כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

קרקע חקלאית להשקעה – סיכוי או סיכון?

כבר שמעתם על ההשקעות בקרקע חקלאית? גם אתם שוקלים להרוויח מהשקעה כזו? חשוב שתכירו כי השקעות בקרקע יכולות להשתלם, אך עלולות גם להתברר כבעייתיות במיוחד. במאמר שלהן תמצאו כמה טיפים חשובים בהתייחס להשקעות מסוג זה.

20/02/2014
לאור העלויות הגבוהות של דירות, אנשים מחפשים אפיקי השקעה נוחים, שיניבו להם בעתיד רווחים גדולים. אחד מתחומי ההשקעה הפופולריים ביותר בשנים האחרונות הוא קרקע חקלאית להשקעה. במה מדובר למעשה, והאם ההשקעה בהכרח משתלמת?

מהי קרקע להשקעה?

מנהל מקרקעי ישראל מגדיר ייעוד של כל הקרקעות במדינת ישראל. אין לבנות על קרקע חקלאית ואין לגדל יבולים על קרקע לבנייה. ככלל, עלותה של הקרקע החקלאית זולה יותר מעלותה של קרקע לבנייה.

בשנים האחרונות, לאור מצוקת הדיור שהולכת ומחריפה, מנהל מקרקעי ישראל הופך קרקע חקלאית לקרקע שמיועדת לבנייה, ובעלי הקרקעות הם המרוויחים הגדולים מכך – שכן, בין לילה הנכס שלהם עולה במחיר באופן דרסטי. לאור האמור, יותר ויותר אנשים מחפשים קרקעות חקלאיות למכירה, מתוך תקווה שהם יוכשרו בעתיד (רצוי הקרוב ביותר) לבנייה, וכך הם יוכלו להתקדם כלכלית.

עד כמה ההשקעה משתלמת?

חשוב לציין כי משקיעים רבים (ויש שיגידו רבים מדי) כבר עלו על הטריק הזה. מעבר לזאת, תוכניות להפשרת קרקע מתפרסמות ברבים, ולכן המחיר של הקרקעות הללו גבוה למדי כבר בשלב שהן עדיין מוגדרות כקרקעות חקלאיות.

השקעה בקרקע חקלאית מצריכה בחינה מעמיקה של העסקה כולה, משום שפופולריות ההשקעה הזאת הובילה ללא מעט מעשי מרמה. כך למשל, חלק מהקרקעות הללו, שמשווקות ככאלו שעומדות להפוך לקרקעות לבנייה, למעשה אף פעם לא יוכלו להפוך לקרקעות לבנייה, וזאת בשל קרבה למפעלים תעשייתיים מסוכנים ומסיבות נוספות. חשוב ביותר לבחון לעומק את הקרקע המוצעת למכירה, את הפוטנציאל שלה להפוך לקרקע לבנייה ואת הסטטוס המשפטי שלה בכלל. בטרם החלטה על רכישה של קרקע חקלאית, חשוב ביותר לפנות לעורך דין מקרקעין מנוסה, ורצוי גם כזה שמכיר היטב את האזור שבו אתם מתכננים לרכוש את הקרקע.

לוחות זמנים

לוחות זמנים
מעבר לכל, מי שמצפה להיות בסופו של דבר בעל דירה באמצעות רכישת קרקע חקלאית להשקעה – כדאי לו לשים לב ללוחות הזמנים. חשוב ביותר לזכור שהבנייה לא מתחילה יום אחרי הפשרת הקרקע. תהליכי אישור שונים לוקחים שנים רבות, והמשמעות היא שהבנייה המיוחלת רק תתחיל שנים לא מעטות אחרי ההפשרה. בינתיים, הכסף של המשקיעים יהיה מושקע בתוך נכס שהלכה למעשה לא יניב להם שום הכנסה עד שתהליך הבנייה לא יסתיים – מה שיכול לקחת גם עשר שנים מרגע ההשקעה. גם כאן, חשוב ביותר לפנות לעורך דין מקרקעין מנוסה, הבקיא בתהליכי האישור השונים, שיידע לתת הערכת זמן ריאלית בנוגע ללוחות הזמנים של הבנייה.

השקעה בקרקע חקלאית יכולה להשתלם – ובגדול, אך גודל הסיכון גבוה יותר מהסיכוי, שכן קרקעות רבות לא יכולות הלכה למעשה לעבור לייעוד לבנייה, ולכן ההשקעה עלולה להתברר כאובדן של כסף. חשוב ביותר לפנות לעורך דין מקרקעין מנוסה שילווה אתכם לאורך כל תהליך החיפוש והרכישה, שכן הוא יידע להזהיר אתכם מפני טעויות אפשריות.

המאמר נכתב באדיבות עו"ד ונוטריון מוסל יעקב | מושב יבנאל | 052-2423887
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים