כרגע באתר
6
4
7
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

לימודי אפייה

רוצים לדעת איך אופים פיצה? מעדיפים להכין קינוחים במקום מנות עיקריות? סביר להניח שלימודי אפייה הם התחום המתאים לכם. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על המסלול

16/09/2015

מסלול לימודי אפייה

מסלול לימודי אפייה מיועד לגברים ונשים בטווח גילאים רחב. קהל היעד העיקרי כולל חובבי פיצה, עוגות וקינוחים וניתן להשתלב בו גם ללא רקע קודם. תנאי הקבלה משתנים בין מוסדות הלימוד אך לרוב הם כוללים ראיון אישי. בנוסף, לימודי אפייה יכולים להעניק את התשתית ללימודי קונדיטוריה מתקדמים יותר. הדגש בבחירת מסלול לימודים צריך להיות על השעות, הימים וסוג ההכשרה.

אלו נושאי הלימוד העיקריים של הקורס:

• טכנולוגיות אפייה
• הבדלים בין שימוש בבצק לעיצוב עוגות ואפיית פיצה
• פרנטזציה והגשה של קינוחים
• לחמים, לחמניות ותורת החומרים
• עוגיות מסוגים שונים
• הקצפות, קרמים ומוסים
• תמחור ושיווק עצמי

תעודת ואפשרויות העסקה

תעודת ואפשרויות העסקה
אפשר להירשם ללימודים כדי לפתוח עסק עצמאי של פיצה או קונדיטוריה, להגיש מועמדות למסעדות ובתי קפה או להשתלב בבתי מלון. הקורסים שונים זה מזה בהיקפם אך מבחינת תעודה ההבדל הוא במוניטין. חלק מהקורסים נמצאים תחת פיקוח של משרד העבודה, המסחר והתעסוקה ולכן בהתאם ניתן להירשם אחריהם לבחינות חיצוניות. הבחינות מעניקות תעודות מקצועיות מוכרות בשוק ויתרון מול דורשי עבודה אחרים. מנגד, חלק מהקורסים מעניקים תעודות המוכרות במדינות נוספות ברחבי העולם.

השתתפות מינימאלית ב-80% מהקורסים מהווה תנאי לקבלת תעודת הגמר. בנוסף, התלמידים צריכים לעמוד בכל הבחינות, התרגילים והמבדקים. מסלול לימודי אפייה להכנת עוגות ופיצות משלב בין הוראה פרונטאלית וסדנאות מעשיות ולכן הנוכחות חיונית להצלחה. בחלק מהמסלולים עורכים בחינות גמר חיצוניות ובחלק בחינות גמר פנימיות בלבד. לעיתים גם נדרשת הגשה של פרויקט גמר יישומי מסכם. התעודה היא של "קונדיטור מקצועי" מטעם מוסד הלימודים או כאמור משרד התמ"ת.

מעוגיות ועד פיצה: כל מסלולי הלימודים

היתרון הגדול של לימודי אפייה הוא שמדובר על מסלולים הניתנים במקומות שונים בארץ. המשמעות היא שאפשר להירשם למסלולי הלימודים באופן מיידי, לנצל היטב את הזמן הפנוי ולהגיש מועמדות למשרה מתגמלת ברשת מזון גדולה. שעות הלימוד המוצעות לתלמידים נקבעות מראש וכדאי להגיע לפגישת ייעוץ עם נציגי המוסד לפני שבוחרים מסלול מסוים.

אפייה היא חלק חשוב ובלתי נפרד מהמטבח. מי שעושה את צעדיו הראשונים בתחום יכול להתמחות בסוג מסוים של אפייה בלבד, לעומת אחרים שיעדיפו להתנסות בכמה שיותר מתכונים, טכניקות ושיטות. בסופו של דבר, הכל תלוי בהעדפות האישיות שלכם ובתחומי העניין.

נסו להגיע למפגש היכרות עם הכיתה ובדקו האם הנושאים מתאימים להתמחות שאתם רוצים להשיג. בנוסף, חשבו על אפשרויות התעסוקה ועל השתלבות בתחום הקונדיטוריה בארץ או ברחבי העולם.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים