כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

לימודי רפואה בהתמחות בכירורגיה פלסטית

מהם תנאי הקבלה ללימודי רפואה עם התמחות בכירורגיה פלסטית ומהם אפשרויות העבודה בתום הלימודים

25/10/2015
בסקר שפורסם בשנת 2014, שדירג את בעלי השכר הגבוה ביותר בקרב הרופאים בארצות הברית, ניצבו בראש הרשימה הרופאים האורתופדים עם שכר שנתי ממוצע של 413 אלף דולרים. לא רחוק מהם ניצבו הקרדיולוגים, אחריהם האונקולוגים והגסטרואנטרולוגים, הרדיולוגים, הרופאים המרדימים ואילו המנתחים הפלסטיים דורגו רק במקום החמישי, עם שכר שנתי ממוצע של 338 אלף דולר.

בישראל לעומת זאת, שיאני השכר הם דווקא המנתחים הפלסטיים, מה שמסביר את הפופולאריות הגבוהה של לימודי רפואה בהתמחות בכירורגיה פלסטית ואת מידת הנחשקות הגבוהה שממנה הם נהנים. במאמר שלפניכם נפרט אודות מסלול ההתמחות בכירורגיה פלסטית בישראל.

מי נחשב רופא מומחה?

על מנת לקבל את התואר רופא מומחה, יש לעמוד בקריטריונים נוקשים ביותר שנקבעו על ידי ההסתדרות הרפואית בישראל ומשרד הבריאות. את התואר ד"ר ניתן לקבל לאחר שמסיימים את כל החובות האקדמיים בבית הספר לרפואה, בדגש על עמידה במבחני הגמר ולאחר סיום שנת התמחות מעשית (סטאז') בלבד. רק לאחר סיום השלבים האלו, ניתן לעסוק ברפואה, אך עדיין אין באפשרות הרופא להציג את עצמו בתור מומחה.

על מנת להפוך לרופא מומחה, על הרופא לעבור התמחות הנמשכת בין חמש לשבע שנים, שבמהלכן נחשפים המתמחים למגוון רחב של נושאים בתחומי ההתמחות הרלוונטיים. בסיום ההתמחות צריכים הרופאים לעבור בחינות הסמכה מורכבות כשכל תהליך ההתמחות מתנהל בהתאם לתוכנית מסודרת ומפורטת הקבועה בחוק.

מומחה בכירורגיה פלסטית

ההתמחות שאותה צריך לעבור רופא המעוניין בבוא היום לעבוד ככירורג פלסטי נחשבת לממושכת במיוחד. לאחר שהרופא מסיים את שבע השנים הראשונות, הכוללות לימודים אקדמיים וסטאז', עליו להיכנס למסלול התמחות שנמשך שש שנים נוספות. מתוך שש השנים, ארבע שנים וחצי יבלה המתמחה במחלקה לכירורגיה פלסטית, המחזיקה באישור להעביר התמחויות מטעם משרד הבריאות.

בנוסף, יעבוד המתמחה במחלקות נוספות, כשבין היתר מדובר בחצי שנה במחלקת כירורגיה כללית, שלושה חודשים בכירורגיית כף יד, שלושה חודשים במחלקה האורתופדית ושלושה חודשים באחת מהמחלקות הבאות: אורולוגיה, פה ולסת, עור, עיניים או אף אוזן גרון. מעבר לכל זה, רופא המעוניין לקבל את התואר רופא מומחה, צריך לבצע עבודת מחקר בתחום הכירורגיה הפלסטית.

אילו ניתוחים מבצע המתמחה במהלך ההתמחות?

במהלך שנות ההתמחות על המתמחה להיחשף לסוגים שונים של ניתוחים פלסטיים ובשלב מאוחר יותר להתנסות בביצועם בעצמו. הדבר דומה מאוד לפרח טייס, הצובר שעות טיסה – כל אחד ואחד מהניתוחים בהם צופה המתמחה וכל אחד מהניתוחים אותם מבצע המתמחה נרשם ומתועד כשישנה מכסה בסיסית מסוימת אותה צריך להשלים הרופא עד סוף ההתמחות.

מדובר, בין היתר, בניתוחים הבאים: ניתוחים לתיקון מומים מולדים, ניתוחים להשתלת עור בחולי כוויות, שחזורי פנים, שחזורי שד, ניתוח הגדלת חזה, ניתוחי ידיים, ניתוחי עצמות פנים ועוד. בנוסף, על המתמחה חלה החובה להתנסות במגוון ניתוחים מתחום הרפואה האסתטית, כמו לדוגמה ניתוחי שדיים וניתוחי פנים מסוגים שונים.

במהלך לימודי רפואה בהתמחות בכירורגיה פלסטית על הרופא לעמוד בשתי בחינות עיקריות: הראשונה, הנקראת בהתאם "שלב א'" היא בחינה תיאורטית, ואילו הבחינה השנייה היא בחינה קלינית, שבמהלכה בוחנים רופאים בכירים את יכולותיו של המתמחה בביצוע הניתוחים השונים.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים