כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

כך נמצא מטפלת סיעודית דוברת עברית

בקיאות בשפה העברית יכולה להוות יתרון משמעותי עבור מטפלת עם התמחות בסיעוד. השאלה היא כיצד מוצאים מטפלת עם הכשרה מן הסוג הזה. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת

03/09/2015
חיפוש אחר מטפלת סיעודית מחייב השקעה של זמן, מאמץ ומשאבים. המטפלת אחראית באופן ישיר על איכות החיים של יקירינו והיא צפויה להפוך בתוך זמן קצר לחלק בלתי נפרד מהמשפחה. אל מערכת השיקולים של בחירת מטפלת כדאי להוסיף גם את הנושא של השפה. מטפלת עם בקיאות בשפה העברית מציעה מגוון רחב של יתרונות והחיפוש אחריה שווה את המאמץ.
ראשית, מטפלת שיודעת לדבר עברית תוכל להתמודד טוב יותר עם דרישות רפואיות או מגבלות ספציפיות. היא משפרת את רמת הבטיחות במהלך הטיפול ויכולה להציע את שירותיה עבור גברים ונשים בטווח רחב של גילאים, לרבות קשישים ובני גיל הזהב. שנית, בקיאות בשפה העברית מקלה על בני המשפחה ומבטיחה תיאום נוח יותר של שעות עבודה, חופשים, הפסקות וכדומה.

אתרי אינטרנט, המלצות וחברות סיעוד

אלו הדרכים העיקריות שבאמצעותן ניתן למצוא מטפלת סיעודית דוברת עברית:

א. אתרי אינטרנט

מגוון רחב של אתרי אינטרנט עומד לרשות אנשים שמחפשים להחליף מטפלת. היתרון של שימוש באתרי אינטרנט בא לידי ביטוי באפשרות לבצע סינון. מלבד פרמטרים כמו שנות ניסיון, ותק, גיל או איזור מגורים, ניתן להגדיר גם שפות. בקטגוריה הזו יש לתת עדיפות למטפלת שמדברת עברית ברמה של שפת אם.

ב. המלצות

גם המלצות של חברים, קולגות או בני משפחה יכולות לשמש עבורנו אינדיקציה מצוינת עבור בחירת מטפלת סיעודית דוברת עברית. חשוב לאסוף המלצות מאדם אובייקטיבי ולזכור את הדרישות הספציפיות של המקרה הסיעודי. במילים אחרות, מטפלת שמתאימה לחבר או בן משפחה עשויה שלא לתת מענה לצרכים שלנו. את עוגמת הנפש מונעים בעזרת תיאום פגישת היכרות לא מחייבת עם המטפלת וניהול שיחה קצרה בעברית בלבד.

ג. חברות סיעוד

הפתרון הנוח ביותר לחיפוש אחר מטפלת סיעודית דוברת עברית הוא לפנות לחברות העוסקות בתחום. החברות מרכזות את הטיפול בבקשה, מלוות את הלקוח ומעמידות לרשותו שורה ארוכה של אפשרויות. העסקת מטפלת דרך חברת סיעוד חוסכת זמן ומאמץ. אפשר להשתמש בשירותי החברה כדי להחליט על העסקת מטפלת לטווח קצר או ארוך, בהתאם להנחיות המוסד לביטוח לאומי וגם לפי מסגרת התקציב.
עברית כשפת אם לא אמורה להחליף קריטריונים אחרים לבחירת מטפלת סיעודית. מומלץ להתעקש על תקופת ניסיון מול המטפלת ולבדוק את ההסמכה וההכשרה שלה. בנוסף, מטפלות זרות רבות מגיעות לישראל ללא ידע בשפה העברית, אך לאחר מספר שנים הן כבר יכולות לנהל שיחות מלאות. יש להישאר עירניים למטפלות כאלה ולקבל את כל המידע הדרוש דרך אתרי האינטרנט והחברות העוסקות בתחום.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים