כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

לימודי מקצועות קודש

מהם לימודי מקצועות הקודש, מהם כוללים ואילו עבודות ניתן לקבל בסיומם.

17/08/2016
מקצוע קודש מבטיח עיסוק מאתגר ומתגמל שגם מעניק סיפוק על בסיס יום יומי.

הנה למשל כמה מקצועות מבוקשים:

א. משגיחי כשרות – משגיח כשרות יכול להיות מועסק על ידי רשות מקומית, חברה פרטית או בית מלון. המשגיח נדרש להכיר את כל הלכות הכשרות ולעקוב מקרוב אחר דרכי הבישול, הטיגון והאפייה במטבח. משגיחי כשרות הם חלק בלתי נפרד מהתחום הקולינרי בישראל ויש להם השפעה על מאות אלפי מסעדות ובתי קפה.

ב. סופרי סת"ם – קורס סופרי סת"ם מיועד למי שרוצה להשפיע על דור העתיד. בקורס הזה לומדים על כל מה שמאפיין כתיבת סת"ם, לרבות השתתפות בכתיבת ספרי קודש ושמירה על מסורת בת מאות שנים. המשתתפים בקורס לומדים כיצד להכין את הקולמוסים וליצור אותיות כדי לבנות תגין.

ג. סידור חופה וקידושין, הדרכת חתנים והדרכת כלות – יש גם תחומי לימודי מקצועות קודש שמיועדים למי רוצה לסייע לגברים ונשים להקים בית בישראל. כאן מוצאים בעיקר לימודי סידור חופה וקידושין להיכרות עם הלכות אבן עזר וחושן משפט, לימודי הדרכת חתנים לאנשים שהתחתנו ולימודי הדרכת כלות למי שמתכננת לעשות זאת בקרוב וכבר נרשמה ברבנות.

ד. עיצוב ברכונים – מעצב ברכונים חייב להכיר את הלכות התפילה ולהקפיד עליהן. מטרתו היא לשלב בין אלמנטים גרפיים מהשורה הראשונה, עם המסורת שמייחדת עיצוב ברכונים בהשוואה לסידורי תפילות או תשמישי קדושה אחרים. העיצוב מתבצע על פי נוסחה קבועה מראש או בהתאם לרשימת דרישות שמוגדרת על ידי הלקוח.

איך בוחרים לימודי מקצועות קודש?

בניגוד למה שנהוג לחשוב, ההבדל בין תחומי מקצועות קודש לא נובע רק מהמגדר. למרות שיש קורסים שונים לגברים ונשים, כדאי להתייחס גם לפרמטרים כמו שכר לימוד, בית הספר, היקף ההכשרה והמיקום בארץ. קורס שדורש היקף הכשרה ארוך עשוי לחייב העתקה של מקום המגורים, בעוד הכשרה קצרה תתאים למי שרוצה לשלב התמחות חדשה עם קריירה קיימת.

הענף של לימודי מקצועות קודש משתנה עם השנים אך מצליח לשמור על המאפיינים המסורתיים שלו. זו הייחודיות של הלימודים ומה שמעניק להם מעמד בולט.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים