כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

מנהלת משק בית כאחראית על הילדים

חלפו הימים שבהם מנהלת משק הבית היא רק זו שמבשלת ועושה קניות. כיום, למנהלת משק הבית יש גם אחריות על ילדי המעסיקים, והדבר כולל מספר נדבכים שחשוב לשים לב אליהם.

03/07/2014
נשים רבות מעוניינות לעבוד כיום בתור מנהלות משק בית בבתים שונים. התפקיד המסורתי של מנהלת משק הבית הוא להיות אחראית על המטבח במקום, על הבישולים, על הנקיות, על רכישת ציוד מתאים, וכמובן על ניקיון הבית. עם זאת יש לזכור שכיום, מנהלות משק בית גם צריכות להשגיח על הילדים, כאשר ההורים אינם נמצאים. זו אחריו תכבדה מאד, ולכן יש להיערך לכך בהתאם.

מה כוללת האחריות על הילדים?

● הסעות

רוב המעסיקים מחפשים כיום מנהלת משק בית עם רישיון נהיגה, שכן לעתים קרובות התפקיד כול לגם הסעת הילדים למוסדות החינוך וגם בחזרה הביתה, הסעה לחברים, הסעות לחוגים ופעילויות העשרה, וכיו"ב. לעתים קרובות המנהלת מקבלת רכב מטעם העבודה, או החזרים על הוצאות הדלק עבור ההסעה.

● סיוע רפואי

מומלץ בחום שכל מנהלת משק בית תעבור ביוזמתה קורס עזרה ראשונה לילדים. מדוע? אם חס וחלילה אחד הילדים נפגע במהלך שהותה בבית - היא תוכל גם לבצע הזמנת אמבולנס באופן דחוף, אך עד שהפרמדיקים יגיעו היא תוכל לספק סיוע רפואי ראשוני חשוב מאד - בין השאר מניעת חנק, הוצאת גוף זר, מניעת השתנקות, וכן עיסוי לב. אלו צעדים מצילי חיים בעלי משמעות אדירה.

● השגחה וסיוע בלימודים

יש ציפייה שמנהלת משק הבית כמובן גם תשגיח על הילדים, אבל לא רק כשמרטפית. הדבר כולל גם סיוע בלימודים לאורך זמן, בדיקה שהילדים עשו את שיעורי הבית והמטלות השונות, וכיו"ב.

תפקיד עם אחריות רבה

לסיכום הנושא, אין ספק כי תפקידה של מנהלת משק הבית כיום, הוא תפקיד מאתגר מאד, ובעל אחריות רבה. לצד זה, התגמול הרב שמנהלת משק הבית מקבלת, בהיבט החומרי והנפשי כאחד הוא תגמול עצום, ולכן נשים רבות פונות לעסוק בתחום.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים