כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

שאלות שחובה לשאול כאשר בוחרים מטפלת סיעודית

מטפל סיעודי אמור לקחת על עצמו את מלאכת הטיפול בקשיש ולמעשה להיכנס הביתה אל חייו של המטופל ולהשפיע על שגרת החיים שלו, להפוך אותה לטובה ונעימה יותר ולהקל על המטופל בדברים שונים – מקושי באכילה ועד לרחצה

02/03/2015
יציאה החוצה אל האוויר הצח, לקיחת תרופות וכדומה. זו עבודה שמשפיעה באופן ישיר על רווחתו של המטופל כאשר המטפל לעיתים משמש כידיים, עיניים ואוזניים עבור המטופל ומבצע עבורו את כל המטלות הפשוטות שאינו יכול לבצע בעצמו.
מסיבות אלו בחירת מטפלת סיעודית מתאימה מעלה לא מעט שאלות על הדרך. מה חשוב לבדוק? איזה מטפל יתאים? מי יהיה אדם שנוכל לסמוך עליו שייתן את הטיפול הטוב ביותר? אלו השאלות שחשוב לשאול כשבוחרים מטפלת או מטפל סיעודי

מהו הניסיון של המטפלת?

הניסיון של המטפלת בהתמודדות עם מקרים סיעודיים שונים חשוב כמובן. מומלץ לבחור במטפלת שיש לה ניסיון בעבודה עם מטופלים סיעודיים במצב דומה לבן המשפחה שלכם, מי שמכירה את הסימפטומים והתחושות, את התסמינים הרפואיים ואת המגבלות שמגיעות איתם ויודעת מה לעשות בכל מקרה. בנוסף, הכשרה מקצועית מתאימה והידע לבחור בטיפול מסוים לפי הצורך חשובים. את אלו מקבלים עם הניסיון.

האם יש למטפלת המלצות?

לצד ההכשרה והניסיון המקצועי, כל מטפלת היא בן אדם עם תכונות אופי מסוימות, חוזקות וחסרונות שלא תמיד נשים לב אליהם לפני תחילת העבודה. חוות דעת והמלצות ממשפחות של מטופלי עבר, מאנשי צוות מקצועיים שעבדו לצד המטפלת ומכל אדם אחר שיכול להצהיר על טיבה חשובים כדי לקבוע שהיא מתאימה למשימה ומאפשרים לקבל תמונה מלאה יותר על האופי של המטפלת.

האם למטפלת יחסי אנוש טובים?

טיפול סיעודי אמנם עוסק במטלות בריאותיות ויומיומיות אבל הוא גם טיפול אנושי חשוב. הקשר הטוב בין המטפל למטופל חשוב כדי שהטיפול יהיה יעיל והמטופל ירגיש בנוח לקבל את הטיפול. יחסי אנוש טובים צריכים להיות חלק מהתכונות של המטפל, שיהיה קשוב לצרכי המטופל, ידע איך להתנהל גם במצבים לא נעימים בהם המטופל אינו חש בנוח או מתנגד לביצוע פעולה טיפולית כלשהי. המטפלת צריכה להיות קשובה גם למשפחה, להיות העין והאוזן שתעביר את המסר אל המשפחה במידת הצורך ותצביע על בעיות מיוחדות.

האם המטפלת זמינה בשעות הדרושות?

יש מטופלים שצריכים עזרה סיעודית במשך כמה שעות ביום ויש כאלו שמקבלים עזרה סיעודית 24 שעות ביממה. חשוב לוודא שהמטפלת שאתם בוחרים יכולה לעבוד בשעות הדרושות לכם, אין לה אילוצים מיוחדים שיכולים להפריע לעבודה ושיהיה ניתן לשמור על שגרה רציפה של טיפול, לפי מה שנקבע מראש. ככל שהבחירה תהיה מסודרת וממוקדת מראש, כך אתם תוכלו להיות בטוחים שבן המשפחה שלכם מקבל את הטיפול הרציף הטוב ביותר ויש לו כתובת בכל שעה.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים