כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

טיפים לפינוי מושכר טרם הליך משפטי

בעלי דירות, מה ניתן לעשות כאשר דייר בדירה המושכרת שלכם מסרב להתפנות? לפניכם טיפים לפינוי מושכר טרם הליך משפטי

04/07/2017

כשאנחנו משכירים דירה, אנחנו רוצים שהדיירים שלנו יפנו אותה כאשר הדבר נחוץ לנו

כשאנחנו משכירים דירה, אנחנו רוצים שהדיירים שלנו יפנו אותה כאשר הדבר נחוץ לנו
כאשר יש בבעלותכם דירה, ברור מדוע אתם רוצים שהיא תהיה כמה שיותר רווחית עבורכם ותניב לכם את הרווחים הרלוונטיים מתוך הבעלות עליה. זהו לא עניין של מה בכך, אלא השקעה ארוכת שנים בבעלות על הדירה, בטיפוח שלה ובבחירת הדיירים הנכונים – אך יש מקרים בהם אנחנו כבעלי דירות מכניסים לדירה שלנו שוכרים שמהווים עבורנו בעיה בעת פינוי הדירה.

מצב כזה, בו הדייר מסרב להתפנות מהדירה, הוא מצב מורכב שאנחנו צריכים לדעת כיצד לטפל בו בצורה הנכונה ביותר. בין אם מדובר בפינוי משום שאנו מעוניינים להחליף שוכרים או למכור את הדירה, ובין אם במצב בו מדובר בדייר שלא משלם את דמי השכירות שלו וכך אנו נפגעים כלכלית – אנחנו צריכים לדעת כיצד לפעול וכיצד לבצע פינוי מושכר, כפי שהתהליך קרוי בשפה המשפטית, בצורה הנכונה ביותר. ישנם גם מקרים בהם אנחנו מעדיפים להימנע מתביעה של ממש – וחשוב לדעת מה אנו יכולים לעשות במצב זה.

האם ישנה דרך לפנות את השוכר לפני שאנחנו פונים לתביעה? מה שצריך לדעת

החוק הישראלי יחסית מגביל את מה שאנחנו יכולים לעשות בכדי לפנות את שוכר הדירה שלנו בצורה חוקית, מתוך רצון להגן על הדיירים שנתפסים כחלשים בסיטואציה הזאת. בדברים אותם אסור לנו לבצע נגע בעוד רגע, אבל חשוב להבין בכל זאת מה אנחנו יכולים לעשות עוד בטרם אנחנו מגישים תביעה לפינוי המושכר. האלטרנטיבה היחידה שלנו לכך בפועל היא פנייה לדייר באופן אישי, באמצעות מכתבים, שיחות טלפון או פגישות פנים אל פנים. הפנייה לדייר וניסיון ההידברות איתו הם ניסיונות השכנוע שאנו יכולים לבצע, ומעבר לכך עלינו לפנות לאופציה משפטית.

ישנם כמה וכמה דברים שאסור מבחינה חוקית לעשות כאשר הדייר לא מפנה את הדירה

מבחינה חוקית, ישנם לא מעט דברים שאסור או שאין לנו טעם לבצע בכדי לפנות את הדייר, והדבר רק יחריף את המצב מבחינתנו. בתור התחלה, אין מה לפנות למשטרה בכדי לפנות את הדייר – המשטרה לא מתערבת בסכסוכים אזרחיים אלא בעבירות פליליות, ומצב זה הוא לא מצב פלילי עדיין. מעבר לכך, מוכרים יחסית אמצעים כמו ניתוק של תשתיות לדירה – ניתוק חשמל, מים וכדומה. זוהי עבירה על החוק ואסור לעשות זאת, משום שמדובר בעשיית דין עצמי ולא בגוף מוסמך לבצע ניתוקים שכאלה. הפעלת לחץ שכזה על הדייר היא פסולה, הגם שהדייר פוגע בכם כלכלית כשהוא מסרב להתפנות – משום שמדובר בתשתיות בסיסיות שמנתקים ממנו. אם כן, האלטרנטיבה היחידה שלכם במצב זה מעבר להידברות היא אכן הליך משפטי.

אם הגעתם למצב בו הדייר לא מפנה את הדירה ולא נענה לכם, עליכם לפנות להליך משפטי

חשוב להבין כי ההליך המשפטי הנוגע לפינוי מושכר הוא יחסית יעיל וקצר, וניתן לקבל במהרה צו פינוי דייר שמבטיח את הפינוי המהיר והיעיל של הדייר, ואף מאפשר לנו לגייס רשויות אכיפה במידה והדייר ממשיך בסירובו להתפנות. מעבר לכך, ישנו סדר דין מיוחד בתובענה לפינוי מושכר בלתי מוגן (שאינו מוגן תחת החוק להגנת הדייר), כך שדיון מתקיים בתוך 30 יום מהגשת כתב ההגנה האחרון, הדיון מסתיים תוך יום אחד וישנו גזר דין תוך 14 ימים מיום הדיון. מה שחשוב שתעשו, במצב זה, הוא כמובן לפנות לעורך דין ברמה הגבוהה ביותר שייצג אתכם ויעמוד על הזכויות שלכם בנכס מול הדייר שמסרב להתפנות.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים