלת לילדכם היא אחת המשימות הכי קשות שיש לכם ההורים. בידי מי ניתן להפקיד את ילדכם? על מי ניתן בכלל לסמוך? כשאתם בעצמכם לעיתים קרובות עדיין הורים צעירים החרדים מכל צעד לא זהיר שהילד עושה. להורים שעובדים שעות מרובות, שחיים גם כך עם החשש מטראומת נטישה לילד, מדובר בהחלטה רגשית קשה ולא רק באחריות המטפלת לשלומו של הילד. העסקת מטפלת לראשונה היא למעשה תהליך ראשון של שחרור ונתינה של הילד למישהו אחר.

איך בוחרים מטפלת?

מעל לכל דבר, החלק החשוב ביותר הוא יצירת הכימיה עם המטפלת. זה הרבה יותר חשוב מהניסיון, הוותק או ההמלצות. זה מצריך מכם ההורים, לבדוק את החושים הבסיסיים שלכם כהורים. אלו האינסטינקטים בדרך כלל הכי בריאים. חשוב להבחין בכך שהמטפלת רגועה ובטוחה בעצמה. דמות עצבנית, היא מוקד לזהירות. אחרי שאישרתם את הכימיה שנוצרה ביניכם ובין המטפלת, כדאי לבדוק את מידת הכימיה בינה ובין הילד. ולבדוק: איך הוא מתנהג עימה? כיצד הילד חש בנוכחותה? האם הוא נלהב, סקרן או להבדיל ביישן ועצבני? בראיון הראשוני עם המטפלת כדאי לשאול אותה מספר שאלות: האם יש לה ניסיון והמלצות? איך היא מתמודדת עם מצבי משבר כמו חום או בכי? האם היא מעשנת? כיצד היא מפעילה את התינוק? למציאת מטפלת ניתן להיעזר לוח מטפלותozeret4u.

איך בוחרים מטפלות בגנון?

לא תמיד ניתן לראות בגנון את מידת הכימיה שנוצרת עם המטפלת ולכן כדאי להקפיד להכיר את כל צוות המטפלות בקבוצה, כולל את המתגברות בשעות מאוחרות יותר ולבחון אותן- כיצד הילד עובר את השעות בגנון? עם מי הוא משחק? ומה מצב הרוח שלו במהלך היום? התשובות יסייעו לכם להכיר את המטפלות ואת הגישה שלהן. אין להתרשם רק מהמפגש הראשוני עם המטפלות אלא לבדוק את הדברים לאורך כל השנה. גם כדי לעקוב אחר ההתפתחות של הילד כשאינכם עימו וגם על מנת להכיר את המטפלות המתחלפות. כדאי לבחון את התגובות של המטפלות לשאלות מנחות כמו – "מה לדעתך כדאי לעשות כש...?"

לסיכום תהליך בחירת המטפלת

צריכים לזכור כי תהליך הבחירה במטפלת קשה ולוקח זמן לילד להסתגל, כך שבמקרים רבים, בתחילת המעבר הילד יכול להתנהג בצורה שונה מהרגיל ולדרוש יותר תשומת לב מההורה. מדובר הרי בתהליך פרידה מההורה ובניית זהות עצמית במרחב חדש ובמקביל גם תהליך של היכרות עם הסביבה. חשוב להבהיר למטפלת למה אתם, ההורים, מצפים ומה חשוב לכם בטיפול או במפגש. חשוב גם להביע מידת אמון כלפי המטפלת בעיקר מול הילד, שזקוק לכך כחותמת הכשר לשהייה שלו עם המטפלת. לסיום, זכרו שלא כל אחד מתאים לדרישות שלכם ולעיתים אנו נדרשים להתפשר, אולם לא בכל מחיר. שננו היטב את מה שחשוב לכם בדמות המטפלת, ואת זה חפשו בראיון.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים