כרגע באתר
5
5
2
,
3
מודעות
כניסה לאזור האישי

איך לנקות את המקפיא?

הפריזר הוא אחד האזורים המוזנחים ביותר בבית, ובמקרר בפרט. מאחר והוא קפוא הוא לא נוטה להבאיש במהרה, אך עם זאת לעתים צריך לנקות אותו לקראת פסח או בהזדמנויות אחרות. כך תעשו זאת נכון.

03/03/2013
1. רוקנו את המקפיא וגם את המקרר – מן הסתם, לא תוכלו לנקות את הפריזר שלכם כשהוא מלא באוכל. לכן, זהו השלב שבו קיימת עבורכם הזדמנות טובה להיפטר מכל המוצרים הישנים שרק צברו לאורך השנים שכבת קרח דקה. אם יש לכם אפשרות, את האוכל שאתם מתכננים לעשות בו שימוש, העבירו לשכנים או הניחו אותו בתוך צידנית מלאה בקרח. רוקנו את המקרר והמקפיא לחלוטין.
2. הפשירו את הקרח – במידה והפריזר שלכם ישן ונוטה לעטות שכבת כפור, עליכם להפשיר אותו. לצורך כך, נתקו את המקרר מהחשמל והשאירו את המכסה שלו פתוח לכמה שעות. תהליך ההפשרה יכול להימשך כחצי שעה או כמה שעות. אם אין לכם זמן לחכות, ברגע שהקרח מתחיל להפשיר, השתמשו בסכין או במרית כדי לגרד אותו בעדינות. ניתן לזרז את ההפשרה אם תשתמשו במייבש שיער או פשוט תניחו קערה עם מים חמים. לאחר מכן, גרפו החוצה את הקרח שנמס לתוך דלי או השתמשו בספוג / במגבת כדי לספוג אותו.
3. נגבו את המקפיא – עכשיו לאחר שפיניתם את האוכל והקרח מהמקפיא, ניתן לנקות בקלות את הדפנות ואת התחתית של הפריזר. הדבר הראשון שתרצו להיפטר ממנו זה כל הפירורים, הצ'יפסים, האגוזים והירקות התועים. אספו אותם בידיכם והשליכו אותם לאשפה.
בשלב הבא – אם ניסיתם להקפיא נוזלים כלשהם והם נשפכו לכם בתוך המקפיא, זה הזמן לנקות את השאריות הדביקות שלהם. טבלו סמרטוט בתוך מים חמים והסירו את הנוזלים שקפאו בתחתית הפריזר.
כעת השתמשו במטלית. טבלו בתמיסה המורכבת מכוס של שני שליש מים ושליש כוס של אקונומיקה, כדי לעבור שוב על הדפנות, לצורך הסרת עובש וכתמים עקשניים.
4. רעננו את המקפיא מריחות – לאחר שניקיתם את המקפיא, ניתן בקלות להרחיק את ריח חומרי הניקיון. שפשפו את האזור באמצעות מטלית אשר נטבלה בתערובת של מים עם מעט סודה לשתייה.
5. ייבשו את המקפיא – השתמשו במגבת בד או במגבת נייר כדי לייבש את המקפיא מבפנים ומבחוץ. אפשר להסיר את המגירות והמדפים ולשטוף אותם במעט מים וסבון בכיור. יבשו אותם והכניסו אותם בחזרה.
6. החזירו את האוכל למקפיא באופן מסודר – כאשר אתם מחזירים את האוכל שהוצאת לתוך המקפיא, ארגנו אותם כך שיהיו מסודרים. למשל: הניחו את כל הבשרים ביחד, את כל הירקות הקפואים ביחד וכדומה. במידה ואתם משתמשים בקופסאות אחסון, אתם יכולים לכתוב באמצעות טוש בלתי מחיק מה יש בתוכן, או לחלופין להדביק עליהן מדבקה ולכתוב עליה את המידע הזה. השתמשו במדפים של הפריזר על מנת לאחסן פריטים קטן יחסית, כמו קופסאות מיץ, חבילות אגוזים ועוד.

פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים