כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

קונים בית בראש שקט

רכישת בית שונה מרכישה של דירה, וחשוב לבדוק את הנכס בצורה יסודית מכל ההיבטים, ובמיוחד בהיבט המשפטי. בכתבה זו ריכזנו עבורכם מספר דברים שחשוב לשים אליהם לב כשאתם בודקים בית לקנייה.

04/12/2012
רכישת בית היא ללא ספק אחת ההחלטות החשובות ביותר בחיים, ויש להתייחס לנושא הדיור בצורה יסודית. הסינון הראשוני של הנכסים אותם אתם בודקים חשוב ביותר, ולהלן ריכזנו עבורכם מספר נקודות שכדאי לשים אליהן לב כדי שלא תבזבזו זמן יקר על נכסים לא רלוונטיים.

נסח טאבו

נסח טאבו הינו מסמך המגדיר באופן רשמי את הזכויות והחובות שחלות על נכס מסוים, והוא שמאפשר לבעלי הנכס למכור או להשכיר אותו לאנשים אחרים. בשנים האחרונות משך ההמתנה לנסח הטאבו התקצר בצורה משמעותית, אך עדיין ישנם לא מעט בתים שבנייתם הסתיימה לפני שנים, אך נסח הטאבו מתעכב מסיבה זו או אחרת. אחת הסיבות שעלולות לעכב את נסח הטאבו היא פשיטת רגל של הקבלן. בכל מקרה, כשאתם בודקים בית לרכישה, חשוב לוודא שלבעלי הבית יש נסח טאבו מוסדר על פי חוק.

תוספות בנייה

בבתים פרטיים ויחידות דיור צמודות קרקע ישנן לא מעט אופציות להרחבה. כשאתם בוחנים נכס לקנייה, כדאי שתבחנו מהם החלקים המקוריים של הבית, והאם יש אישורים מסודרים על כל תוספות הבנייה. כל המיסים וכל האישורים צריכים להיות מוסדרים מול הרשויות המקומיות ומול מס הכנסה על ידי המוכרים לפני שהנכס עובר לרשות הקונים.

אישורי בנייה למתקנים שמחוץ לבית

אישורי בנייה למתקנים שמחוץ לבית
במרבית הבתים הפרטיים תמצאו מחסנים ופרגולות, שבנייתם מחייבת אישורי בנייה מהרשויות המקומיות. הכלל התקף על פרגולות קובע כי כל מתקן ללא קירות, ולו תקרה שמכוסה ב- 40% ויותר מחויב בהיתר בנייה. הגדרה זו כוללת את מרבית הפרגולות שתמצאו בגינות הפרטיות. גם הוספה של מחסנים מחייבת אישור. חשוב לבדוק עם מוכרי הנכס האם יש להם אישורים על המתקנים שמחוץ לבית. היעדר אישורים שכאלה אינה שוללת את הרכישה של הנכס, אך חשוב שכל מתקן שנבנה ללא אישורים מסודרים יפורק לפני שהבית יעבור לרשות הקונים, משום שבדיקה של פקח עלולה לגרור קנסות כבדים שיוטלו על בעלי הנכס החדשים.

הגנו על עצמכם בחוזה המכירה

אחת הבעיות המדאיגות ביותר ברכישת בית הינה החשש מפני רטיבות ונזילות. הרטיבות יכולה להגיע מהקירות, מהמרתף ובמיוחד מהגג. לעיתים קשה לדעת האם המבנה אכן סובל מבעיות אלו, ולכן כדאי להוסיף סעיף בחוזה המכירה, המחייב את המוכרים למסור מידע מדויק על הבית, ובמקרים של תקלות חמורות המוכרים יהיו אחראים על התיקון. סעיף שכזה יכול להוות אינדיקציה מצוינת למצב הנכס, שכן אם המוכרים מסרבים להכניסו לחוזה, כנראה שיש להם סיבה טובה לכך.

המידע שלהלן נועד להקנות כלים בסיסיים לאנשים שמחפשים בית פרטי לקנייה, אך בשום פנים ואופן אינו מחליף ייעוץ משפטי של עורך דין מקצועי. בעסקאות רכישה של בתים פרטיים חשוב ביותר לפנות לעורך דין מקרקעין מנוסה, שיידע לבדוק היטב את מצבו המשפטי של הנכס, וידאג להגן על לקוחותיו בחוזה הקנייה עליו יחתמו בסופו של דבר.

המאמר מוגש באדיבות משרד עורך דין ונוטריון דוד מלניק ושות'

דוד מלניק בגוגל+
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים