כרגע באתר
8
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

התקנת דוד שמש בבניין משותף

עד לפני מספר שנים לא ניתן היה להתקין דוד שמש על בניין משותף ללא הסכמת כל בעלי הדירות. עם זאת, כיום קיימים תנאים מסוימים שבהם אפשר לבצע את ההתקנה גם ללא הסכמת השנים. הנה כל מה שצריך לדעת על הנושא

29/12/2016

הצורך בפתרון חימום מים

הצורך בפתרון חימום מים
פתרון חימום מים אמור להיות חלק בלתי נפרד מכל דירה בישראל. הבעיה היא שבחלק מהדירות הפתרון הקיים לא מספיק טוב, או שלחילופין הוא אינו חוסך באנרגיה. בנוסף, הרבה קבלנים של דירות חדשות בבניינים משותפים מעדיפים לוותר על דוד שמש לטובת דוד חשמל וכך פוגעים בדיירים.

מה מיוחד בבניין משותף?

ביצוע שינויים ברכוש המשותף של בניין משותף מחייב על פי החוק את הסכמת הדיירים. כך לדוגמא, עד שנת 1987 לא ניתן היה להתקין דוד ללא הסכמת כל בעלי הדירות בבניין. הסיבה היא הגג המשותף והעובדה שמדובר על רכוש שדורש את ההסכמה של בעלי הדירות, גם אם הגג לא נמצא בפועל ממש מעל הדירה שלהם.

עדכון בחוק המקרקעין

לאחר העדכון בחוק המקרקעין התווספה תקנה שקובעת שאפשר לפגוע בזכויות בעלי הדירות, כל עוד הגג המשותף מספיק להתקנת דודי שמש במספר זהה לכמות הדירות. כמו כן, החוק מאפשר לבעלי דירות להתקין את הדוד במקום סביר על הגג וגם אם שאר בעלי הדירות לא הסכימו לכך בהינתן התנאים הבאים:

קבלת היתר להתקנה

בניגוד לדירה פרטית, יש צורך בקבלת היתר להתקנת דוד לפי חוק התכנון והבנייה. ההיתר ניתן על ידי העירייה או הרשות המקומית אבל הוא נדרש כאמור רק במידה ואין הסכמה של בעלי הדירות על התקנת הדוד.

מיקום אשר מוסכם על הדיירים

אסור להתקין את הדוד במקום אשר משמש את בעלי הדירות למטרה כלשהי כפי שהוסכם עליה בתקנון הבית המשותף. אפשר לבדוק מראש האם קיימת הגבלה מן הסוג הזה, ורק לאחר מכן להזמין אנשי מקצוע כדי לבצע את ההתקנה על הגג.

פגיעה בחזות הבניין

חל איסור על התקנת אביזרים, מתקנים וצינורות בדרך כלשהי שפוגעת בחזות הבית. כאן השיקול הוא מניעת מצב שבו התקנת הדוד מורידה את ערך הנכס עבור דיירים שלא מסכימים להתקין אותו.

מה עושים אם לא עומדים בתקנות?

על חלק מהתקנות אפשר להתגבר על ידי היכרות עם לשון החוק. ראשית, במקרים שבהם אין מספיק מקום על הגג ניתן להצטייד בהיתר להתקנה לפי חוק התכנון והבנייה. שנית, אפשר לפנות למפקח על המקרקעין ולקבל ממנו אישור התקנה ספציפי. האישור ניתן לאחר שהמפקח בוחן את נסיבות העניין ולוקח בחשבון את גודל הגג, כמות הדוודים שאותם הוא יכול להכיל והמגבלות הטכניות.

מי מוסמך לדון במחלוקת של בניין משותף?

בעלי דירות שנקלעים למחלוקת יכולים לפנות למפקח על רישום מקרקעין. זו הסמכות היחידה לטפל בבעיה ולהמליץ על פתרונות.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים