כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

דברים שחשוב לדעת על חברת ביטוח הדירה

מתלבטים לגבי בחירת חברת ביטוח לדירה? רוצים לבצע שיקום מבנים אבל לא יודעים אם זה כלול בפוליסה? הנה כמה דברים שכדאי לכם לדעת

22/09/2016
בחירת חברת ביטוח היא משימה קשה שמשפיעה באופן ישיר על תחושת הביטחון. בתחום הדירות יש לביטוח מן הסוג הזה משמעות מיוחדת, היות והוא אמור להעניק פיצוי כספי גבוה במקרים של שיקום מבנים. זו הסיבה בגללה כדאי לדעת לפחות 4 דברים מרכזיים לפני שבוחרים את החברה המתאימה:

ביטוח דירה הוא חלק מפוליסה תקנית

ביטוח דירה בישראל מפוקח על ידי משרד האוצר והוא חייב להיות חלק מפוליסה תקנית. המשמעות היא שיש תנאים בסיסיים לכל פוליסה שמוצעת על ידי נציגי החברות. זו גם הסיבה להבחנה בין ביטוח מבנה או תכולה. במילים אחרות, בעלי בתים יכולים להחליט האם ברצונם לבטח רק את המבנה, או להוסיף גם את התכולה. לכל סעיף בפוליסה יש הגבלות שונות שנקבעות בשיתוף פעולה עם המבוטח ולאחר כתיבת דוח ממצאים של שמאי.

שיקום מבנים כולל תחומי עיסוק שונים

רכישת ביטוח מבנה לצורך שיקום מבנים לאחר נזקי שריפה והצפות יכולה להתייחס לסוגים שונים של עבודות. ההבדלים העיקריים הם בין שיקום חיצוני של מבנים, שיקום בטונים, ברזלי זיון וקונסטרוקציות ושיקום, איחוי וחיזוק אלמנטים ספציפיים בבניין. רוב נזקי ההצפות ניתנים לשיקום בתוך המבנה עצמו, לעומת שריפות ודליקות שמכוסות על ידי חברת הביטוח ומחייבות שיקום חיצוני של הקונסטרוקציה כולה.

ביטוח מבנה כולל כיסוי לחלקי הבית

כל החלקים הקבועים והמחוברים של הדירה, או אלו שמחוברים אליה דרך קבע, מכוסים תחת ביטוח המבנה. כדאי לדעת את זה כשבוחרים את הפוליסה שמתאימה לנו, ולקרוא היטב את הפרטים המופיעים בחוזה. יש לברר האם הפוליסה מכסה נזקים למרפסות, תשתיות, צנרת, אינסטלציה, דוודים, הסקה, שערים וגדרות. הנחיות משרד האוצר לגבי פוליסת ביטוח דירה חשופות לציבור הרחב ומומלץ להיעזר בהן. באמצעות הנחיות מן הסוג הזה ניתן לבדוק האם מדובר על פוליסת ביטוח תקנית, או האם יש מקום לדרוש תוספות מיוחדות.

ניתן לרכוש פוליסת אובדן שכר דירה

בעלי דירות להשקעה יכולים להוסיף לפוליסה כיסוי בגין אובדן שכר דירה. לפי ההצעות של החברות השונות בישראל, אובדן שכר דירה עשוי להתרחש בשלושה מצבים שונים. במצב הראשון המבוטח הוא הבעלים של הדירה ובתקופת שיקום הנזק עליו לשאת בהוצאות לדיור חליפי לדיירים, במצב השני המבוטח הוא הדייר השוכר ובמקרה של נזק, הוא לא יכול לקבל בחזרה מבעל הדירה את שכר הדירה ששולם מראש. במצב השלישי המבוטח הוא הבעלים של דירה המושכרת לדיירי משנה, בזהה למקרה הראשון, עליו לשאת את הוצאות שיקום המבנה. כדאי לדעת שביטוח מבנה הדירה אמור לכלול ללא תוספת תשלום אובדן שכר דירה, וזאת במסגרת תקנות שנכנסו לתוקף בחודש יולי 2015.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים