כרגע באתר
6
9
9
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

לימודי מדעי התזונה

תזונה היא מרכיב דומיננטי בחיים של כולנו. הבחירות הקולינריות שלנו משפיעות במידה רבה על הבריאות, מעוררות שלל שאלות ובפרט התפתח בשנים האחרונות דיון ציבורי אודות מזון מהחי מול מזון מהצומח ובנוסף יש לתזונה גם קשר הדוק לסוגיות סביבתיות.

25/11/2018

ביקוש תזונאים בשוק

ביקוש תזונאים בשוק
תזונה קשורה לסוגיות סביבתיות, למשאבים יקרי ערך כמו קרקע ובפרט מים, לטכנולוגיות מתקדמות ועוד. בהתאם תזונאים מוסמכים הם אנשי מקצוע מבוקשים גם במגזר הפרטי (על-ידי מי שמבקש להבטיח לעצמו תפריט אופטימלי בהתאם לצרכים שלו ולהעדפות ספציפיות) וגם במגזר התעשייתי (על-ידי חברות שמפתחות מוצרי מזון חדשים). הדרך אל עיסוק מרתק ומתגמל זה כוללת באופן טבעי לימודים - ובין המוסדות האקדמיים שמציעים מסלולי לימוד מתאימים ניתן לציין את האוניברסיטה העברית בירושלים, את המכללה האקדמית תל חי ואת אוניברסיטת אריאל שבשומרון.

האוניברסיטה העברית

לימודי מדעי התזונה באוניברסיטה העברית מוצעים על-ידי הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה ומתקיימים לא בירושלים כי אם ברחובות. תוכנית הלימודים כוללת קורסי חובה (פיזיקה, כימיה, סטטיסטיקה, חדו"א, ביולוגיה מולקולרית ועוד), קורסי חובה ספציפיים של החוג (תזונת האדם, פסיכולוגיה התפתחותית, מבוא לאפידמיולוגיה, בריאות הציבור, השמנה והפרעות אכילה, מיקרוביולוגיה וסניטציה של מזון, אנטומיה, פיזיולוגיה ועוד) וקורסי בחירה (וביניהם כשרות ושבת, תת תזונה, חומרי טבע מצמחים בתזונת האדם, תזונה במאמץ גופני וספורט וחקיקה ותקינה למזון).

ידע נרכש בלימודים

הידע שצוברים הסטודנטים במהלך 3 שנות התואר מקיף ומגוון, כשבין השאר ישנה התעמקות בקשר בין מזונות שונים לבין מחלות, בבניית תפריט נכון בכל שלבי מעגל החיים ובערכים התזונתיים של שלל מאכלים, בין אם כאלה שהאדם משתמש בהם מזה שנים רבות כגון פירות או טונה לדוגמא, ובין אם כאלה שנוצרו בשנים האחרונות כגון חלב שיבולת שועל. תנאי הקבלה הם ממוצע בגרויות משוקלל של 107.5 ומעלה או פסיכומטרי 725 ומעלה, או לחילופין ציון משוקלל של הבגרויות והפסיכומטרי (במשקלים שווים) שהוא מעל הרף באותה שנה.

תל חי - תזונה באופן מעשי

במכללת תל חי ששוכנת בגליל העליון, באחד המקומות היפים בארץ, מושם דגש רב על הפן המעשי של לימודי התזונה. הלימודים נמשכים 3 שנים, כששנה א' מוקדשת למקצועות בסיס ובהם פיזיקה, ביולוגיה, כימיה ומתמטיקה, שנה ב' מוקדשת למקצועות הליבה בתחום התזונה ובהם גנטיקה, ויטמינים ומינרלים, תזונת האדם ועוד, ובשנה ג' משולבים קורסי חובה וקורסי בחירה כגון השמנה והפרעות אכילה, תזונה וסרטן, פסיכולוגיה לתזונאים ועוד. בפרט ניתן לצבור מומחיות בתחום מדעי ההתנהגות (כלומר הגורמים להיווצרות הפרעת אכילה והטיפול בה) או בתחום רפואת הספורט (מתן מענה מספק לכל הצרכים של מי שמבצע פעילות גופנית).

הכנת מזון

מרכיב נוסף בפן המעשי של הלימודים בתל חי הוא מעבדה בעקרונות הכנת מזון - שמטמיעה אצל הסטודנטים, התזונאים לעתיד, מיומנויות חשובות כגון איך לשמור על טונה שלא יתקלקל, איך להפיק מירקות מקסימום ויטמינים, איך לבנות תפריט שיבטיח ספיגה יעילה של מינרלים ועוד. עוד כדאי לדעת שבעלי פסיכומטרי 650 ומעלה עשויים לזכות במלגת עידוד.

מדעי התזונה באריאל

האופציה השלישית של לימודי מדעי התזונה היא אוניברסיטת אריאל, שגם בה הלימודים נמשכים 3 שנים. בשנה הראשונה תלמדו קורסים כלליים כגון ביולוגיה של התא, מתמטיקה, מבוא לפסיכולוגיה וכימיה, וגם קורסים מתחום המזון כגון תולדות המזון והתזונה, כלכלת בריאות או כשרות המזון במטבח היהודי (למשל מה הופך דג טונה לכשר, דגשים של כשרות ירקות ועוד).

המשך שנת לימודים

גם בשנה השנייה נלמדים קורסים משני הסוגים הנ"ל ובהם למשל מבוא למיקרוביולוגיה, מעבדה בביוכימיה, פיזיולוגיה של מאמץ גופני, תורת ההורמונים והפרעות אכילה. שנה ג' מאפשרת התעמקות בנושאים ספציפיים עם קורסים כגון סוכרת כמגפה עולמית, תזונת ילדים ובגיל המבוגר.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים