כרגע באתר
1
2
6
,
3
מודעות
כניסה לאזור האישי

רכישת ציוד למטבח מוסדי יד שניה

המטבח המוסדי שונה לגמרי מהמטבח הפרטי כי יש בו ציוד גדול יותר, רב יותר וכמובן גם בעל תכונות מעט שונות. בעוד שיש במטבח הביתי גם דגשים של עיצוב, במטבח המוסדי יש דגש בעיקר על היעילות, על העמידות ועל הבטיחות. זה הזמן להבין מאיפה רוכשים ציוד למטבח מוסדי מיד שנייה.

31/03/2019

איזה ציוד נדרש למטבח מוסדי?

איזה ציוד נדרש למטבח מוסדי?
למטבח מוסדי יש צורך במגוון רחב של כלים כאשר הכלים יהיו לרוב למטרות בישול. סירים גדולים, מחבתות גדולות, תנורי אפייה ענקיים שכוללים אפשרויות רבות שאין בתנורים רגילים שמיועדים לבית וכן הלאה אפשר גם להוסיף לכך כלי הגשה, משטחי עבודה גדולים, ברזים שיתאימו לפעילות וכן הלאה. חשוב לזכור כי הציוד יכול להיות שונה ממטבח למטבח אך רובו יהיה אותו הדבר, אולי מיצרן אחר או בעיצוב שונה. בסופו של דבר ההתאמה של הציוד במטבח לאופי ודרישות העבודה היא הדבר החשוב ביותר ואי אפשר להתפשר על כך בשום מצב.

מה הקריטריונים לבחירת הציוד?

כאשר בוחרים ציוד למטבח מוסדי יש צורך לבחור ציוד במחיר משתלם אך שיעמוד בכל הפרמטרים האחרים. הפרמטרים האלו יהיו בעיקר עמידות, כיוון שאם הציוד ייהרס מהר מאוד בסופו של דבר האחראיים על המטבח יצטרכו לרכוש אותו שוב. למשל, מה שווה להשקיע במשטח עבודה זול אך כזה שנשרט ונהרס מהר מאוד? אין בזה טעם ולכן גם כאשר קונים ציוד למטבח יד שנייה, אי אפשר להתפשר על הכל. ציוד מיד שנייה גם ככה יהיה זול יותר אך בכל זאת צריך לוודא כי הקניה באמת משתלמת ושהיא לא מכילה פשרה על האיכות הנדרשת.

מדוע כדאי לבחור ציוד יד שנייה?

ציוד יד שנייה יהיה טוב יותר מטבח המוסדי בעיקר בגלל שמדובר על ציוד זול בהרבה. למעשה ציוד יד שנייה יכול להימכר אפילו ב-40 עד 50 אחוזי הנחה מהסיבה הפשוטה שבדרך כלל מי שמוכר אותו הם עסקים שנסגרו או שהחליפו את הציוד שלהם בציוד חדש. במצב כזה הם מעוניינים להיפתר מהציוד כמה שיותר מהר כי אין להם מקום לאחסן אותו וגם ככה אין יותר מידי לקוחות שמעוניינים בו, גם כי מדובר רק על לקוחות מהמגזר העסקי. לכן המחירים יהיו נמוכים מאוד, ואם נוסיף לכך את יכולת המיקוח המשופרת בגלל המצב הרי ברור עד כמה הקנייה יכולה לחסוך לכם במחיר.

מה החסרונות בקנייה מיד שנייה?

קניה מיד שנייה מכילה גם כמה חסרונות שאתם צריכים להכיר כאשר החיסרון הראשון הוא הבעייתיות באמינות. כאשר אתם קונים מוצר חדש אתם למעשה יכולים לדעת בדיוק ממה הוא עשוי, אתם נהנים מאחריות עליו ואתם יכולים לקבל את המפרט הטכני המדויק שלו בעיקר אם מדובר על מוצר מורכב כמו תנור או מכונת טיגון. כאשר אתם בוחרים את הציוד מיד שנייה אי אפשר לדעת במאה אחוזים שמה אומרים לכם אמת וגם אם יציגו לכם תעודה כלשהו שמעידה על כך, לא תוכלו לדעת אלו תקלות היו בציוד בעבר. כמו כן, יש היצע קטן יותר בשוק.

כיצד נבחר את הציוד הטוב ביותר?

כדי לבחור את הציוד הכי טוב עבורכם אתם צריכים לבצע סקר שוק. מוטב לחפש בכמה שיותר אתרי אינטרנט כי בכל מקרה ההיצע יהיה קטן יותר מאשר ההיצע של קניית ציוד למטבח מוסדי חדש מהניילונים. בצעו סקירה מעמיקה, תשוו בין המחירים, אל תבחרו בלחץ למרות מניפולציות אפשריות של המוכרים וכך תבחרו נכון לטווח הארוך.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים