כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

לימודי גישור - למי זה מתאים?

גישור היא שיטה אלטרנטיבית המשמשת ליישוב סכסוכים, שבה גורם ניטרלי מסייע לשני הצדדים הנמצאים בקונפליקט להגיע להסכמה. המגשר הוא למעשה גורם שאינו נוטה לאף אחד מהצדדים ובאופן כללי ההליך מתנהל מחוץ לכותלי בתי המשפט. במאמר שלפניכם נפרט אודות מסלול הלימודים המאפשר לקבל הסמכה לעסוק בתחום וכן נסביר למי מסלול לימודים זה יכול להתאים.

16/03/2015

עבור מי מתאימים לימודי גישור?

בקרב הציבור הרחב קיימת תפישה שגויה שלפיה מגשרים הם בהכרח עורכי דין. אמנם חלק ניכר מהמגשרים הם עורכי דין בהכשרתם, אך אין זה מן הנמנע שגם אנשים העוסקים בתחומים אחרים יפעלו בתחום הגישור. למעשה, כל אדם שניחן ביכולות תקשורת גבוהות, המסוגל לראות את כל האספקטים הסובבים סיטואציה או מחלוקת מסוימת ושמצויד בחוש צדק וברצון להשכין שלום בין אנשים, יכול להתאים לתחום הגישור.

האם לימודים אקדמיים הם חובה?

האם לימודים אקדמיים הם חובה?
העיסוק בגישור מתאים במיוחד עבור אנשים המסוגלים להישאר ניטרליים, שיש בכוחם להימנע ממעורבות רגשית במחלוקות ושמסוגלים לפעול בשיקול דעת ויצירתיות כדי להביא מחלוקות לפתרון תוך גיבוש הסכם שישביע את רצון שני הצדדים. רבים לא יודעים זאת, אך נכון להיום אין אף קריטריון בחוק הישראלי המגדיר באופן ברור מי יכול או לא יכול לשמש כמגשר. לכן לא זו בלבד שגם אדם שלא למד משפטים יכול לשמש כמגשר, אלא שישנם גם מגשרים חסרי כל השכלה אקדמית העושים חיל בתחום.

לימודי גישור על קצה המזלג

יש להשלים 60 שעות לימודי גישור לכל הפחות כדי להיות מגשר, בתלות במוסד שבו מתקיימים הלימודים.

במהלך הלימודים הסטודנטים נחשפים למגוון רחב של נושאים הקשורים לעולם הגישור כשבין היתר מדובר בנושאים הבאים:

• מהות הגישור ומשמעות הגישור כדרך ליישוב סכסוכים.

• סוגים שונים של קונפליקטים וסגנונות שונים של ניהול קונפליקטים.

• מיומנויות הגישור כמו לדוגמה הקשבה פעילה, אמפתיה, זיהוי אינטרסים סמויים, הגעה להסכמות ועוד.

• שיטות חלופיות ויצירתיות לפתרון סכסוכים.

• האספקטים המשפטיים של תחום הגישור.

איפה לומדים גישור?

בין המוסדות שבהם ניתן ללמוד לימודי גישור יש להזכיר את אוניברסיטת תל אביב שבה ניתן ללמוד גם תואר שני בגישור, את הקריה האקדמית אונו, את מכון מגיד שהוא שלוחה של האוניברסיטה העברית, את גומא – המרכז הישראלי לגישור ואימון, את מרכז גבים ללימודי גישור הפועל כבר משנת 1996, ונחשב כיום לאחד מהגופים המקצועיים ביותר בתחום הגישור ועוד. הלימודים משלבים בין הרצאות לבין סדנאות מעשיות שמטרתן לתרגל את הידע התיאורטי הנרכש במהלך השיעורים.

דרישות קבלה לקורס גישור

כפי שציינו, לפי החוק אין חובה בתואר אקדמי כדי לעסוק בגישור. עם זאת, בחלק ניכר ממוסדות הלימוד שבהם ניתן ללמוד לימודי גישור, אין אפשרות להתקבל ללימודים ללא תואר ראשון, או לפחות ללא הוכחה כי המועמד קרוב לסיום לימודי התואר הראשון שלו. בדרך כלל תנאי הקבלה יכללו גם מעבר ראיון אישי.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים