כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

מהי ההכשרה הנדרשת עבור טכנאי מעליות?

אחד מהמקצועות הנדרשים ביותר בימינו, עם ביקוש הולך וגדל, הוא המקצוע של טכנאי מעליות. חל איסור לבצע טיפולים במעליות, כולל גם אחזקת מעליות מבלי שיש את ההסמכה המלאה, ולכן רצוי שתכירו מה נדרש מכם כדי לעסוק בתחום.

12/08/2015

ביקוש הולך וגדל

ביקוש הולך וגדל
הביקוש לכך גדול משום שבעצם, ככל שהזמן עובר - כמות המעליות בארץ רק הולכת וגדלה, ועימה הצורך בשירותי התקנת מעליות, אחזקת מעליות וכמובן תיקון וטיפול בתקלות שונות במעליות. על כן, מקצוע הטכנאי הוא מקצוע שיכול להיות מכניס ומשתלם עבורכם. עם זאת, כמובן שבכדי לעסוק בתחום נדרשת הסמכה פורמלית.

תנאים מקדימים

קודם כל, עליכם להיות בוגרי מסגרת לימודים קודמת - בחלק מהמקומות דורשים לפחות 10 שנות לימוד, ובחלק מהמקומות 12 שנות לימוד, ואף תעודת בגרות. כמו כן, לעתים נדרשת הסמכה נוספת עבור הקורס. כאן חשוב להפריד בין שני קורסים אפשריים. הקורס הראשון נועד אך ורק להכשרה של אנשים בתור טכנאי מעליות. הקורס בעצם מיועד למי שכבר יש לו רקע קודם בתחום החשמל, ולכן רק מי שהוא חשמלאי מוסמך או בעל תואר הנדסאי חשמל יכול להירשם אליו. הקורס השני הוא בעצם המסלול המלא והמקיף ללא תנאים מקדימים - במהלכו עוברים גם הכשרה בתור חשמלאי מוסמך ו/או הנדסאי חשמל, וגם הכשרה בתור טכנאי מעליות. מטבע הדברים, הקורס הראשון קצר יותר ואורכו 300 שעות בממוצע, בעוד שבקורס השני, ההסמכה הראשונית היא ארוכה מאד, ולכן מדובר על 800 שעות בממוצע, ובעצם מדובר על קורסים בכמה חלקים שמתגבשים לכדי כמה הסמכות.

מה לומדים בקורס?

בקורס שמסמיך אתכם לעבודה כטכנאי מעליות, אתם נחשפים קודם כל ההיבטים תיאורטיים בהפעלת המעלית והפעלת מערכות החשמל שבה. כמו כן, לומדים עקרונות פיזיקליים החשובים מאד לעבודתה התקינה של המעלית. כמובן שלומדים גם תכנים פרקטיים שונים - מהן הוראות הבטיחות לשימוש והתקנה של מעלית, כיצד מבצעים אחזקת מעליות, מהן הבדיקות הנדרשות בעת האחזקה, אילו רכיבים מחליפים במעלית בטיפולי האחזקה, מהם הנהלים הנדרשים לאחזקה עבור מעליות מסוגים שונים (יש הבדל בין מעלית בבית פרטי, מעלית בבניין, מעלית בבניין רב קומות וכיו"ב). לומדים כמובן גם הוראות חירום וכיצד מחלצים אנשים ממעלית, מהם החוקים והרגולציה בארץ בתחום המעליות, ועוד תכנים אחרים חשובים במיוחד.

ההכשרה הסופית

בסיומו של הקורס, עוברים בעצם את המבחן שיכשיר אתכם להיות טכנאי מעליות. המבחן עצמו מחובר ע"י משרד הכלכלה והוא ארצי, ואם עוברים אותו בהצלחה - אפשר להתחיל ולעסוק בתחום ומקבלים את הרישיון המיוחל.

לא מתחילים לפני שיש הסמכה!

חל עליכם איסור מוחלט לעסוק בתחום (גם בהשגחה של טכנאי מוסמך) לפני שסיימתם את הלימודים שלכם. רק אדם שסיים את הלימודים ועבר את הבחינות בהצלחה, יחזיק ברישיון ויוכל לעסוק בתיקון ואחזקת מעליות.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים