כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

עוזרת הבית גנבה? זה מה שאומר החוק

חוששים שעוזרת הבית גנבה מכם חפצים יקרי ערך? להלן הצעדים החוקיים שביכולתכם לעשות בנדון.

19/05/2015
אחד החששות הגדולים ביותר של אנשים שמעסיקים עוזרת בית, הוא שהיא תגנוב להם חפצים בעלי ערך כספי ו/או סנטימנטלי. אחרי הכול, עוזרת הבית עושה סדר בכל החפצים הנמצאים במקום, והרבה פעמים חשופה להימצאותם של חפצים יקרים, ביניהם טלפונים חכמים ומכשירים ניידים אחרים, שטרות של כסף שנשארים בבית, פנקסי שיקים וכמובן – תכשיטים, כך שיש לה את הגישה ואם היא רק רוצה – היא יכולה לקחת אותם ביחד איתה.

מה עושים במקרה של עוזרת בית שגנבה?

מה עושים במקרה של עוזרת בית שגנבה?
אם יש לכם הוכחות לכך שעוזרת הבית גנבה מכם כסף, תכשיטים או כל חפץ אחר ששייך לכם, אתם יכולים להגיש נגדה תביעה באחת מהערכאות המשפטיות (על פי סכום הכסף ו/או שווי הרכוש שנגנב). אבל, כאמור, אתם צריכים הוכחות. לכן – אם מתעורר אצלכם חשד שעוזרת הבית גנבת, כדאי מאוד להתקין בבית מצלמות נסתרות או להיעזר בשירותיה של חברת חקירות. כשתהיינה בידיכם ההוכחות המצולמות – יהיה לכם הרבה יותר קל לזכות בתביעה ולקבל את כספכם ו/או את חפציכם בחזרה.

למרות זאת, גם אם אין לכם הוכחות אבל יש לכם חשד מוצק – אתם בהחלט יכולים להגיש תביעה נגד העוזרת, רק שתצטרכו לקחת בחשבון שזאת תהיה מילה שלכם אל מול מילה שלה.

מה עונשה של עוזרת בית שגנבה?

אם בבית המשפט מוכח מעבר לכל ספק כי עוזרת הבית אכן גנבה לכם דברים, היא יכולה לקבל את אחד או יותר מהעונשים הבאים:

• השבת הרכוש לבעליו – החזרת החפצים ו/או העברת סכום כסף ששוויו כשוויים של החפצים שנגנבו.

• מאסר על תנאי – לינה בבית והמשך תפקוד תחת הגבלות מסוימות, שהפרתן תביא למאסר בפועל.

• שירות לתועלת הציבור (עבודות שירות) – ביצוע עבודות שיש בהן תועלת לציבור, כגון סיוע בבתי חולים ועוד. בדרך כלל הולך ביחד עם מאסר על תנאי, אך לא תמיד.

• מאסר בפועל – עוזרת שגנבה סכומים גבוהים מאוד של כסף ו/או שהוכח שגנבה ממעסיקיה במשך תקופה ארוכה ביותר, יכולה לקבל ענישה של מאסר בפועל, גם למשך תקופה ארוכה.

בנוסף, עוזרת שגנבה לא תהיה זכאית לפיצויי פיטורין, שמגיעים לכל עוזרת בית שעבדה באותו מקום במשך שנה ויותר ולא גנבה.

משמעות הדברים היא, שבמקרה של עוזרת בית שגנבה יש לדווח על כך לרשויות ולפנות לערכאות המשפטיות, על מנת שהעוזרת תיתן את הדין. יש מקרים בהם ניתן לפתור את הדברים ישירות מול העוזרת – ולהסכים, למשל, על כך שהעוזרת תחזיר את כל הרכוש שגנבה ולא תדרוש פיצויי פיטורין. הדבר פוטר את הצורך להיכנס לתהליכים משפטיים שיכולים לקחת לא מעט זמן, אבל תלוי, כמובן, ברצונם של הצדדים.

לסיכום: למעסיקיה של עוזרת בית שגנבה יש בהחלט אל מי לפנות, והיא, מאידך, יכולה להיענש קשות.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים