כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

איך קונים פסנתר יד שנייה?

הדרך הבטוחה לקניית פסנתר דורשת הבנה מקצועית והתייחסות מיוחדת. ראשית, מדובר על כלי נגינה ייחודי המיוצר ממאות רכיבים קטנים ושונים. איכותו של כלי הנגינה נמדדת על פי אופי ההרכבה, סוג חומרי הגלם, התחזוקה וכדומה. שנית, המחירים של הכלי יכולים להיות גבוהים ולהגיע לאלפי שקלים.

14/08/2013

על מנת למנוע הוצאות מיותרות כדאי להתחיל עם הגדרת הצרכים

במידה ואתם נמצאים בתחילת דרככם המוזיקלית, העדיפו לרכוש כלי נגינה סולידי. לעומת זאת, אם כבר יש לכם ניסיון, ואתם יודעים לנגן היטב – השקיעו בפסנתר ברמה גבוהה ולא תתחרטו.

המדריך הבא כולל מספר שלבים ויכול לעזור לכם לרכוש פסנתר איכותי:

1. בדיקה חיצונית – אין להקל ראש במראה החיצוני של כלי הנגינה. יש לבדוק את גופו של הכלי, לבדוק האם המראה החיצוני מגושם או נוח, לבחון את קילופי הצבע, ולוודא כי אין סדקים או פתחים לא רצויים.

2. השוואה – חשוב לבדוק מספר רב של כלי נגינה לפני שמחליטים איזה מהם לרכוש. ההבדלים בין כלי הנגינה באים לידי ביטוי בעומק הצליל, העוצמה, יכולת השליטה ונוחות הקלידים. כל אחד מהפרמטרים הללו מוצג על גבי כלי הנגינה, ומחייב אתכם בבדיקה יסודית. השוו בין דגמי הכלים ובין הסדרות. גם אצל היצרנים המפורסמים בעולם ניתן למצוא הבדלים בין פסנתר מסדרות שונות. המשיכו לבדוק באופן פרטני עד שתמצאו את כלי הנגינה, שגורם לכם להרגיש נוח. במהלך הבדיקה תדרשו להקליד על כל הקלידים ללא יוצא מן הכלל, בעוצמות שונות ולמשך זמן משתנה. עברו על הפדאלים תוך הקלדה על כל האוקטבות והאזינו לצליל מזמזם או חורק.

3. מכאניקה – המצב הפנימי של כלי הנגינה מעיד טוב יותר מכל דבר אחר על איכותו. בדקו כי אין בתוך הכלי עש, ריקבון, תולעים או עובש. כדאי גם לבחון את הלבד, את הפטישים ואת החלקים העשויים עורות. לבסוף, עברו על מפתחות הכיוון על מנת לוודא שהם אינם חלודים.

4. אקוסטיקה – השלב האחרון ברכישה של כלי נגינה הוא הקפדה על האקוסטיקה. זכרו כי כלי נגינה אשר נשמע מצוין בחנות יכול להציג ביצועים שונים אצלכם בחדר. באופן כללי, האקוסטיקה מושפעת מגודל החלל, התנאים הסביבתיים, המרחק מהקירות ומהחלונות ועוד.

הובלה ותחזוקה

רכישה של פסנתר מסתיימת עם הובלה אל בית הלקוח. יש להוביל את כלי הנגינה עם אנשי מקצוע המבצעים את פעולות ההכנה הדרושות. לא כדאי לחסוך בהובלה או לבצע אותה באופן עצמאי וללא ארגז הכלים המתאים.
לאחר הרכישה של כלי הנגינה עקבו אחר הוראות היצרן במטרה לבצע תחזוקה נכונה. כלי נגינה בריא ותקין יכול להחזיק מעמד עשרות שנים.
התחזוקה הנדרשת כוללת את הפעולות הבאות:

- כיוון
- רגולציה
- ניקיון
- הגנת קלידים
- הוספת מנגנון סגירה איטי

לסיכום, כלי נגינה איכותי יכול לשנות את חייכם, ולעזור לכם למצות את פוטנציאל הכישרון. הקפידו על רכישה מסודרת ותיהנו מהכלי לאורך שנים.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים