כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

לימודי ייעוץ גנטי

נושא הגנטיקה הינו תחום מרתק, באמצעותו ניתן לאבחן ולמנוע מחלות. נשמע לכם מסקרן? באמצעות לימודי ייעוץ גנטי תוכלו להעשיר את הידע שלכם בנושא ולעסוק בתחום.

29/10/2017

מה זה ייעוץ גנטי ומדוע הוא כה חשוב?

מה זה ייעוץ גנטי ומדוע הוא כה חשוב?
בייעוץ הגנטי ניתן להבין את כל ההשלכות שיש לגנום האנושי על מחלות שונות. באופן כללי כל עולם הגנטיקה הוא אחד העולמות הכי מורכבים שיש שעדיין לא ידועים לחלוטין ובאופן ברור אך כיום יש טכנולוגיות מתקדמות שיכולות לחזות מראש האם יכולות להתפתח תסמונות בשילוב בין הגנים של האישה לגנים של הגבר לפני היריון ואבחון של מחלות קיימות. בכל שילוב בעייתי בהריון יכולות להיות תסמונות רבות כמו למשל תסמונת דאון או תסמונת האיקס השביר, ובמקרים רבים המחקרים שמתבצעים על אנשים חולים יכולים להסביר הרבה על הגנטיקה של המחלות לצרכי הרפואה.

מהם תנאי הקבלה ללימודי ייעוץ גנטי?

כדי ללמוד כיצד להיות יועץ גנטי יש צורך להיות בעל תואר ראשון במדעי החיים, מדעי הרפואה, גנטיקה או ביולוגיה. רק הלימודים האלו יהוו את הבסיס המתאים כדי להבין מהו הייעוץ הגנטי ובלעדיהם יהיה קשה מאוד ללמוד באופן מעשי וכמובן בלתי אפשרי באופן תיאורטי. אפשר לשקול קבלה של סטודנטים ממקצוע פרה רפואי אחר או תואר ראשון בפסיכולוגיה אך יש צורך בהשלמות מתאימות. כל אחד מהמועמדים יצטרך לעבור דיונים פרטניים לגביו מאותו מוסד לימודי כדי להחליט.

כמה זמן נמשכים הלימודים ואיפה לומדים?

ניתן ללמוד ייעוץ גנטי בטכניון שבחיפה או באוניברסיטה העברית ירושלים. בגלל שמקצוע זה אינו צורך כוח אדם רב ורק הטובים ביותר מגיעים ללמוד אליו כיאה לתואר שני ובעיקר בנושא מורכב שכזה, מוסדות הלימוד אינם רבים אך איכותיים. משך הלימודים הוא 4 סמסטרים, שנמשכים שנתיים וכוללים 45 שעות סמסטריאליות. במסלול עצמו מתקיים ללא עבודות גמר אם כמובן שיש בחינות וחומר לימוד ארוך ולא פשוט. ציון הגמר מורכב מ-60 אחוז ציונים בקורסים, 20 אחוז עבודה סמינריונית ו-10 אחוז ערכה של ההכשרה המעשית כאשר הציון הממוצע חייב להיות מעל 80.

מה לומדים במהלך הלימודים?

בגלל האבחונים המתקדמים ביותר שיש בימינו יש הרבה מה ללמוד במהלך הלימודים כאשר נלמדים גם נושאים תיאורטיים וכמובן בדיקות מעבדה כולל התמחות בסוף הלימודים. בלימודים הסטודנטים ילמדו על מחלות תורשתיות ועל תסמונות נפוצות כאשר הם חייבים להכיר את כל התסמונות כדי להיות הכי מקצועיים שיש. בנוסף יילמדו טכנולוגיות מולקולריות לאבחון ולטיפול במחלות, היבטים קליניים של מחלות תורשתיות כולל אספקטים פסיכולוגיים שקשורים לטיפול באנשים.

שילוב ידע תיאורטי ומעשי

נוסף לנושאי הלימוד הללו הסטודנטים ילמדו על סימנים קליניים שאפשר לראות על המטופל, על אבחון טרום לידתי, שיטות סטטיסטיות שבהם נעזרים במהלך האבחונים, אתיקה בביצוע הבדיקות והייעוץ כיוון שהוא צריך להיות ישר ואובייקטיבי נטול רגשות, מצבי הטרוגניות, ארגון הגנום האנושי והתפקידים שלו, ביולוגיה מולקולרית, מחלות מטבוליות, תרביות מי שפיר, בדיקות ביוכימיות והרשימה עוד ארוכה.

אלו אפשרויות תעסוקה קיימות לאחר לימודי ייעוץ גנטי?

כיאה למקצוע רפואי מחקרי שכזה אפשרויות התעסוקה מאוד מגוונות אך לאו דווקא רבות. חשוב לזכור שלמרות זאת, לא הרבה עוברים את ההכשרה הזו ולכן אם תהיו טובים אין סיבה שלא תמצאו עבודה טובה שגם תיתן לכם סיפוק אדיר בתרומה לאנשים מהידע שצברתם וכמובן עבודה מעניינת שמתחדשת ומתעדכנת עם הגילויים הרבים שיש. אחרי תקופת התמחות וצבירת הניסיון המתאים אפשר לעבוד במעבדות מחקר, אפשר לעבוד בקופות חולים ציבוריות ואף במרפאות גנטיקה פרטיות כאשר גם האפשרות לעבוד כעצמאי נשארת פתוחה.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים