כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

זכויות בייביסיטר – המדריך המלא

אנשים רבים מעסיקים בייביסיטר על מנת שיוכלו לצאת מהבית בלי הילדים. רוב האנשים חושבים, שלבייביסיטר אין הרבה זכויות פרט לקבלת תשלום על החובה רבת החשיבות שהם ממלאים – שמירה על האוצרות הפרטיים שלהם. האם זה אכן כך? במאמר זה נסקור את הנושא וננסה לספק את התשובה לשאלה – האם לבייביסיטר יש זכויות?

19/05/2015
אם אתם נמנים עם אותם הורים שמעוניינים שתהיה להם אפשרות לצאת בערב לבילוי זוגי ללא הילדים, או שתהיה להם אפשרות לצאת לסידורים מסוימים אחר הצהריים ולדעת שיש מישהו אחראי שנמצא עם הילדים – אתם בחברה טובה. רוב ההורים לילדים במדינת ישראל ובעולם שוכרים את שירותיו/ה של בייביסיטר – אדם אחר, בדרך כלל בגיל צעיר יחסית אבל לא תמיד, אשר נמצא בבית עם הילדים כאשר ההורים יוצאים.

אם כבר יש לכם בייביסיטר שאתם סומכים עליו/ה בעיניים עצומות – כנראה שהסתדרתם, אולם אם אתם עדיין בשלבי החיפוש – חשוב שתמשיכו לקרוא, כי הפרטים הבאים יסייעו בידיכם לעשות את הבחירה הנכונה:

מחקרים מצאו, כי עדיף שלא להשאיר ילדים קטנים עם ילד עד גיל 14. על פי המחקרים אמנם יש ילדים בגילאים האלה שהם מאוד אחראיים ושאף עברו קורס עזרה ראשונה, אולם גם הם לא תמיד ידעו כיצד להתמודד במצבי מצוקה, כמו ניסיון פריצה, נפילה וחבלה של הילד שעליו הם שומרים ועוד. לילדים עד גיל 14 אין עדיין את שיקול הדעת הנדרש והם עלולים להימצא בעצמם במצוקה, וזה יהיה לא אחראי להשאיר אותם עם ילד אחר – גם מבחינתו וגם מבחינתם.

החל מגיל 14 יש לנערים כבר יותר שיקול דעת עצמאי, והם יתמודדו בצורה טובה יותר גם עם מצבים מלחיצים.

האם לבייביסיטר שלכם יש זכויות?

האם לבייביסיטר שלכם יש זכויות?
בישראל אין חוק שמסדיר את זכויותיהם של ילדים, נערים או מבוגרים שנותנים שירותי בייביסיטר. ההנחה הבסיסית היא, שמי שעושה בייביסיטר מקבל את הכסף שמגיע לו באותו יום שהוא נותן את השירות – כשההורים חוזרים הביתה. אבל, יש מקרים בהם ההורים צריכים שמירה על הילדים למשך תקופה, ומסכמים עם הבייביסיטר שהם יתנו להם חלק מהכסף בתחילת התקופה ואת השאר בסיומה. במקרה כזה יש שתי אפשרויות: או שההורים יכבדו את מי שסיפק להם שירותי בייביסיטר ובאמת יתנו לו את השכר שמגיע לו, או שלא. במקרה שמדובר באנשים מבוגרים – יש דרכים משפטיות לחייב את ההורים לשלם. במקרה שמדובר בנערים ונערות – המצב קצת יותר מורכב כי עוד אין להם זכויות משפטיות, אבל גם במצב כזה לא נסגרות הדלתות. נערים ונערות שסיפקו שירותי בייביסיטר ולא קיבלו את שכרם, יכולים לפנות לארגונים שונים שהוקמו על מנת לשמור על זכויות צעירים בעבודה, והם אלה שמנהלים את המשא ומתן מול ההורים, ואם יש צורך – גם את ההליך המשפטי.

לכן – אמנם לבייביסיטר אין זכויות המוסדרות בחוק, אולם אם לא שילמו את שכרו או נהגו בו שלא כיאות – יש לו בהחלט לאן לפנות.

* המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, ומכוון גם לבייביסיטר ממין נקבה.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים