כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

השינויים במחירי הדירות בירושלים

לפי סקירת המחירים של השמאי הממשלתי שנערכה ברבעון הראשון של 2015, עולה תמונה עגומה שבה מחירי הדירות בירושלים ממשיכים לעלות ללא הפסקה. למעשה, בדומה למחירי הדירות באשקלון ובאשדוד, מחירי הדירות בשנת 2015 עלו בממוצע ב-7% (הסקירה התייחסה לדירות בנות ארבעה חדרים בשל השכיחות הגבוהה שלהן הן בעסקאות והן במלאי).

18/06/2015
אז כן, אין ספק שישנן לא מעט דירות למכירה בירושלים, אך השינוי במחירן הוא מהדרסטיים ביותר בארץ. רק כדי לסבר את האוזן, נציין לדוגמא כי בחולון או בתל אביב לא נמצא כל שינוי במחירי הדירות לטובה או לרעה.
השינוי מתייחס להבדל בין הרבעון הראשון של 2014 לרבעון הראשון של 2015, שכן ההבדל בין הרבעון האחרון של 2014 לרבעון הראשון של 2015 צנוע יותר ועומד על 1% בלבד. כך שהמחיר הממוצע של דירת ארבעה חדרים בירושלים נכון לרבעון הראשון של 2015 הוא 1,902,000 שקלים.

ירושלים פנים רבות לה...

אין עוררין על כך שירושלים היא בין הערים המגוונות ביותר בישראל, כשתחום הנדל"ן לא שונה במיוחד משאר האלמנטים המרכיבים את העיר מהבחינה הזו. בגדול ניתן לחלק את שכונות העיר לכמה קבוצות לפי מחירי הדירות הממוקמות בהן ולפי רמת היוקרה שדבקה בהן במרוצת השנים:

• השכונות היוקרתיות ביותר בעיר

הכוונה היא לשכונות שבהן מחירי הנדל"ן הם לא רק מהגבוהים בעיר, אלא מהגבוהים בישראל כולה. לדוגמה ניתן להזכיר את שכונת טלביה, המאוכלסת על ידי תושבים אמידים לרבות לא מעט תושבי חוץ מארצות הברית וצרפת, המושבה הגרמנית, רחביה, בקעה ובית הכרם.

• השכונות הממוצעות בעיר

בקבוצה זו ניתן למצוא שכונות כמו תלפיות, הממוקמת בצדה הדרומי של העיר כשגם בתוך השכונה ניתן למצוא שוני רב במחירי הדירות בין האזורים השונים שלה, שכונת רמות, הגבעה הצרפתית, גילה, פסגת זאב (המחולקת ללא פחות מארבעה אזורים מובחנים) ועוד.

• השכונות הבינוניות ומטה בעיר

הכוונה היא לשכונות כמו קרית יובל שעוברת תהליך מואץ של התחרדות, קרית מנחם המאוכלסת בעיקר על ידי עולים חדשים, שכונת נווה יעקב ועוד. חשוב מאוד לציין כי דווקא הדירות הממוקמות בשכונות בקבוצה זו נחשבות לעתים לאטרקטיביות בעיני משקיעים. כך, למשל, שכונת הקטמונים, הסמוכה לשכונת קטמון היוקרתית, הופכת לאטה לאטרקציה בעיני יזמי נדל"ן המאמינים כי באזור זה תתרחש עליית המחירים המשמעותית הבאה.

התוכנית של שר האוצר הנכנס לטיפול במצוקת הדיור

בתחילת חודש יוני (2015) הודיע שר האוצר משה כחלון כי הוא מתכוון להציע תוכנית רב-שלבית לאישור קבינט הדיור שתסייע לפתור את מצוקת הדיור. מטרת הצעדים הראשונים של התוכנית לתת מענה לשורה ארוכה של חסמים שונים ובעיות מורכבות המאפיינים את שוק הדיור הישראלי בדגש על מיתון העלייה במחירי הדירות ועל סיוע לזוגות הצעירים הרבים כל כך, המתקשים לרכוש את דירתם הראשונה.

במסגרת התוכנית שמציע השר כחלון ניתן למצוא צעדים כמו, לדוגמה, קיצור המסלול לפיצול דירות המיועדות להשכרה תוך שמירה אופטימלית על מרחב מגורים ראוי, עידוד ההמרה של משרדים לדירות מגורים, קידום בנייה לצורך מגורים על קרקעות המיועדות לבנייה ציבורית וכן שינוי תקינה ומתן מענקים נרחבים לטובת תהליך תיעוש מואץ של ענף הבנייה בישראל והגדלת מספר העובדים בענף באמצעות תוספת עובדים זרים והכשרת עובדים ישראלים.

לדברי השר, בין יתר הנקודות החשובות העומדות לנגד עיניו, קיימת חשיבות גבוהה למציאת פתרונות דיור עבור האוכלוסייה החרדית הסובלת ממצוקת דיור חמורה. לא ברור תוך כמה זמן תשפיע התוכנית על העלות של דירות למכירה בירושלים, אך נראה כי יש למה לצפות.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים