כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

עובד סיעודי זר

הזקוקים לסיעוד הם בדרך כלל מבוגרים שעברו את גיל הפנסיה והגיעו לגיל השלישי, אך לא רק. ישנם אנשים רבים שזקוקים לשירותי סיעוד כיוון שהינם מוגבלים בתפקודם, עקב תאונה, מחלה קשה או סיבה אחרת. לשם כך ניתן להעסיק עובד זר המסייע למטופל לחיות ככל אדם.

30/08/2009

צריכים סיעוד

הגיע הרגע בחיים שאתם או אחד מיקיריכם זקוק לסיעוד. בדרך כלל זהו אדם שחצה את גיל הפנסיה והגיע לגיל השלישי. זהו תהליך טבעי שצריכים לקבל אותו ולהתמודד אתו. ההתמודדות לא כל כך פשוטה, מכיוון שבדרך כלל האדם הזקוק לטיפול וסיעוד צמוד נמצא במצב תלותי פיסית ורגשית. מצד המטפל עבודת הסיעוד דורשת הבנה, הקשבה, טיפול מסור, אחריות, השגחה אישית, אכפתיות ומתן תשומת לב, מתן תמיכה נפשית ובריאותית, שמירה על ניקיונם וניקיון סביבתם, עזרה בטיפולי פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק, עזרה בענייני משק הבית, עזרה בעשיית פעולות יומיות פשוטות כגון לבישת בגד, רחצה וכדומה. המטופל חסר אונים ולעתים אף משפחת המטופל. זה לא חייב להיות כך. כיום, סיעוד לגיל השלישי הוא נפוץ ביותר ומקובל בקרב כל שכבות האוכלוסייה בישראל. רבים נעזרים באנשי סיעוד, בעיקר בעובדים זרים העוסקים בכך.

למי הרשות להעסיק עובד סיעודי זר?

אמנם התופעה אכן נפוצה, אך לא כל אדם בישראל רשאי לקבל מהמדינה אישור להעסקת עובד סיעודי זר. בכל אופן, אם אתם מעוניינים להעסיק שכמותו, עליכם למלא אחר תנאים מסוימים. לכל ענף יש תנאי העסקה ייחודיים. למשל בענף הסיעוד על המעסיק והעובד הזר להירשם באחת הלשכות הפרטיות המורשות. הממשלה היא זו שקובעת את המכסות השנתיות לכל ענף, אך לשמחתכם, לא קיימות ממש מכסות שנתיות בענף הסיעוד.

תהליך העסקת עובד סיעודי

מהם הצעדים שתוכלו לעשות על מנת לקבל עובד סיעודי זר שיעבוד בביתכם? ראשית, עליכם להגיש בקשה למוסד לביטוח לאומי לקבלת גמלת סיעוד מטעם המדינה (מחירה כ-500 ₪). חשוב שהמיועד לסיעוד עומד בתנאים לקבלת סיעוד (ישראלי, בגיל פרישה, מתגורר בבית, נזקק לתמיכה פיסית וביצוע פעולות בסיסיות וכדומה). לאחר מכן, תגיע אל ביתכם אחות מוסמכת מטעם המוסד לביטוח לאומי. היא תבדוק אם אכן האדם זקוק לסיעוד מלא או חלקי, ועד כמה זקוק. היא תדווח על כך במילוי טופס הערכת תלות. אם נמצאתם (או קרוביכם) מתאימים לקבל סיעוד, תצטרכו לקבל מרשות ההגירה היתר להעסקתו. קיבלתם את האישור להעסיק עובד סיעודי, כעת עליכם להמציא לו ויזה, אשרת עבודה, או שעליכם לבדוק אם יש ברשותו אישור עבודה בתוקף.

סיעוד זר בחוק הישראלי

לידיעתכם, במדינת ישראל קיים משנת 1991 חוק עובדים זרים . על פי חוק זה יש למעסיק עובדים זרים (לרבות סיעודיים) למלא מספר חובות כלפיהם. כך למשל עליו לתת לעובדים הזרים הסיעודיים את אותם התנאים של עובד ישראלי לפי החוק. לשם כך הכול צריך להיות מהוגן בחוזה ביניהם. העובד הסיעודי זכאי לשכר מינימום, לתשלום עבור שעות נוספות, לחופשה ליום מנוחה שבועי, דמי נסיעות דמי הבראה, ביטוח רפואי, ביטוח לאומי וכדומה.

איך לבחור עובד סיעודי זר?

אתם מפקידים בידי היקיר לכם ביותר עובד סיעודי. זו משימה כבדה ורבת אחריות. המטפל הסיעודי יישאר כל היום עם המטופל. לכן, ראשית תעסיקו אדם בעל המלצות מהמעסיק הקודם, האם עסק לפני כן בסיעוד, הניסיון שלו וכדומה. רצוי לערוך בדיקות, ראיונות והשוואות במספר חברות סיעוד עד בחירת האדם המתאים. תבחנו את היחס שלו, העדינות הכימיה והאמפטיה שלו עם המטופל, האם דובר את השפה, האם מבין את המטופל ואת צרכיו. כדאי לערוך שיחה עם המטפל בהקשר לתפקידו ולרמת הציפיות ממנו, כמו למשל: זמני ארוחות, מועדי טיפולים, מה המטופל אוהב או שונא, ובכלל לערוך תיאום ציפיות הדדי. ערכו ביקורים מתוכננים ואפילו ביקורי פתע על מנת לבדוק אם הכול כשורה ואם הוא מתייחס כיאות אל המטופל.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים