כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

עובדות שיעזרו להחליט האם כדאי לכם ללמוד משפטים

לימודי משפטים היו מאז ומתמיד מקצוע מבוקש מאוד בזכות אפשרויות הקידום והשכר, המעמד החברתי וכמובן האתגר והסיפוק שבמקצוע. מצד שני, לימודים אלו אינם מתאימים בהכרח לכל אחד. לפניכם 5 עובדות שיעזרו לכם להחליט.

20/10/2015

1. לימודים מרתקים אך ארוכים

1. לימודים מרתקים אך ארוכים
– הדרך לקבלת התואר וההסמכה איננה קלה אך בהחלט מעניינת. בדרך כלל נפרסים הלימודים על פני 3 או 4 שנים, ועוסקים במגוון רחב מאוד של תחומים כמו דיני נזיקין, חוזים, מקרקעין, חוקים ותקנות, ערכאות משפטיות, פסקי דין ומשפט פלילי או אזרחי. מדובר בתחומים מורכבים ובלימודים תובעניים למדי, שאינם מסתיימים באקדמיה. לאחר מכן יהיה צורך בתקופת סטאז' באחד ממשרדי עריכת הדין, וגם לעבור את מבחני לשכת עורכי הדין בישראל. מדובר אמנם בהשקעה מרובה, אך היא חושפת אתכם לעולם המשפט האמיתי ומקנה לכם ניסיון ממשי בעולם מרתק.

2. תואר שיש מה לעשות איתו

ישנם לא מעט מקצועות אקדמיים הנלמדים לתואר ראשון, שאינם מאפשרים לאחר מכן תעסוקה ללא המשך התמקצעות אקדמית. לימודי משפטים אינם נמנים על הרשימה, נהפוך הוא – עם סיום הלימודים וקבלת ההסמכה תוכלו להשתלב במשרד עורכי דין, ולעיתים קרובות במשרד בו ביצעתם את הסטאז'. מעבר לכך, תוכלו לפתוח משרד משלכם או להעניק ייעוץ משפטי כעובדים בחברות וארגונים.

3. מהות העבודה

– כאמור, עורכי דין עשויים להשתלב במגוון רחב של מסגרות, וגם להתמחות בתחומים רבים ושונים. יחד עם זאת, באופן כללי תפקידם הוא להעניק ייעוץ ללקוחות באשר לזכויות משפטיות ודרכים אפשריות לפעולה. הייצוג עשוי לכלול הופעה בבית משפט תוך הצגת ראיות, הכנה של עדים, התוויית אסטרטגיה לפעולה וחקירות של עדים, וכן ניהול משא ומתן ודיונים מול צדדים מעורבים, עריכת חוזים, ייעוץ בשלבים השונים ובחינת מהותם המשפטית. אם פעילויות אלו נשמעות לכם מעניינות, סביר מאוד להניח שאתם מתאימים ללימודי משפטים.

4. עומדים בתנאים

תרצו או לא תרצו, אחד ההיבטים הבסיסיים של התאמה ללימודי משפטים היא היכולת להציג נתונים שעומדים בתנאי הקבלה. מצד אחד, קיים ביקוש נרחב לתחום אקדמי זה, המתבטא בדרישות גבוהות יחסית למקצועות אחרים. מצד שני, כיום פועלות לא מעט מכללות המציעות תארים ראשונים ומתקדמים, מה שיוצר הקלה מסוימת בדרישות. על כל פנים, התנאים הבסיסיים כוללים תעודת בגרות מלאה ועל פי רוב ציון פסיכומטרי גבוה למדי. מאידך, אם תבדקו במוסדות האקדמיים תמצאו שהתנאים משתנים מאוד, עד כדי ויתור על ציון פסיכומטרי. בנוסף, תוכלו להתקבל למכינה ייעודית של המוסד כדי להשלים את החסר.

5. תכונות אישיות

ישנן מספר תכונות שמובילות להצלחה יתרה בלימודי משפטים. בראש ובראשונה מצליחים אנשים שערכים כמו צדק, הגינות, נאמנות, חופש והגנה על זכויות עומדים בראש מעייניהם. יחד עם זאת, גם תכונות כמו יזמות אישית, עניין במישורים עסקיים ומוטיבציה גבוהה ללימוד ולחקירה מהוות יתרון משמעותי. כמו כן, בלימודים נדרשת יכולת להתמודד עם חומרים מורכבים ורבים, יכולת ניסוח גבוהה באופן רהוט, זיכרון מצוין לפסקי דין ותקדימים, וחשיבה אנליטית טובה.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים