כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

תנאי קבלה לעבודה בצילום אירועים

מעוניינים להיות צלמים מקצועיים? תוהים כיצד מתקבלים לעבודה בתחום? להלן תנאי הקבלה לעבודה בצילום אירועים

23/08/2015
עבודה בצילום אירועים מחייבת ריכוז, מיומנות ומקצועיות. כתוצאה מכך, חברה העוסקת בתחום ונדרשת לגייס עובדים חדשים חייבת להציב תנאי קבלה ברורים. אלו לדוגמא תנאי הקבלה הנפוצים לחברות שונות בארץ ובעולם:

א. ראיון אישי – כמעט כל עבודה בצילום אירועים מתחילה בראיון אישי. מטרת הראיון היא להתרשם מהעובד ברמה האישית, להבין מה מניע אותו ולנסות לנבא כיצד הוא יתנהג ויפעל בסביבה לחוצה ודינאמית. צילום אירועים הוא תחום מורכב מכפי שנהוג לחשוב, בעיקר בשל האחריות המוטלת על כתפי הצלמים. ראיון אישי יכול למנוע עוגמת נפש ולסנן מועמדים לא מתאימים.

ב. הכשרה – תנאי קבלה חשוב מאוד לעבוד בצילום אירועים הוא סוג מסוים של הכשרה. את ההכשרה ניתן לקבל מקורסים בצילום, מכללות ואוניברסיטאות. לרוב מדובר על תעודת הסמכה הניתנת בתום קורס של מספר חודשים. לחילופין, יש צלמי אירועים שמגיעים עם רקע אקדמי בלימודי תקשורת וקולנוע. ככל שההכשרה מקיפה ורחבה יותר, כך צפויים אחוזי הקבלה לעבודה לגדול.

ג. ניסיון – ניסיון הוא פקטור משמעותי בהעסקת צלמי אירועים. צלם מנוסה יידע להתמודד עם סיטואציות בלתי צפויות ולהציע פתרונות זמינים עבור הלקוחות. צלם כזה גם לא יעשה טעויות עם החומר המצולם, עם המצלמה או עם האביזרים הנלווים. יחד עם זאת, יש חברות המעדיפות להעסיק דווקא צלמים ללא ניסיון ולערוך עבורם את ההכשרה. במקרים כאלה מדובר בדרך כלל על משרה של עובד זוטר בלבד.

כך תשפרו את סיכויי הקבלה שלכם

כפי שניתן לראות, כל אחד מתנאי הקבלה מייצג גם הזדמנות עבור דורשי עבודה בתחום של צילום אירועים. תוכלו לשפר את סיכויי הקבלה שלכם אם תגיעו מוכנים לראיון, תשמרו על כנות ותציגו את ההכשרה באופן מזמין ונכון. זכרו שכל מעסיק מעדיף עובד עם מוטיבציה ולכן אל תתביישו לספר על אהבתכם לתחום הצילום. במידה ויש לכם עבודות שמציגות את הניסיון והמיומנות שלכם, הביאו אותם לראיון הקבלה הראשוני.

לסיכום, תהליך הקבלה לעבודה בצילום אירועים כולל שלבים שונים. התפקיד שלכם הוא לשמור על סבלנות ולהגיש מועמדות למשרה שמתאימה ליכולותיכם.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים