כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

שפת הגוף בזמן ראיון עבודה - למה חשוב לשים לב?

בעוד המילים שמועמד חולק בזמן ראיון עבודה חשובות, אם הגוף לא משדר את הדברים שאתה אומר, אתה עלול לא לקבל את העבודה.

26/08/2015
כאשר מגייסי עובדים מראיינים כל כך הרבה מועמדים, הם באופן טבעי הופכים לרגישים במיוחד לניואנסים של המרואיינים - כולל שפת הגוף שלהם.

האם שפת הגוף שלך מספרת סיפור שאתה לא רוצה שהמראיין "ישמע"?

הנה כמה דברים שכדאי להיזהר מהם בזמן ראיון עבודה.

• עצבנות

ככל שתנוע בחוסר שקט במהלך ראיון, ככה תראה עצבני יותר. זה גם עלול לגרום לך להיראות כפחות אמין מאחר והמראיין עלול לחשוד שהעצבנות שלך נובעת מכך שאתה משקר על סט הכישורים או הרקע שלך.

• לגעת בפנים או בשיער שלך לעיתים תכופות

אנשים שנוגעים בפנים או בשיער לעיתים תכופות משדרים חוסר אמינות. מדובר בתנועות להרגעה עצמית והם בדר"כ מופיעות כאשר בן אדם לא מרגיש בנוח עם מה שהוא אומר.

• להנהן ולהסכים יותר מידי

מצד שני, אם תהנהן בראשך או לא תפסיק להסכים עם כל מה שהמראיין אומר, זה עלול להיראות אגרסיבי מידי. במקום, השתדל להאזין ממקום של נוחות מבלי להגיב, אלא אם כן אתה צריך לענות על שאלה כלשהי.
ככל שתצליח לשלוט על הגוף שלך במהלך ראיון עבודה, ככה הסיכויים שלך לזכות בה יהיו גדולים יותר. למרות שכנראה לא תוכל לשלוט בכל טיק ותנועה לא רצונית בגוף שלך, להיות מודע להם יכול לעזור לך להתחיל לנסות להסתיר אותם.
אם אתה לא בטוח שאתה בכלל עושה את כל הדברים שתוארו כאן, בקש מחבר להעמיד פנים שהוא מראיין אותך ולאחר מכן לתת לך ביקורת נחוצה. ביחד, אתם יכולים להתאמן איך להתגבר על הסיטואציות השונות ולנסות לפענח מה אתה צריך לעשות כדי להישאר רגוע ושליו בזמן ראיון .

טיפים נוספים להצלחה בראיונות עבודה:

בצע שיעורי בית

אין זה משנה באיזה תחום ולאיזה חברה אתה הולך לצורך ראיון עבודה. בין אם זה חברת ענק או סטודיו בוטיק - תמיד כדאי לעשות שיעורי בית על העסק ו/או על הבעלים של העסק, וגם על הבנאדם הספציפי שהולך לראיין אותך, במידה ואתה יודע את זהותו מראש. איך עושים שיעורי בית? אחד הכלים הטובים הוא כמובן גוגל, וניתן להיעזר גם במידע מהפייסבוק,לינקדאין וכד'.
מידע מקדים על החברה ואופי התפקיד יאפשר לך להרשים את המעסיק ולתת דוגמאות חיות מתוך העולם הפנימי שלו, אם וכאשר יהיה צורך בכל. באופן כללי, מעסיקים מאד אוהבים לשמוע שמועמדים הכינו את עצמם לראיון כמו שצריך.

תבוא עם ביטחון

נכון שזה די ברור מאליו, אבל אין ספק שמעסיקים אוהבים לראות ולשמוע מועמדים עם בטחון. יחד עם זאת, לא כדאי להפגין יותר מדי בטחון, בטח כזה שלא עולה בקנה אחד במבחן המציאות - אף אחד לא אוהב אנשים שחצניים מדי.

תציג נסיון רלוונטי

במידה ומדובר במשרה שניתן להציג בה תיק עבודות רלוונטי (למשל: עיצוב גרפי, בניית אתרים וכו'), מומלץ מאד להצטייד בראש בפורטפוליו מרשים ככל הניתן (במידה וכזה טרם הועבר לצד השני).
הטיפים מאת אתר אקספלייס - זירת פרילנסרים מובילה בישראל.
שיהיה בהצלחה!
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים