כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

סטאז' במרכז רפואי לפני שהופכים לרופאים

ההתמחות היא אחד החלקים החשובים ביותר של תקופת ההכשרה עבור רופאים בישראל. את ההתמחות ניתן לערוך במרכז רפואי המאושר על ידי משרד הבריאות ובכפוף לנהלי האקדמיה

26/05/2014
תקופת התמחות נקראת בעגה המקצועית "סטאז'" ותפקידה להכשיר סטודנטים למקצוע מסוים. בתחום הרפואה יש משמעות גדולה לתקופת ההתמחות, הן מבחינת המשך הקריירה והן מבחינת סיום מסלול הלימודים. לימודי רפואה בישראל נמשכים שבע שנים אך הם מחולקים לשני שלבים, כאשר את ההתמחות מבצעים עם תום השלב השני. בעוד השלב הראשון של הלימודים מבוסס על מידע תיאורטי בלבד, השלב השני הוא לימודים קליניים הכוללים פיתוח מיומנות מעשית בשילוב פתולוגיה ופרמקולוגיה. בסוף הלימודים בוחרים הסטודנטים תחום התמחות בו יידרשו לעשות את הסטאז'.

מלבד ההחלטה על תחום ההתמחות, סטודנטים יכולים לבחור היכן לעבור את הסטאז'. האופציה המומלצת היא הצטרפות אל מרכז רפואי, או שילוב לימודי בריאות ורפואה עם תחומים שונים תוך הכרה אקדמאית ומקצועית של שתי דיסיפלינות משלימות.

מה היתרונות של סטאז' במרכז רפואי?

אלו השיקולים שכדאי להביא בחשבון לפני שמחליטים איפה לעבור את תקופת ההתמחות בתום לימודי רפואה:

א. תהליך הקליטה

רצוי לתת עדיפות למרכז המקפיד על תהליך קליטה מסודר של סטאז'ר. תהליך הקליטה יקבע במידה רבה את שביעות הרצון של הסטודנט ואת ההשתלבות שלו בתוך המערכת. על אף הקשיים, העומס, הלחץ והדינאמיות בתוך בתי החולים, תהליך הקליטה הוא חלק בלתי נפרד מהחובות של המרכז כלפי הסטאז'ר.

ב. הרכב התכנית

יש קופות או בתי חולים המקפידים על גיבוש הרכב תכנית התמחות לפי צרכי הסטודנט. בעיקר כדאי לשים לב לחלוקת חודשי החובה בתוך המחלקות השונות, כגון רפואה פנימית, כירורגיה, רפואת ילדים, חדר מיון וכן הלאה.

ג. חופשות

סטאז'רים לא צריכים לוותר על חופשה מתקופת ההתמחות. סטודנטים הנמצאים בתחילת דרכם זכאים לחופשה בדיוק כמו כל אדם אחר במרכז רפואי, אך חשוב לבדוק את הדברים הללו מראש. ימי חופשה לא מנוצלים אינם ניתנים לרוב לפדיון בכסף ועל כן יש להקפיד על מימוש הזכות הזו במלואה.

היתרונות של סטאז' במרכז רפואי באים לידי ביטוי בכל אחד מבין השיקולים שהוצגו. תהליך הקליטה במרכז מן הסוג הזה הוא נוח ופשוט, בין היתר בשל התאמה לצרכי הסטודנט והבנת משמעותו עבור המערכת. גם הרכב התכנית גמיש ודינאמי יותר ויש גורמים המקפידים על הענקת חופשות על פי חוק.

בסופו של דבר, המטרה של תקופת ההתמחות היא לחשוף את הסטודנט לכמה שיותר דילמות רפואיות. רצוי לנצל את התקופה הזו על הצד הטוב ביותר ולראות בה חלק מההכשרה. עם תום תקופת האחריות מקבל על עצמו הרופא אחריות רבה, שיכולה להשפיע על המון אנשים. רצוי להשקיע בבחירת מרכז מתאים ולקיים את תקופת ההתמחות במלואה.

פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים