כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

ביטוח דירה שכורה מי האחראי?

טרם החתימה על חוזה בין המשכיר לשוכר חשוב להכיר את המשמעויות השונות הנוגעות לביטוח הדירה. הבנה זו עשויה למנוע הפסדים כספיים רבים במקרה של נזקים שונים למבנה.

06/02/2018

הצדדים המעורבים

הצדדים המעורבים
ביטוח דירה נועד בכדי להעניק לבעל הנכס שקט נפשי, שכן הפוליסה מכסה מקרים המייצגים נזקים לנכס. כאשר מדובר בדירה שכורה, ישנם היבטים נוספים הראויים לציון. זאת, מכיוון שלא קיימים רק שני צדדים כנהוג בדירה פרטית או כל מבנה שאינו מושכר (החברה המבטחת מחד ובעל הנכס מאידך). כאשר מדובר בדירה שכורה יש למעשה שלושה צדדים מעורבים – בעל הנכס (המשכיר) המתגוררים בנכס (השוכרים) וחברת הביטוח. במאמר זה נעסוק במה מומלץ לבעלי הנכס לבטח ואילו עוד משמעויות יש לביטוח, מבחינת השוכרים.

ביטוח צנרת – חובה

ישנם בעלי נכסים אשר מטילים את מלוא האחריות לרכישת ביטוח על השוכרים. ראשית, נתייחס לבעלי נכסים המבקשים לטפל בנושא בעצמם: אילו סעיפים חשובים עבורם שיתקיימו בביטוח דירה שכורה? נזקי מים וצנרת למשל, הינם נושאים חשובים שיש להתייחס אליהם. מבחינת המשכיר, חשוב שסעיף זה אכן יוכנס לפוליסה. כך, במידה ומאותרת נזילה, אם יש פיצוץ בצינור או כל בעיית אינסטלציה אחרת, החברה המבטחת תתקן. הדבר יתבצע, כמובן, באמצעות קבלני משנה, כאשר ישנו מרכיב השתתפות עצמית. כלומר, בעל הנכס יודע מראש מהי העלות המקסימלית הצפויה.

סיכוני אש ורעידת אדמה

עוד סעיפים שחשוב מאוד מבחינת בעל הנכס לוודא שיכללו בביטוח המבנה אלה הם סיכוני אש ורעידת אדמה. הנזק הפוטנציאלי עצום - שיקום של דירה שנשרפה או קרסה עשוי לעלות עד מאות אלפי שקלים. כמו כן, בעל הנכס איננו יודע עד כמה הדיירים נוהגים בזהירות, במשך כל שעות היממה. סיר שנשכח על הגז או אפילו קצר חשמלי עשויים להביא לשריפה ולנזקים כבדים מאוד, לכן חשוב מאוד לבטח את המבנה.

ביטוח צד ג'

ביטוח צד ג', בהקשר של השכרת דירות, מהווה חלק אינטגרלי במסגרת הכיסוי של החברה המבטחת, במידה והמבוטח אכן רכש סעיף זה. משמעות סעיף צד ג' הינו שבמידה ואדם המבקר בדירה נפגע, לרבות בעלי מקצוע, עוזרי בית וכדומה, החברה המבטחת תשלם. זאת, במידה והנפגע תובע פיצויים מבעל הנכס. יש לציין כי כאשר מדובר בדירה שכורה, תביעת הפיצויים עשויה לחול על הדיירים, השוכרים. המשכיר עשוי בהחלט לוותר על סעיף זה, כאשר דווקא לשוכרים יש אינטרס לנצלו.

שוכרים, משכירים ומה שביניהם

זה המקום לציין כי קיימת גישה הגורסת כי טיפול בכל נושאי הביטוח בדירה השכורה יונח על כתפי השוכרים. יש צדק מסוים בגישה זאת, שכן אם בעל הנכס הוא זה שמבטח את הדירה, השוכרים עשויים בסופו של דבר לשלם על כך ביוקר. ניקח לדוגמא דירה שניזוקה בשל שריפה, כאשר זאת נוצרה בשל רשלנות . החברה המבטחת תפצה את בעל הנכס אולם תתבע פיצוי מהדיירים בשל התנהגותם הרשלנית. ישנם בעלי נכסים, אם כן, שקובעים בחוזה כי טיפול בכל ענייני הביטוח או חלקם ייעשה על ידי השוכרים. למותר לציין כי ביטוח תכולה (הרחבה של ביטוח דירה סטנדרטי), מהווה דוגמא נוספת לסעיף הרלוונטי לשוכרים - במידה והתכולה הינה בבעלותם.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים