כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

מנקה מדרגות – זכויות וחובות

מהן הזכויות ומהם החובות של מנקה המדרגות בבניין מגורים?

19/05/2015
כאשר ועד הבית של בניין משותף מחליט שצריך להתחיל להעסיק מנקה מדרגות לטובת שמירה על הניקיון ועל ההיגיינה בבניין, חשוב שנציגיו ידעו שעל מנת לפעול על פי החוק בישראל – הם חייבים להפריש לו סכום מסוים לקרן פנסיה. במאמר זה נספק את כל הפרטים על הנושא, שיאפשרו לכם להעסיק את מנקה המדרגות בדרך שתשמור על זכויותיו כעובד, ומבלי לעבור על החוק.

חובות של מנקה מדרגות

חובות של מנקה מדרגות
למעשה, החובה היחידה אבל החשובה של מנקה המדרגות שינקה את חדר המדרגות שלכם, היא לבצע את הניקיון בצורה יסודית ועל פי הסכם העבודה שנקבע בינו לבין נציגי ועד הבית. אם הוא לא מבצע את העבודה כראוי ועל פי ההסכם – כמובן שנציגי הוועד רשאים לפטרו – וגם זה, תוך שמירה על זכויותיו ומתן הודעה מוקדמת – אם הדבר רלוונטי מבחינת משך תקופת ההעסקה שלו.

מנקה מדרגות – זכויות

אז למנקה המדרגות יש חובה אחת – אבל היא חובה שאם הוא לא ממלא הוא עלול לאבד את מקום העבודה שלו. מבחינת זכויות, לעומת זאת, יש לו הרבה, ממש כמו של כל עובד שכיר אחר במשק כאן בישראל. אבל – על מנת לקבל את זכויותיו שיפורטו כאן בהמשך, חייב מנקה המדרגות להיות רשום במוסד לביטוח לאומי כעובד המועסק על ידי הוועד. אם הוא לא רשום – ברוב המקרים הוא לא יהיה זכאי לקבל את זכויותיו, או לפחות לא באופן מלא.

האחריות על הרישום מוטלת הן על נציגי הוועד והן על מנקה המדרגות עצמו (שצריך לדרוש זאת).

ואלה הן הזכויות של מנקה מדרגות

מנקה מדרגות שהוא תושב ישראל (בעל תעודת זהות כחולה), עבר את גיל 21 (או גיל 20 אם מדובר באישה) ורשום במוסד לביטוח לאומי כעובד שכיר, יהיה זכאי לקבל את הזכויות הבאות:

• קרן פנסיה – ממש כמו שאדם שמעסיק בביתו עוזרת בית באופן פרטי צריך להפריש לה סכום כסף מסוים לפנסיה, כך גם מנקה מדרגות זכאי להפרשה כספית כזאת. אם הוא מתחיל לעבוד בבניין כשעדיין אין על שמו פוליסת פנסיה, מעסיקיו יצטרכו להתחיל לשלם עבורו רק לאחר שתחלוף חצי שנה מיום תחילת עבודתו (בחודש העבודה השביעי). אם כבר יש קרן פנסיה על שמו – התשלום עבור העובד יצטרך להתבצע על ידי הוועד באופן מיידי. ניתן גם לבצע את התשלום באופן רטרואקטיבי – לאחר שלושה חודשי עבודה או בתום שנת המס – המוקדם ביניהם.

• אובדן כושר עבודה – ביטוח שנכלל בקרן הפנסיה ומזכה את מנקה המדרגות בקבלת קצבה, אם חלילה הוא מגיע למצב של אובדן כושר עבודה.

• ביטוח שארים – נכלל גם הוא בתשלום לקרן הפנסיה, ומזכה את בני משפחתו של המנקה בקצבה מסוימת, במקרה שחלילה הוא עובר מן העולם.

• ביטוח לאומי וביטוח בריאות – הפרשות נוספות שעל הוועד להפריש עבור מנקה המדרגות, על מנת שיוכל למצות את זכויותיו בכל מקרה של תאונה / מחלה וכד'.

• הודעה מוקדמת על פיטורין – מנקה מדרגות זכאי לקבל הודעה מוקדמת על פיטוריו הצפויים באופן של יום מראש על כל חודש של עבודה, ועד למקסימום של חודש ימים.

יש זכויות נוספות שאותן זכאי לקבל מנקה מדרגות העובד בבניין, אולם קצרה היריעה מלפרטן. באופן כללי אפשר לומר, כי זכויותיו של מנקה מדרגות זהות לזכויותיה של עוזרת בית המועסקת בבית באופן פרטי, וכוללות את כל מה שמגיע לעובד שכיר, כולל ימי חופש, ימי מחלה וכד'.

לקבלת המידע המלא אודות הזכויות של מנקה מדרגות מומלץ לפנות למוסד לביטוח לאומי.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים