כרגע באתר
3
6
8
,
3
מודעות
כניסה לאזור האישי

איטליה זה כאן: כך תהפכו את ביתכם לפיצריה

פיצות דקיקות נחשבות לאחד המאכלים הרשמיים המזוהים ביותר עם איטליה. מי שמנסה להכין פיצות ונאלץ כל הזמן להתמודד עם בצקים עבים, יודע שיש פער משמעותי בין הפיצות האמיתיות לבין הביתיות. מצד שני, היום יש כבר ציוד וכלים שמאפשרים להפוך גם את הבית הפרטי לפיצריה.

29/12/2015

אבן שמוט

כדי להפוך את הבית לפיצריה תצטרכו קודם כל לרכוש אבני שמוט. האבן הופכת את התנור הביתי לטאבון על ידי הגברת הטמפרטורות. האבן גם אחראית על הקרנת החום לתוך הבצק הנאפה בתוך התנור, הענקת פריכות מהצד החיצוני ותוספת של רכות מבפנים. האבן גדולה וכבדה והיא עשויה מחומר קרמי שמורכב מסיליקה ואלומינה, אך יש גם אבני שמוט מאלומינה וברזל. אלו חומרים גלם שמאפשרים עמידות בחום של עד 1,400 מעלות.

רשת תנור

רשת תנור
אחרי שתרכשו את האבן המתאימה תצטרכו להצטייד ברשת ייעודית. את הרשת מצמידים לתחתית או שמים ישירות על תחתית התנור. לאחר מכן מחממים את התנור ל-300-350 מעלות וממתינים כשעה עד שהוא מגיע לחום הרצוי. מומלץ בשלב הזה גם להרחיק ילדים מהמטבח ולהצטייד בכפפות ארוכות, או בכף בעלת מוט ארוך כדי להכניס ולהוציא את הפיצה מבלי להתקרב יותר מדי לתנור הלוהט.

כף לפיצה

תוכלו להשיג כף עשויה אלומיניום במספר גדלים. הכף הקטנה תתאים לאפיית פוקצ'ות בלבד, בעוד הכף הגדולה תשמש לאפיית פיצה. יש כפות עם מקל קצר או ארוך, כף ענקית לתנור תעשייתי וכף שמיועדת למקצוענים ולא מתאימה לבתים. כמו בחשבון שכף גדולה עם ידית ארוכה תהיה מאוד נוחה לעבודה, אך היא גם תדרוש מקום ייעודי לאחסון.

כמה עולים אבני שמוט ושאר האביזרים?

מבחינת הוצאות, סביר להניח שהעלות הכללית של הפיכת הבית הפרטי לפיצריה צפויה להפתיע אתכם. משתלם יותר להכין את הפיצה בבית מאשר להזמין משלוחים ואפשר גם להכין מספר פוקצ'ות או מאפים לכל אורך ימות השבוע. ההשקעה היא חד פעמית והאבנים והאביזרים יכולים להחזיק מעמד לאורך זמן. בכל מקרה, מומלץ לאפות פיצות קטנות שייאפו במהירות ולא פיצה גדולה. אפשר להכין את הרוטב מראש ולאחסן אותו במקרר, ללמוד מתוך הניסיון ולהזמין חברים ובני משפחה לערב בסגנון איטלקי.

תחזוקה של אבני שמוט

התחזוקה של אבני שמוט דורשת המתנה לקירור מלא. מומלץ לשטוף את האבן במים וללא חומרי ניקוי, להשתמש בספוגית או מברשת גסה כדי להוריד שאריות בצק ולנקות באותה הזדמנות גם את הכף והרשת. עם סיום האפייה יש לכבות את התנור ולתת לו להצטנן.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים