כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

לימודי רפואת שיניים לבעלי תואר ראשון

חולמים על תואר שני ברפואת שיניים? בכתבה הבאה נסביר על לימודי ההמשך בתחום ועל חשיבות המקצוע.

19/08/2015

חשיבות השמירה על בריאות השן

חשיבות השמירה על בריאות השן
השיניים שלנו לפעמים נתפסות על ידנו כמובנות מאליהן – אותן "עזרים" שמאפשרים לנו לאכול את הסטייק שאנחנו כל כך אוהבים ולפעמים גם כדי לפתוח את אריזת החטיף העקשנית שמסרבת להיפתח בידיים. אבל, למעשה, חשוב מאוד לתת לשיניים הרבה יותר תשומת לב, שכן אחרת הן יכולות להתחורר, להירקב, ואפילו לנשור ולהיעלם. לטובת העניין חשוב מאוד להגיע לביקור אצל רופא השיניים לפחות אחת לשנה, ולבצע את הטיפולים הנדרשים על מנת לשמור על שיניים בריאות וחזקות כאחד. אם אתם רוצים לעזור לחבריכם הסטודנטים לשמור על בריאות השיניים, אתם יכולים ללמוד להיות רופאי שיניים בעצמכם, וזאת אפילו אם כבר עשיתם תואר ראשון במקצוע אחר. להפך – התואר יאפשר לכם ליהנות מ"הטבות" בעצמכם...

למה כדאי ללכת ללימודי רפואת שיניים?

ביקור אצל רופא השיניים הוא תענוג יקר (טוב, "תענוג" אולי לא תהיה המילה המתאימה כאן...), וזאת משום שגם אם בסופו של דבר הוא מחליט שלא צריך לעשות לכם שום טיפול – סביר מאוד להניח שתצטרכו לשלם על הביקור. אמנם, יש היום מרפאות שיניים שפועלות דרך קופות החולים ושבהן המחירים אמורים להיות זולים יותר, אבל גם באופן אובייקטיבי ובעיקר כשמתייחסים אל המחירים מנקודת מבטו של סטודנט – גם המחירים האלה יקרים. אז כשאין ברירה אין ברירה ומשלמים, אבל זאת בדיוק אחת הסיבות לכך שאנשים דוחים את הביקור שלהם אצל רופא השיניים, ומגיעים אליו רק כשהמצב באמת לא נעים. למרות זאת, סטודנטים יכולים לדאוג לשיניהם בצורה טובה, וזאת בזכות העובדה שמגיעה להם הטבה. לכן, כדאי מאוד ללמוד את רזי המקצוע, ולעשות את זה גם אם יש לכם כבר תואר, כי אז תוכלו ליהנות מהרבה פטורים ומהרבה הקלות.

לימודי רפואת שיניים לבעלי תואר ראשון

לימודי רפואת שיניים נמשכים שש שנים, כשלאחר השנה השלישית מקבלים תואר בוגר ברפואת שיניים, אבל רק לאחר השנה השישית מקבלים דואר D.M. D- דוקטור לרפואת שיניים, שמאפשר ג לעסוק במקצוע. לכן, אפשר להגיד שהלימודים נחלקים לתואר ראשון ושני, כאשר לימודי רפואת שיניים לבעלי התואר הראשון נדרשים על מנת ללמוד את התואר השני ולעסוק בתחום.

גם כדי שסטודנטים יחייכו בפה מלא

כשמסיימים את "התואר השני" בלימודי רפואת השיניים או אפילו כשנת סטאז' של הלימודים, כדאי מאוד לעבוד באחד מבתי הספר לרפואת שיניים של אחד מהמוסדות האקדמיים בישראל, על מנת לסייע לסטודנטים לשמור על שיניים בריאות. אחרי הכול, מדובר בחבר'ה "משלכם", ואין ספק ששווה לעזור להם לשמור על החיוך. ההרגשה הטובה מובטחת – גם לכם וגם להם. בהצלחה!
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים