כרגע באתר
7
4
6
,
3
מודעות
כניסה לאזור האישי

ייעוץ בתחום המזון

ייעוץ קולינרי הוא מקצוע יחסית חדש בישראל, אולם מרגע שהחלו לעסוק בו כאן, הוא רק הולך ותופס תאוצה. על השאלות מהו בדיוק אותו ייעוץ קולינרי, למי הוא ניתן ועל ידי מי – תוכלו לקבל תשובה במאמר שלפניכם.

21/09/2009

ייעוץ קולינרי – ההגדרה

ייעוץ קולינרי הוא ייעוץ מקיף בתחום ההסעדה והמזון, הכולל בתוכו תת תחומים שונים וחשובים כגון בניית תפריט, עלויות מזון, תוכנית עסקית ועוד.
כל אחד מהם מייעל את העבודה ואת התוצרת. הייעוץ הקולינרי מיועד לכל מי שעוסק בתחום ההסעדה, החל מבעלי מסעדות, דרך בעלי חברות קייטרינג, חברות מזון, יבואני כלי אוכל ועוד.

ייעוץ קולינרי – המטרות

- בחירת כוח אדם מתאים על פי כישוריו, על מנת להבטיח שהמזון יוכן על ידי אנשי מקצוע שידאגו לאיכותו.
- הכשרת צוות המטבח שנבחר כולל בניית ספר נהלים והדרכה על מנת שתהיה משמעת עבודה קבועה.
- הקטנת עלויות המזון וחומרי הגלם.
- תיווך בין הבעלים לבין ספקי מוצרי מזון וציוד מהמובילים בתחום, המספקים שירותיהם במחירים הוגנים ונכונים לעסק.
- בניית תפריטים המתאימים לסוג המסעדה, לאופי בעליה ולקהל לקוחותיה הרצוי.
- המלצות ותדרוך לגבי המשכורות המגיעות לעובדים בדרגות השונות

כל "תת המטרות" הללו מכוונות למטרה אחת – להדריך את בעל העסק כיצד לנהל נכון את העסק שלו על מנת למקסם את סיכויי ההצלחה של העסק, וכן להביא אותו למצב של עסק מרוויח – בכמה שפחות זמן.

הייעוץ הקולינרי עוזר לעסק גם להתמודד התחרות הקיימת בשוק המסעדות וההסעדה, ולכן רבים מבעלי עסקי המזון לא חושבים פעמיים ונעזרים בשירותים אלה.

ייעוץ קולינרי – מי מספק?

מי שמספק בדרך כלל את שירותי הייעוץ הקולינרי הוא שף מקצועי, מומחה ובעל ניסיון רב שנים בענף, הכולל עבודה במסעדות, ניהול צוותי עבודה, קשר הדוק עם ספקי מזון וציוד, היכרות מעמיקה עם עולם המסעדנות והמזון וכד'. אדם כזה יכול בהחלט לסייע לבעל מסעדה חדשה, למשל, לבחור את צוות השפים והטבחים של המקום, להרכיב תפריט איכותי שישקף את סגנון המסעדה (איטלקי, ספרדי, צרפתי, בינלאומי, ישראלי וכו') ואת טעמם הרווח של אלה שעתידים לסעוד בה את לבם. הייעוץ כולל בחירה של חומרי הגלם להכנת המזון, של הציוד הטוב ביותר להכנתו ואפילו של היינות המתאימים ביותר לסוג המסעדה ולאופייה.

ישנם שפים הנותנים את הייעוץ הקולינרי בעצמם, ללא קשר לחברה כלשהי, וישנן חברות המאגדות בתוכן מספר שפים, המעניקים את שירותי הייעוץ. חברות כאלה מספקות לעתים ייעוץ קולינרי גם למגזר הפרטי, כלומר – אם נניח אדם פרטי מעוניין להיות בקיא קצת (הרבה) יותר ברזי הבישול, בין אם "סתם" כדי לדעת איך לבשל טוב ונכון יותר תוך חיסכון משמעותי בעלויות ובין, אם כי מתקרבים חגי תשרי או כל חג אחר, והפעם האירוח יהיה בביתו – יש לו אפשרות לקבל הדרכה מקצועית משף הבקיא בכל הנושאים הללו ואחרים בתחום, ויעניק לו ידע נרחב וטיפים רבים שיסייעו לו ויגשימו את רצונו.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים