כרגע באתר
9
4
6
,
3
מודעות
כניסה לאזור האישי

איך לנקות את המקרר?

יש לשמור מקררים נקיים, על מנת שיוכלו לשמש מקומות מפלט למזון שלנו.

13/04/2008
האם תוכלו לתאר לעצמכם חיים ללא מקרר בבית? מרביתנו לא יכולים; אנו תלויים במקרר לאחסון בטוח וסניטרי של מחצית מדברי האוכל שלנו. כאשר הופיעו המקררים, בתחילת שנות התשעים של המאה שעברה, הם יצרו מהפכה בהרגלי הקניות והבישול במטבחים ובעולם כולו. עקרות הבית כבר לא היו חייבות לקנות מדי יום מזון טרי ולבשל רק את מה שניתן לאכול באופן מיידי.

הסכנה שבמקרר לא נקי

אפילו בטמפרטורות המומלצות של 40 מעלות פרנהייט, חיידקים יכולים לגדול ולזהם את המזון הנשמר במקרר. מרבית יחידות הקירור/ הקפאה שיוצרו מאז 1985 הם בעלי פחות מקומות מסתור ונקיקים, הלוכדים טיפות ונזילות, אך עדיין יש להם מתלים, אטמים וחורים בקירות, התומכים במדפים ובמגירות. אם אלו אינם מנוקים באופן סדיר, הם עשויים לאכסן מיקרובים גועליים היוצרים סביבה לא בטוחה למזון.

ניקוי המקרר

אם רכשתם מקרר משומש, או אם אתם מפעילים מקרר שלא היה בשימוש זמן מסוים, יש לוודא שהוא נקי לפני שמכניסים אותו למטבח, אם בכלל. עליכם לאפשר תחלופת אוויר רצינית על מנת לנקותו היטב. הרחיקו את כל המדפים והמגירות. לאחר שתלבשו כפפות גומי, השתמשו בתערובת של 50% מלבין ו 50% מים על מנת לקרצף את פנים המקרר, השתמשו במברשת נוקשה על מנת להגיע לכל הבקיעים סביב המתלים והמשטחים הלא- ישרים. תערובת זו תהרוג כל עובש או נבגי עובש שעשויים להיות בלתי נאים. נקו גם את המדפים, המגרות והמתלים. אתם יכולים לרסס אותם עם תמיסת מלבין/ מים- או אפילו בקצף ניקוי מחטא המיועד לחדרי אמבט- ולתת לקצף לעבוד בזמן שאתם תוקפים את המקרר הריק. שימו את המדפים, המגירות והמתלים באמבטיה על מנת שתוכלו לרסס אותם, אם אתם עובדים בפנים, או על יריעת פלסטיק, אם אתם עובדים בחוץ. לאחר שסיימתם לקרצף, שטפו במים נקיים ויבשו היטב בבד. אם הריח נשאר, שימו קופסא פתוחה של סודה לשתיה או 8 אונקיות של פחם פעיל (ניתן לרכוש בחנויות המוכרות ציוד לאקווריום) בצלחת, והניחו לשבוע להתרעננות.

טיפול בריחות המקרר

כאשר המקרר הנקי מצוי בשימוש, אתם יכולים למנוע התפתחות ריחות על ידי כיסוי הדוק של כל המזונות, ובפרט של מזונות ריחניים כמו ברוקולי, דגים וטעמי שום, לפני הכנסתם למקרר. כיסוי של כל המזונות ימנע מהם לספוג את טעמם או ריחם של המזונות הניחוחיים מאוד. כמה חומרים יספגו ריחות וימנעו מהם לזהם את המזון. סודה לשתיה היא חומר מסורתי; הניחו קופסא פתוחה קרוב לחלקו הקדמי של המדף האמצעי במקרר, והחליפו מדי חודש על ידי שפיכת הסודה לכיור עם זרם מים חזק. זה ירענן גם את הביוב והצנרת. אל תשתמשו בסודה לבישול אחרי שהשתמשתם בה לרענון המקרר! פרט לסודה לשתיה, ניתן להשתמש בשלוש או בארבע קוביות פחם קטנות בתוך כלי פתוח, בקפה טחון ויבש על צלחת נייר, או בחצי קליפת תפוז מרוקנת מתכנה וממולאת במלח שולחן.

ניקוי שוטף של המקרר

פעם בשבוע, השתמשו בתערובת של 1/4 כוס סודה לשתיה ברבע גלון מים חמים על מנת לנקות את כל המשטחים הפנימיים, ובכרית ניקוי על מנת לנקות נזילות דביקות שלא ניקיתם במשך השבוע. על מנת לעשות זאת יש להזיז את המזון המאוכסן, וזה גם זמן טוב לנקות בקבוקי קטשופ ורוטב לסלט, לפני שמכניסים אותם בחזרה.

פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים