כרגע באתר
9
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

אינטרקום - לתקשורת בין חדרים ומכשיר אבטחה רב שימוש

אינטרקום עם קודן לבית המשותף, מערכת תקשורת בין המנהל לעובדים, ואפילו משגוח לחדר התינוקות - תשכחו מכל מה שאתם יודעים על מערכת האינטרקום, כי הוא כבר לא רק הלחצן המיושן המותקן בבניינים משותפים, אלא שכיום הוא מגיע בשלל תצורות ומשמש למגוון מטרות!

17/03/2010
האינטרקום הוא מערכת קשר פנימי, המורכבת לרוב מרמקול, מיקרופון ומגבר קול, ומאפשרת התקשרות בין חדרים בבניין.
מעבר לאפשרויות התקשורת הבסיסיות, המערכת משמשת בעיקר כמכשיר אבטחה, המותקן בכניסות לבתים פרטיים, בנייני מגורים, משרדים וחדרים פנימיים. לפיכך, האינטרקום נועד לאפשר בקרה ושליטה על מי שנכנס בשערי הבית, המשרד או הבניין, והוא חוסך את הצורך בשימוש במפתחות, בהצבת שומרים או באמצעי אבטחה אחרים.

קיימים סוגים רבים של מערכות אינטרקום לשימושים מגוונים:

• אינטרקום לבית משותף: מערכת זו מותקנת בכניסה לבנייני מגורים המכילים עד כ-150 דיירים. המערכת בנויה מפאנלים ועליהם זמזם לכל דייר, כאשר בכל דירה מצוי פאנל עם או בלי שפופרת, המאפשר דיבור והאזנה. כמו כן, ישנם בניינים משותפים בהן פועלות מערכות באמצעות קודן. הכניסה לבניין מתאפשרת עם הקשת קוד במערכת הקודן של האינטרקום. למערכות אלו יש צג אלקטרוני המאפשר לחפש את שמות הדיירים ולצלצל לדייר המבוקש.

בנוסף, בחלק מהבתים המשותפים, מותקנת מצלמה במעגל סגור שפועלת למעשה כמצלמת אבטחה גלויה או סמויה.


• לבית פרטי: בבתים פרטיים, מערכות כאלו יכולות לשמש הן כאמצעי לבקרת כניסה, והן כאמצעי תקשורת בין חדרי הבית. יחידת מותקנת לרוב בשער הכניסה לחצר הבית ובתוך הבית, כך שניתן לשלב מצלמת אבטחה, שפופרת וקודן. כמו כן, זמזם האינטרקום יכול להיות מחובר לטלפון הביתי, כך שבכל פעם שיצלצלו בו, יישמע צלצול טלפון שונה מהצלצול הרגיל, ובלחיצה על לחצן הטלפון, תפתח הדלת.

יתרה מכן, בבתים פרטיים גדולים, שבהם מספר קומות, או בבתים בהם קיים מרחק רב בין החדרים, ניתן להתקין מערכת פנימית שתאפשר יצירת קשר בין בני הבית, ללא צורך בהרמת קול או בשיחות טלפון מיותרות.

• לבניין משרדים: מערכת המתאימה להתקנה במשרדים, במפעלים ובחדרים מסווגים. המערכת מתפקדת במקרה זה כאמצעי אבטחה ובקרה, שבאמצעותו ניתן לוודא שרק מורשי כניסה יכנסו למתחם. גם במנגנונים אלה ניתן לשלב מצלמות אבטחה, שפופרת או קודן.

• אינטרקום לחדר תינוקות: מגיע בשתי יחידות: האחת מותקנת בחדר התינוק, והשנייה בחדר ההורים. המכשיר מאפשר להורים לשמוע את המתרחש בחדר התינוק, ולהגיב במהרה בעת הצורך. מערכות אלה מהוות אביזר בטיחותי חיוני, ולכן מגיעות גם בתצורה של מערכות ניידות, שההורים יכולים לשאת עמם בכל רחבי הבית.

• תקשורת מנהל - מזכירה: מערכת המורכבת משתי יחידות. אותן יחידות מוצבות בשני חדרים שונים, כאשר הדיבור בין שני המכשירים מתבצע ללא הרמת השפופרת. בנוסף, בחלק מן הדגמים קיימת אפשרות להתקין במכשיר של המנהל, כפתור סודיות, המונע פריצת דיבור (למשל בזמן ישיבות).

על חשמל והגנה עצמית

מרבית מערכות האינטרקום פועלות על חשמל: בדלתות ובשערים מותקן מנעול חשמלי. כמו כן, ישנה אפשרות להוסיף גגון מתכת מעל המערכות החשופות למזג האוויר, להגנה מפני הגשם. בנוסף, באינטרקומים של בתים פרטיים, משותפים ועסקים, ניתן להתקין פאנל אנטי ונדלי. זהו למעשה פאנל עשוי מתכת שמגן על המכשיר מפני השחתה, חבלה ומעשי ונדליזם.
האינטרקום הפך למערכת בקרת כניסה נפוצה, וכיום כמעט שאין בניין מגורים, משרד או בית פרטי שאין בו אחד כזה. הודות ליתרונותיו הרבים, הוא רק הולך ומשתכלל עם השנים, ותמיד ניתן למצוא שיפורים וחידושים בתחום, מה שמוביל לשימושים אחרים, כמו תקשורת פנימית בתוך הבית והמשרד וכאמצעי בטיחות לתינוקות.
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים