כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

המדריך לרכישת אופניים חשמליים יד שנייה

אופניים חשמליים הפכו לטרנד פופולרי בשנים האחרונות. קנייה ביד שנייה יכולה לחסוך לכם כסף, אך לפני שאתם "קופצים על המציאה", כדאי לנסות להבין מה מומלץ וממה כדאי להימנע.

20/10/2015

כל אחד יכול

כל אחד יכול
לא קשה להבין מדוע אופניים חשמליים נחשבים לאטרקטיביים- הם מאפשרים לנו לנוע במהירות במרחב העירוני, וזאת ללא צורך להתאמץ ולהזיע, ללא שרירים תפוסים ומצד שני גם ללא צורך ברישיון נהיגה.

מיקום המנוע

תפקיד המנוע באופניים חשמליים הוא לסייע בדיווש או להוות תחליף לדיווש. המנוע יכול להיות ממוקם בחלק הקדמי או בחלק האחורי של האופניים, או במרכז השלדה. המיקום יושפע גם מסוג המנוע, כאשר לכל סוג יתרונות וחסרונות משלו. הנה סקירה של כמה מסוגי המנועים:
• מנוע קראנק: מנוע זה מורכב בחלק המרכזי, על שלדת האופניים. זהו מנוע קל, מאפשר חלוקת משקל נכונה וניצול מרבי של כוח המנוע. מעניק דחיפה בנוסף לפידול. החיסרון הוא שדורש יחסית הרבה אחזקה ויש לכוון את השרשרת לעתים קרובות.
• מנוע גיר קדמי: מנוע יחסית קטן וקל, מאפשר חלוקה טובה של המשקל. מצד שני, כאשר המנוע ממוקם בחלק הקדמי והסוללה מאחור הדבר גורם לבלאי מואץ ופוגע ביכולת ההיגוי.
• מנוע קדמי ללא גיר: זהו מנוע חזק במיוחד, וזה בעצם פחות מומלץ.
• מנוע גיר אחורי: מנועים חלשים, מתאים לקוטר גלגל שהוא יחסית קל וקטן.
• מנוע אחורי ללא גיר: לרוב מדובר במנועים חזקים וכבדים. במידה הסוללה ממוקמת גם מאחור, זה ישפיע על היציבות של האופניים

אילו סוגים של מנועים קיימים?

ניתן לחלק את סוגי המנועים לשתי קטגוריות עיקריות: Brushed ו-Brushless, כאשר המנועים ללא "מברשת" נחשבים למומלצים יותר. עוצמת המנוע נמדדת הוואט ובארץ חוקי לשווק אופניים עם מנועים בעוצמה של מקסימום 250 וואט (וזאת בהתאם לתקן האירופי שאומץ גם בארץ, מסיבות של בטיחות בדרכים).

סוללות

בתחום זה ניתן להתייחס למספר מרכיבים: סוג הסוללה, מתח וקיבולת. קיימים כמה סוגי סוללה לאופניים חשמליים- ליתיום, ניקל-מטאל ועופרת. סוללת עופרת אינה מומלצת, ויש להעדיף אחת משני הסוגים האחרים.
לגבי מתח הסוללה, קיימות סוללות של 24V, 36V, ו- 48V. הסטנדרט בארץ נחשב ל- 36V, סוללות אלו אמינות ומאפשרות ביצועים טובים. מתח נמוך מזה יהיה חלש וגם חיי הסוללה קצרים יותר. מנגד, מתח של 48V נחשב ליקר ויחסית נדיר, מתאים למנועים חזקים. קיבולת הסוללה תשפיע על טווח הנסיעה (לכמה קמ"ש ניתן להגיע) ותקבע במידה רבה את מחיר הסוללה. אחד הפרמטרים שכדאי להקפיד עליהם הוא שהסוללות יהיו מתוצרת הארץ – שכן דבר זה יבטיח אפשרות להחלפה ולחידוש במהלך הזמן.

גלגלים

קוטר הגלגלים משפיע הן על יציבות האופניים והן על המהירות. באופניים חשמליים, קוטר גלגל קטן מאפשר האצה מהירה ומצד שני מגביל את המהירות המרבית אליה ניתן להגיע. לקוטר גדול לעומת זאת, ההאצה אטית יותר אך ניתן להגיע למהירות מרבית גבוהה יותר.

ממי קונים?

רכישת אופניים חשמליים היא הוצאה משמעותית, שיכולה לנוע בין 3000 ל-15,000 שקל. רכישה ביד שנייה יכולה להוזיל את המחיר משמעותית, וכיום קל להגיע למידע מסוג זה באמצעות אתרי אינטרנט שונים. עם זאת, חשוב לשים לב שאתם קונים מאדם אמין שמסוגל לתת מענה לשאלות שלכם- הן בנוגע למפרט הטכני והן בנוגע למצב האופניים (אחרי הכל, הם כבר היו בשימוש). כדאי גם לבדוק האם הם עומדים בתקן הישראלי (יכול להיות שנרכשו בחו"ל). לפני הקנייה, קחו אותם לנסיעת מבחן.

בטיחות

רכיבה באופניים חשמליים מאפשרת לך להגיע למהירות גבוהה בהרבה בהשוואה לאופניים רגילות (בשילוב של פידול ומנוע כ-30 קמ”ש). זה אומנם נשמע נוח ויעיל, אך נהיגה באופניים חשמליים זאת גם אחראיות, בדומה לנהיגה בכלי רכב ממונעים אחרים- רכב או אופנוע. בניגוד לנהיגה ברכב, כאן אף אחד לא ידרוש ממך להוציא רישיון או לעבור תיאוריה. ומכאן גם הסכנה בשימוש באופניים חשמליות. הדבר מצריך לקיחת אחראיות אישית ולמידה עצמאית של חוקי התנועה - להכיר את התמרורים, לדעת מתי נותנים זכות קדימה ועוד. כמו כן, מומלץ להשתמש באביזרי בטיחות שונים כגון קסדה, מגני ברכיים ומחזירי אור לנהיגה בחושך. חשוב גם לרכוש ביטוח שמכסה אותכם וגם צד שלישי – כך אם למשל תפגעו בהולך רגל לא תאלצו לשאת בהוצאות לבדכם.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים