כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

פיטורים בזמן הריון- איך מתמודדים

עובדות רבות במהלך השנים, בזמן עבודתן נמצאות בזמני הריון, לעיתים נקלעות לצערנו לסיטואציות בהן מועמדות לפיטורין בזמן הריון, מה הזכויות לך ולמי כדאי להן לפנות? כל זאת במאמר הבא.

23/10/2019
לא קל להיות מעסיק ולהעסיק אנשים בים תחתיך בוודאי לא כאשר מדובר בעובדים עם זכויות מיוחדות. למעשה הזכות המיוחדת שייכת גם לנשים, שמהוות יותר ממחצית מהאוכלוסייה בישראל, בעיקר בתקופתה היריון. המאמר הבא יסביר לכם על פיטורים בזמן היריון, מה מותר, מה אסור ומי אוכף.

האם ניתן לפטר עובדת בזמן היריון?

פיטורי עובדת במן היריון אסורים בתכלית האיסור כאשר סיבת הפיטורים אינה מוצדקת. חשוב מאוד לזכור כי מדובר במקרה לא פשוט בכלל, מדובר מצד אחד על טובת העסק הרי כל אחד רוצה שהעובד שלו יהיה איתו כל הזמן ויספק תפוקת עבודה מתאימה בלי שהוא משלם לו על הזמן שהוא לא עובד, ומצד שני יש צורך להתחשב גם באישה שרוצה להיכנס להיריון, רצון שכמובן אין צורך להסביר. יש מערכת של חוקים ונהלים שדואגת שכולם ירוויחו אך מעסיקים רבים מנצלים את העובדה הזו יותר מאשר הנשים מנצלות אותה, ומפטרים עובדות שלא לפי החוק. לכן החוק קובע כי אין הדבר אפשרי אלא אם יש תנאים מסוימים שמתקיימים.

באלו מקרים הפיטורים אפשריים?

קודם כל צריך לזכור כי פיטורים תמיד אפשריים כל עוד הם מוצדקים וזה רלוונטי גם לאישה בהיריון. אמנם אי אפשר לפטר עובדת בהיריון רק בגלל ההיריון אך יכול להיות שתפוקת העבודה שלו לא טובה, יכול להיות שהמחשבות על הפיטורין שלה התחילו עוד לפי שהיא בהיריון ויכול גם להיות שהיא עברה על החוק ולא הודיעה מנהל שלה שהיא בהיריון כמו שהחוק דורש ממנה. אם בעל עסק מסוים מעוניין בפיטורי עובדת בהריון הוא צריך לפנות לאגף ההסדרה במשרד העבודה והרווחה ולקבל אישור מהממונה על חוק עבודת נשים. הוא יצטרך להציג את סיבת הפיטורין והוכחות לכך ואז יקבל את האישור, אם כמובן הוא יהיה מוצדק.

מה ההיגיון מאחורי חוקים אלו?

ההיגיון לחוקים הללו לא תמיד יהיה ברור בעיקר למעסיק שרואה את טובת העסק ובאופן זה גם את טובתו שלו, אם כי יש היגיון ברור מאחוריהם. משק מצליח ומדינה משגשגת כלכלית נותנת את כל הזכויות לעובדים בה כולל זכות בסיסית של כל עובדת להיכנס להיריון. כמובן שהחוק מגן גם על המעסיק ולכן הוא דורש ממנה להודיע לו ולהיות הוגנת ולא 'לשחק' עלה עובדה שהיא בהיריון כדי לקבל חסינות, אך החוק שווה בסופו של דבר ועוזר לשני הצדדים לקבל את מה שהם רוצים.

מה עושים כאשר הזכות שלנו נשללת?

הגשת תלונה ביחידת האכיפה של חוקי העבודה או לבית דין לעבודה היא האפשרות היחידה של עובדת בהיריון שפוטרה. יש לציין כי זה רלוונטי גם לעובדת שנמצאת זמן קצר בעבודה או שהיא נמצאת בחופשת לידה. יחד עם זאת היא תקבל ממנו פיצויים בהתאם למשך העבודה שלה כאילו יחסי העובד והמעביד המשיכו עד לפסק הדין.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים