כרגע באתר
7
6
9
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

כיצד הפכו מסעדות שף למקומות עבודה מבוקשים?

תוכניות הריאליטי בנושא הבישול שמשודרות לאחרונה כמעט בכל ערב בפריים-טיים, זוכות לשיאים ברייטינג ומקבצות אליהן המוני מועמדים השואפים להפוך לטבחים/שפים ולתפוס מקום בין הסירים.

03/03/2015
רוב המתמודדים באים ממקום של הצלחה בתחומי עבודה מכובדים, נוחים ומתגמלים. עם זאת, הם מצהירים כי החלום האמיתי שברצונם להגשים הוא להפוך את תחביבם בבישול למקצוע ואולי אף להתנסות בעבודה במסעדות כגון מסעדות שף. במסעדות כגון מסעדות שף

המשיכה אל מקצועות בתחום הבישול והקולינריה נובעת מכמה סיבות:

א. אהבה לתחום הבישול והקולינריה

גורם מס' 1 במשיכה אל התחום הוא כמובן אהבתו. מי שלא אוהב להיות במטבח, מן הסתם לא ישאף להיות טבח או שף. אנשים שאוהבים ניחוחות המטבח, המשחק בהרכבת מנות מגוונות והסיפוק לראות את התוצאות, מונעים להפוך את התחביב למקצוע. יש להם שאיפה לקחת חלק מעשי בתחום ההסעדה ואולי אפילו להקים מסעדת שף.

ב. מקצוע הבישול נחשב למקצוע מעניין ויצירתי

אנשים העוסקים בתחום מעידים כי העבודה מאתגרת אותם כל פעם מחדש. אין ספק כי תחום הקולינריה רחוק מלהיות עוד תחום עיסוק משעמם ומונוטוני.

ג. תוכניות ריאליטי

בשנים האחרונות, בעיקר בעקבות התוכניות המגוונות בנושא הבישול המשודרות בערוצי הטלוויזיה, תחומי הבישול, האפיה והקולינריה קיבלו סטאטוס של זוהר והטבחים והשפים נחשבים כעוסקים במקצוע נחשק וסקסי.

אז כיצד מסעדות שף הפכו למקומות עבודה מבוקשים?

המתעניינים להפוך לטבחים או לשפים במקצועם, נוקטים באחת מן הדרכים הבאות, אם לא בשתיהן: לימודים בתחום הבישול והקולינריה ו/או חיפוש עבודה כעוזרי טבח במסעדות מגוונות וביניהן מסעדות שף (אשר באחרונות אף אין למתלמדים ציפיות לשכר, בשל ההשתוקקות ללמוד מן השפים הגדולים).

בארץ ובעולם

מסעדות שף בארץ ובעולם מקבלות למטבחן גם טבחים שעובדים בחינם ומקבלים בתמורה מגורים, והכול כדי לאפשר להם ללמוד מהשפים הגדולים העובדים באותו מקום. זהו למעשה מעין סטאז' שנעשה כמעט בחינם. הטבחים המתלמדים סבורים שעבודה במסעדת שף משתווה ללימודים, ולכן אין מצדם כלל ציפיות לתשלום הוגן. כמובן שדרך העסקה זאת נחשבת כניצול, אך לא ממש איכפת למי שנתפס ב- "חיידק" ומוכן להקריב הרבה על מנת ללמוד ולהתמקצע בתחום.

מתלמדים לצד שפים

כך בעצם הופכות מסעדות שף למקומות עבודה מבוקשים... אך מחוץ למטבחן עומדים בתור לא רק מתלמדים המשלמים בעבודה ומתוגמלים בלמידה, אלא גם טבחים או שפים הנחשבים מקצועיים בתחומם. הסיבות שטבח מקצועי ואף שף ישאפו לעבוד במסעדת שף מסוימת בעיקר קשורות למוניטין וליוקרה. כל טבח או שף רוצה שיהיו רשומות ברזומה שלו שמה של מסעדת שף מפורסמת או יותר.

דבר סיום

מסעדות שף הפכו למקומות עבודה מבוקשים. עם זאת, העבודה במסעדת שף רחוקה מלהיות קלה. מדובר בעבודה קשה מאד מבחינה פיזית ומנטאלית, המתאימה יותר מבחינת תנאי- העבודה לצעירים אשר אינם מחוייבים לדבר, מלבד משיכה חזקה אל תחום הבישול והקולינריה.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים