כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

תהליך ההכשרה של רופאים מנתחים פלסטיים

צעירים רבים חולמים על התמחות בכירורגיה פלסטית, לא רק בישראל - גם במדינות רבות ברחבי העולם המערבי. אין זה סוד שמנתחים פלסטיים הם בעלי פוטנציאל רציני ביותר למשכורת שנתית גבוהה והביקוש למנתחים איכותיים רק עולה משנה לשנה. אם אתם מעוניינים להיכנס לעולם המרתק של ניתוחים פלסטיים, פנו לכם כמה דקות וקראו את המאמר שלפניכם. במאמר זה נפרט אודות המסלול המורכב שיש לעבור כדי לקבל רישיון לבצע ניתוחים פלסטיים בישראל.

14/01/2015

מסלול ההתמחות ברפואה פלסטית

חשוב להבין כי מנתח פלסטי הוא לפני הכול רופא מומחה, או ליתר דיוק רופא מומחה בכירורגיה פלסטית. כל רופא באשר הוא היה שמח לו יכול היה פשוט לקרוא לעצמו רופא מומחה, אך כדי לקבל את התואר הנכסף יש לעבור מסלול מסוים שאורכו משתנה בהתאם לתחום ההתמחות. כבר כאן נגלה לכם שמסלול ההתמחות של המנתחים הפלסטיים הוא בין מסלולי ההתמחות הארוכים ביותר.
כדי להתקבל למסלול ההתמחות שאורכו 6 שנים, המתמחה צריך לקבל ראשית את התואר דוקטור. תואר זה ניתן לקבל רק אחרי סיום לימודי הרפואה וסיום הסטאז' כשבדרך כלל תקופת ההכשרה הזו אורכת 7 שנים.

לאחר קבלת תואר דוקטור, ניתן להתחיל במסלול ההתמחות בכירורגיה פלסטית הכולל את המרכיבים הבאים:
• חצי שנה במחלקה לכירורגיה כללית.
• ארבע שנים וחצי במחלקה לכירורגיה פלסטית.
• שלושה חודשים ביחידה לכוויות, גם אם לא מדובר במחלקה לכירורגיה פלסטית.
• שלושה חודשים ביחידה לכירורגיה של היד. אם אין יחידה כזו בבית החולים שבו עובר המתמחה את מסלול ההתמחות, באפשרותו להתמחות במשך שלושה חודשים במחלקה לכירורגיה אורתופדית, בתנאי שהמחלקה עוסקת בטיפול בכירורגיה של היד וכן בתנאי שמועסק בה לפחות רופא מומחה אחד בכירורגיה של היד.
• שישה חודשים של לימוד מדעי היסוד.
• שלושה חודשים במקצוע משנה שיכול להיות מחלות עיניים, כירורגיה כללית, מחלות עור ומין, כירורגיה של ראש וצוואר ומחלות אף אוזן גרון או כירורגית פה ולסתות.
• בסיום ההתמחות על המומחה להגיש עבודת מחקר ולהוכיח כי צבר את הידע הדרוש כדי לקבל את התואר רופא מומחה בכירורגיה פלסטית.

מסלולי תת התמחות וסוגים שונים של ניתוחים וטיפולי אסתטיקה רפואית

כפי שאתם ודאי כבר יודעים, ישנם מנתחים המתמחים בביצוע ניתוחים פלסטיים הקשורים לאסתטיקה של החזה, אחרים מתמחים בתחום של אסתטיקה רפואית לטיפולים כמו הסרת צלקות בלייזר, הצרת היקפים וטיפולים רפואיים נוספים ישנם העוסקים באופן בלעדי בכירורגיה של הפנים ועוד. לאחר קבלת התואר רופא מומחה, רשאי הרופא המומחה להמשיך וללמוד תת התמחות בתחום המעניין אותו, שבו הוא מעוניין להעמיק ולהתמקצע. תת התמחות נמשכת בין שנתיים לשלוש שנים ובין היתר מדובר על תחומים כמו לדוגמה מיקרוכירורגיה, כירורגיה של היד, שחזור אוזניים, כוויות, אסתטיקה, טיפול נמרץ ועוד.

בסופו של דבר, כדי להגיע למעמד של רופא מומחה שעבר תת התמחות בתחום מסוים, יש לעבור מסלול הנמשך כ-15 שנה. לאחר שפירטנו על קצה המזלג במה מדובר, זהו תפקידכם להעמיק, להתעניין ולהבין האם מדובר במסלול המתאים לכם באופן אישי.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים