כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

קורס ממונה אנרגיה מוסמך

כל העולם סביבנו פועל בעזרת אנרגיות כאלה ואחרות. בחיים האישיים שלנו, בעבודה ובתעשייה. מעוניינים לדעת כיצד ניתן להרוויח מהאנרגיה הזאת? קראו על התפקיד ממונה אנרגיה.

21/06/2017

הכול בזכות האנרגיה

הכול בזכות האנרגיה
העולם שאנו נמצאים בו היום הוא עולם אחר לגמרי מאשר העולם לפני כמאתיים שנה. ניתן לציין את ההבדלים בכל תחום ולזקוף אותם לזכות המדע והתבונה האנושית. אף אם לבחור במילה אחת מדויקת יותר, מדובר בתעשייה. התעשייה כיום יעילה ומהירה פי כמה מאשר הייתה בעבר וכל פריט או כל תעשייה מצליחה לשגשג ולהפיק את המיטב ממה שניתן. אך עם התעשייה מגיעים גם שלל חסרונות כמו ניצול מוגבר של אנרגיה, מקורת טבע ונזק לבריאות ולאיכות הסביבה.

מה תפקידו של ממונה אנרגיה מוסמך?

בין התפקידים בפועל יש שניים עיקריים:

וויסות צריכת האנרגיה

בפעילות מפעל, פס ייצור או כל גורם אחר שמייצר דבר מסוים מחומרי גלם יש תהליך של ניצול אנרגיה כלשהי. היא יכולה להיות כתוצאה מזרימת מים, חשמל למשאבות חימום או שריפת נפט לזיקוק דלק. תפקידו של הממונה הוא לווסת את האנרגיה שנצרכת לפי התקנות ולפי הנהלים, להביא לחיסכון בצריכה וכך נפיק את המקסימום מהמינימום. כשמדובר באנרגיה רבה החיסכון יכול להיות בעל השלכות רציניות כמו גם החיסכון במשבי טבע.

שליטה על פליטת הזיהום לטבע

כחלק מהתעשייה נוצר זיהום גדול ופגיעה באיכות הסביבה וגם בבריאות העובדים והציבור. כל מפעל מייצר כמות פסולת גדולה ופולט כמויות גדולות של עשן שבמקרים חמורים יכול להביא לזיהום והרעלה עד מוות. תפקיד ממונה אנרגיה מוסמך לשלוט על פליטה זו ועל הפגיעה האפשרית בעזרת בדיקות תקופתיות ובדיקת תקינות ועמידה בנהלים.

מה לומדים במהלך הקורס?

במהלך הקורס לומדים הסטודנטים את תהליך ייצור משאבי האנרגיה שנעשה על ידי מפעלים רבים ברחבי העולם ועלולים ליצור נזק לסביבה. יילמדו נושאים שקשורים בחוקים והתקנות שעל כל מפעל לעמוד בהם וכיצד מותר להשתמש בחומרים שלרשותו או המכשירים שלרשותו כמו משאבות חימום, בערת נפט וכולה. כמו כן יילמדו צורות הדיווח והבקרה השונות שקשורות במפעלים. כמו כן יש לעבוד עם הרשויות והגופים הממונים על בקרה זו ותילמד האינטראקציה עמם. הסטודנטים ילמדו את תהליכי הייעול שמתרחשים בתעשייה בארץ ובעולם וילמדו לנהל משק אנרגיה.

מתכונת הלימוד בקורס

הקורס נחשב לימודי תעודה וחשוב מאוד שבמקום הלימודים הקורס יאושר על ידי משרד האנרגיה כך שיתאים לדרישות שלו. הקורס נמשך כ200 שעות אקדמיות וברוב המוסדות הוא מחולק ל25 מפגשים אחת לשבוע, ימי לימוד מלאים בין 8 ל10 שעות כל מפגש. בתכנית הלימוד מתקיימים גם סיורים למקומות שקשורים ללמידה בקורס כמו למשל מפעלים.

אלו נושאים נלמדים בקורס?

טכנולוגיה לשימור אנרגיה, שימור אנרגיה של מערכות מים, כיצד לחסוך באנרגיה במשק המים, הכרה עם מערכות מים לחימום תת רצפתי, עבדותן של משאבות חימום, מכשירי מדידה שמסייעים במהלך העבודה, ייצור של קיטור, מערכת אוויר דחוס, כיצד לשמר כוח בכלי רכב, תהליכי שריפה שונים שמנוצלים בתעשייה, בידוד תרמי של מתקני מים, שימור אנרגיה במערכות קיטור, תהליכי שריפה שונים.

כמה עולה ומי יכול ללמוד?

הקורס עולה בין 5000 שקלים ל700 שקלים, משתנה לפי מוסד הלימוד. ניתן ללמוד אצל התאחדות התעשיינים בישראל, התאגדות מהנדסי חשמל ואלקטרוניקה בישראל, מכללת מישלב ומכללת שנקר להנדסאים. לקורס מתקבלים בעלי תפקידים שקשורים לבטיחות כמו ממוני בטיחות, מנהלי איכות ומנהלי ייצור, כמו כן מנהלים שקשורים לחשמל, אלקטרוניקה ואחזקה. ניתן להתקבל גם מתפקיד קודם בתחום איכות הסביבה.

אפשרויות תעסוקה בתחום

בדרך כלל הסטודנטים שעוברים את הקורס ממשיכים לעבוד במפעל או בארגון אליו הם משתייכים וממנו יצאו לעבור את הקורס. ניתן להשתלב בכל עבודה, ארגון או חברה שעושה שימוש במשאבי טבע וצורכת אנרגיה לטובת ייצור שכן היא חייבת אחראי אנרגיה מוסמכים. חברות וארגונים בולטים בתחום זה הם חברת חשמל, תעשיית המזון, בתי זיקוק בחיפה, מפעלי אלקטרוניקה ועוד.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים