כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

ניקוי ספות – טיפים מועילים

סלונו של אדם הוא אחד ממערכות הריהוט החשובות ביותר בכל בית, משום שהיא משמשת מקום לאירוח, לשיחה מהנה ולמנוחה מיום עבודה מפרך. על מנת שבאמת יהיה נעים לשבת בסלון, חשוב לשמור עליו מסודר ונקי. הנה לפניכם המדריך המלא לניקוי ספות, שיאפשר לכם לעשות זאת בעצמכם בלי לגרום נזק לספה שלכם.

20/02/2013

סוד הניקוי הנכון: זיהוי מדויק

על מנת שלא תגרמו נזק בעת ניקוי ספות, חשוב מאוד לזהות את סוג הבד ממנו עשויה הספה שלכם, כמו גם את סוג הכתם שאותו אתם רוצים לנקות. אחרי הכול, יש הבדל בין ניקוי כתמי אבק לניקיון של נוזלים שנשפכו, ויש הבדל בין ניקוי הפרשות גוף לבין ניקיון של שמן סינתטי. זיהוי מדויק יאפשר לכם להשתמש בחומרים מתאימים ולבצע את פעולת הניקוי הנכונה, שתמנע גרימת נזק לריפוד.

סוגי הכתמים

סוגי הכתמים
ישנם שלושה סוגים עיקריים של כתמים:
כתמי מוצקים – אבק, שערות, פירורים, חול ועוד. את אלה מומלץ לנקות באמצעות שאיבת אבק כל שבוע באמצעות שואב האבק הביתי שלכם.

כתמי נוזלים – נוזלי שתייה, שתן, דם, פליטות של תינוקות, דיו, יין ועוד. כתמים אלה מחייבים התייחסות מיידית מיוחדת, על מנת שלא יישארו על הריפוד לצמיתות.

איך מבצעים ניקוי ספות?

ניקוי ספות במקרים של כתמי נוזלים צריך להתבצע רק על פי הוראות היצרן. כך למשל, מאוד לא מומלץ להכניס למכונת הכביסה ריפוד שעל התווית שלו לא מצוין שזה אפשרי, שכן הריפוד עלול להתכווץ ולגרום לכך שלא תוכלו להכניס אליו את הכריות. כמו כן, לא מומלץ להשתמש בחומרי הניקוי האוניברסליים המוצעים על המדפים ברשתות השיווק, אלא אם אתם בטוחים שהם לא יגרמו לירידת צבע או לפרימת הריפוד. אם אתם מעוניינים לנקות את הכתמים, מומלץ לעקוב אחר ההנחיות הבאות, שברוב המקרים יביאו להיעלמותו המוחלטת של הכתם:
זיהוי – כפי האמור לעיל, זיהוי מדויק של הגורם לכתם ושל סוג הבד הוא המפתח לניקוי טוב של הריפוד. כתמים שנגרמו מנוזלים יש לנקות קודם כל באמצעות מטלית טבולה במים. הדבר מאזן את רמת החומציות ומאפשר תגובה טובה יותר לניקוי. כתמים גדולים יש לספוג קודם במגבת לבנה יבשה.
ניקוי – טלו מגבת לבנה (רצוי מכותנה). הרטיבו אותה במים פושרים והוסיפו כמות מעטה של נוזל כלים. לפני שאתם מניחים את המגבת על הכתם בדקו במקום נסתר שצבע הריפוד לא יורד, ורק אם לא – הניחו את המגבת על הכתם במשך כשלושים שניות. אם לא ירד צבע על המגבת – נגבו את אזור הכתם בכיוון השעון לכיוון פנימה, כדי לא "למרוח" את הכתם על אזור גדול יותר. בדקו את המגבת. אם היא צבועה בצבע הגורם לכתם – המשיכו בפעולה עד שהמגבת תישאר לבנה. נגבו את האזור באמצעות חלקה היבש של המגבת או יבשו באמצעות מייבש שיער. סביר להניח שתמצאו כי הכתם ירד לגמרי. אם בשלב ההתחלתי בדקתם וראיתם שהריפוד מוריד צבע על המגבת – הזמינו חברה המתמחה בניקוי ספות על מנת שתוכלו ליהנות מספה נקייה ושלמה.
כתמי שמן סינתטי – מומלץ לא לנקות לבד. הניקוי עלול לגרום לשמן להתפזר לאזורים נרחבים יותר ולפגוע בריפוד עצמו. הזמינו חברה המתמחה בניקוי ריפודים, אשר יש לה את כל האמצעים לניקוי ספות מכתמים כאלה.
כתמים שנגרמו כתוצאה מפיח, אבק, שומן גוף ועוד ונספג בבד עצמו – מומלץ לנקות בעזרתה של חברה המתמחה בתחום של ניקוי ספות, על מנת להבטיח שהניקוי יתבצע בצורה הטובה ביותר מבלי לפגוע בריפוד. מומלץ להזמין את שירותיה של חברה כזאת אחת לשנתיים, וכך לשמור תמיד על מראה נהדר של הסלון.
אם תשמרו על הכללים שפורטו לעיל, רוב הסיכויים שתוכלו ליהנות מסלון נקי ונעים לאורך זמן. בהצלחה!

נכתב באדיבות קליניק המבצעת ניקוי ספות
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים