כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

שליחת עבודות אקדמיות במייל

דואר אלקטרוני משמש כיום כאמצעי הנפוץ ביותר לתקשורת בין סטודנטים ומרצים. אחד השימושים העיקריים בדואר אלקטרוני הוא שליחת עבודות אקדמיות, אך כדאי לדעת איך עושים זאת בצורה נכונה.

10/07/2017
תיבת דואר אלקטרוני היא אמצעי חיוני לכל מי שרוצה לקחת חלק בתהליכי התקשורת החדשה. בתקשורת שמבוססת על השימוש במחשב ניתן לנצל את תיבת הדואר האלקטרוני, או בלועזית "מייל", לטובת שורה ארוכה של יתרונות. השימוש במייל אינטואיטיבי לחלוטין ולרוב הוא אינו דורש תשלום. כמו כן, ישנה תמיכה מלאה בעברית בתיבות הדואר האלקטרוני הגדולות וגם מי שאין לו ניסיון או רקע במחשבים יכול להסתדר איתם בקלות.

המאפיינים של דואר אלקטרוני כצורת תקשורת

השימוש בתיבת דואר אלקטרוני גם מחייב התאמות מסוימות. כמו כל צורת תקשורת אחרת, המוען והנמען חייבים להכיר את המגבלות של המדיום כדי לנצל אותו לטובת הצרכים האישיים שלהם. הדוגמא הכי טובה לכך היא האופן שבו משתמשים בתיבות דואר אלקטרוני באקדמיה. הבעיה היא שהרבה סטודנטים מגיעים לאקדמיה בלי ניסיון בשימוש במייל, כי הם לא נדרשים לעשות זאת בבית הספר ובטח שלא לאורך המסלול הצבאי שלהם.

שימוש בדואר אלקטרוני מול המזכירות

יש כמה גורמים באקדמיה שמולם מתבצעת התנהלות שוטפת על בסיס שימוש בתיבות דואר אלקטרוני. בראש ובראשונה, המייל משמש לשליחת הודעות למזכירות ולסגל הפקולטה הרחב. בכל מוסד אקדמי גדול מקצים לסטודנטים תיבות מייל פנימיות, שמשמשות אותם גם לצורך התחברות למערכת וקבלת הודעות.

שליחת מייל למרצים ולחברי הסגל

הסטודנטים יכולים להשתמש בתיבת הדואר האלקטרוני הפרטית שלהם על מנת לשלוח הודעות למרצים ומתרגלים. זה גם השימוש שבמסגרתו מעבירים עבודות להגשה ועבודות אקדמיות. כאן הסטודנטים חייבים לדעת איך לבצע שליחת קבצים גדולים במייל ובעיקר לשמור על הפרטיות שלהם. כמו כן, כדאי לסטודנטים לוודא מראש שהמרצה אכן מאשר לשלוח את העבודות בדואר האלקטרוני.

טיפים לשימוש בדואר אלקטרוני באקדמיה

הנה כמה טיפים לסטודנטים שעושים את צעדיהם הראשונים באקדמיה ומעוניינים להשתמש בדואר אלקטרוני בצורה נכונה:

אבטחה ופרטיות –

הדבר החשוב ביותר הוא לשמור על פרטיות גם כאשר משתמשים בדואר אלקטרוני. יש להימנע מהתחברות לדואר האלקטרוני ממקומות ציבוריים כמו המחשבים של הספרייה או הפקולטות, או לפחות להקפיד להתנתק מהם עם תום השימוש. במקביל, יש להשתמש רק ברשתות אלחוטיות מאובטחות כדי לשלוח מיילים דרך הטלפון הנייד או המחשב הפרטי.

הגשה בהתאם להנחיות –

כל מרצה באקדמיה רשאי לקבוע הנחיות אחרות עבור הגשת עבודות. מבחינת הסטודנט, המשמעות היא שיש לקרוא היטב את ההנחיות טרם ההגשה. חשוב בעיקר לבדוק האם מותר לשלוח עבודות אקדמיות במייל, האם צריך במקביל להגיש אותן לתיבה האישית של המרצה או האם מותר להגיש את העבודות בגרסה מודפסת בלבד.

שליחת קבצים גדולים –

עבודה אקדמית בקובץ רגיל של מעבד תמלילים לא אמורה להציב בעיות עבור סטודנטים שמשתמשים בתיבות דואר אלקטרוני סטנדרטיות. עם זאת, במקרים שבהם הסטודנט מעוניין להגיש נספחים כמו קבצי וידאו, תמונות, מצגות וכדומה, עליו לקחת בחשבון תוכנות לשליחת קבצים גדולים ולדעת כיצד להשתמש בהן.

היתרונות של שימוש במייל

סטודנטים צריכים להתרגל להשתמש בדואר אלקטרוני מיד כאשר הם מתחילים את דרכם באקדמיה. למייל יש יתרונות רבים ובין היתר הוא מבטיח התנהלות נוחה בין המרצים והסגל, תיעוד בפועל של כל התקשורת ובמידת הצורך גם העברת קבצים קטנים, בינוניים וגדולים. ניתן לשלוח מייל לקבוצה של כמה אנשים יחד ולארגן טוב יותר את העבודה המשותפת.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים