כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

קרקע חקלאית - לבנייה או השקעה?

אחת השאלות שמטרידות לא מעט אנשים אשר שוקלים רכישת קרקע חקלאית, היא האם להשתמש בה לצורך בניית בית להם או לבני משפחתם או לצורך השקעה, למשל בניית נכס והשכרתו.

14/12/2015
כידוע הרבה מאוד ישראלים מחזיקים כיום בנכס שני, שלישי ורביעי, מלבד הנכס בו הם גרים, נכסים אלו משמשים אותם לצורכי השקעה. הם משכירים אותם ובכך הם מחזירים את גובה ההשקעה הראשונית ולאחר מכן נהנים מתשואה גבוהה. נגד זה המדינה מנסה, ללא הצלחה גדולה, להיאבק בשנים האחרונות. כעת עולה השאלה, האם רצוי להצטרף לחגיגה דרך רכישת קרקע חקלאית או עדיף להמתין עם החגיגה.
למען הסר ספק, רכישת קרקע חקלאית היא מאוד מומלצת. בהיעדר קרקעות רבות לרכישה בישראל, נכון לרכוש קרקע חקלאית שמיועדת לבנייה. קרקע היא אחת הנכסים שמשתלם להשקיע בהם לטווח הקצר והארוך. עם הזמן ערכה עולה וגם אם לא נמכור אותה, אזי שנוכל להרוויח הרבה יותר מההשקעה שלנו. זה נכון אם נשתמש בקרקע לצורכי שכירות או לכל דבר אחר.

מה משתלם יותר – השקעה או בנייה?

הרעיון של קרקע להשקעה הוא מאוד ברור, רוכשים את הקרקע אך לא חיים בה יום אחד. אפשר להשכיר את הקרקע ניתן להשכיר את הנכס עליו, אפשר גם למכור אותו לכ המרבה במחיר.
בכל אחת מהאופציות שתיארנו אנחנו יכולים להחזיר תוך זמן קצר את ההשקעה שלנו, כולל משכנתא (כמובן וכל זה יקרה בהנחה והקרקע נמצאת במקום איכותי וכן רק לאחר זמן מה ולא באופן מיידי) לאחר שנחזיר את ההשקעה נוכל להתחיל להרוויח מהמקום. צריך לזכור שייתכן מאוד שנצטרך לשלם מסים גבוהים יותר בגלל שאנחנו מחזיקים יותר מנכס אחד.

כאן עלינו לקחת בחשבון כמה נקודות:

א.מה גובה המשכנתא וההלוואה שאנחנו לוקחים, כמובן שיש להתייחס לזה לאורך זמן עם ריביות וכדומה.
ב.עלינו לבחור מהי רמת השכירות באזור. לשם כך עלינו להכיר אותו לעומק, רק כך נוכל לדעת מה המגמות באזור, מה הם מחירי הקרקע ומחירי השכירות, מה תוכנית המתאר ועוד. ככל שנדע יותר נוכל לגבות מחיר קרוב יותר למציאות ונוכל להרוויח יותר.
ג.עלינו לחשב משתנים לא צפויים שעלולים לצוץ במהלך הזמן ולקחת בחשבון את עלויות הבנייה עצמן.
אם אנחנו מחליטים לבנות על קרקע חקלאית, קרי בניית נכס לצרכים שלנו אז עומדות בפנינו שתי אופציות. הראשונה היא להמשיך ולהחזיק בנכס בו אנחנו גרים כרגע (בהנחה ולא מדובר בנכס שכור או שאנחנו גרים אצל ההורים) במקרה הזה אנחנו יכולים להשכיר אותו ודרך שכר הדירה לשלם את המשכנתא שלנו או למכור את הנכס וכך לממן את רכישת הקרקע ובניית הבית. כמובן שבמקרה כזה, מרבית הסיכויים שנצטרך לקחת משכנתא.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים