כרגע באתר
8
6
6
,
2
מודעות
כניסה לאזור האישי

על מי האחריות לטיפול בסתימה בביוב בדירה שכורה?

בישראל יש למעלה מ-2 דירות שכורות, ומשמעות הדבר שיש הרבה מאוד אנשים שמתגוררים בדירה שכורה וצריכים לשלם עליה. אבל – האם הם צריכים לשלם גם על עבודות לתיקון נזקים שמתרחשים בה כמו למשל פתיחת סתימות ביוב? התשובה – במאמר שלפניכם.

01/05/2016

על דירות שכורות וסתימות בצנרת הביוב

על דירות שכורות וסתימות בצנרת הביוב
בכל דירה, בין אם היא שכורה ובין אם היא קנויה, עלולים להתרחש מדי פעם נזקים שונים, כגון סתימה בצנרת הביוב, סתימה בכיור, תקלה בדוד השמש ורבים אחרים. כשמדובר בדירה שקניתם – אין בכלל שאלה: הדירה היא שלכם ולכן אתם אלה שצריכים לשלם עבור התיקון של כל הנזקים האלה, כדי שתוכלו להמשיך להשתמש בדירה ולשמור על איכות החיים. אבל – מה קורה כשהדירה שכורה ומתרחשים בה נזקים? האם התשלום על התיקון צריך לחול על השוכרים? התשובה, כמו רוב התשובות בישראל, נחלקת למספר חלקים, אבל הפעם רק לשניים ולא לשלושה כמו ברוב המקרים. כדי לסבר את האוזן ניקח כדוגמה מקרה של הזמנת אינסטלטור לפתיחת סתימות ביוב:

כשהנזק הוא תוצאה של בלאי טבעי

במקרה של סתימה בצנרת הביוב שהינה תוצאה ישירה של בלאי טבעי של הצנרת – התשלום עבור הזמנת האינסטלטור יחול על המשכיר. אחרי הכול – מדובר בנזק שלא נגרם כתוצאה מוונדליזם של השוכר או מפעולה לא נכונה שלו, אלא בנזק שהיה נגרם, כנראה, גם לו המשכיר עצמו היה מתגורר בדירה. במקרה כזה המשכיר הוא זה שצריך לשלם עבור התיקון, או להחזיר לשוכר את מלוא הסכום ששילם (*בהסתייגות שתבוא בהמשך).

כשהנזק נגרם על ידי השוכר

במקרים בהם הסתימה בביוב נגרמה כתוצאה מהתנהגות לא נכונה של השוכר, כמו למשל השלכת מגבונים או חפצים לצנרת הביוב – הרי שהוא זה שיצטרך לשלם על פתיחת סתימות ביוב.

קושי להוכיח ממה נגרם הנזק

במקרים של סתימה בצנרת הביוב לפעמים קשה לדעת בוודאות אם היא נגרמה כתוצאה מבלאי טבעי או כתוצאה משימוש לא נכון של השוכר אם יש ספק – אפשר להחליט שהתשלום עבור הזמנת שירותי פתיחת סתימות ביוב יתחלק שווה בשווה בין המשכיר ובין השוכר, וכך לסדר את העניין בצורה שתהיה מקובלת על שני הצדדים.

הזמנת אינסטלטור בזמנים בהם גובים תעריפים גבוהים

אם השוכר מחליט להזמין אינסטלטור לצורך פתיחת הסתימה באמצע הלילה או בחג או בשבת – הרי שהתעריף שישלם יהיה הרבה יותר גבוה מאשר זה שהיה משלם ביום חול. במקרה כזה המשכיר יכול להגיד שהוא לא מוכן לשלם עבור התיקון, כי אפשר היה לחכות ליום חול ולשלם פחות. מאידך, אם מדובר בדירה שיש בה חדר שירותים אחד, הרי שאי אפשר להשתמש בהם מה שהופך את ההמתנה לבלתי אפשרית. לכן, במקרה כזה חשוב להתייחס לכל מקרה לגופו: במקרים בהם באמת אי אפשר היה להמתין והנזק נגרם כתוצאה מבלאי טבעי של הצנרת – התשלום יחול על המשכיר. במקרים בהם ההזמנה של האינסטלטור במועד בו התעריף גבוה יותר הייתה ללא הצדקה – ישלם השוכר רק את התעריף שגובה אותו אינסטלטור ביום חול, והשוכר ישלם את השאר.

אז על מי חלה האחריות?

התשלום על פתיחת סתימות ביוב כשיש בכך צורך וכאשר הסתימה נגרמה כתוצאה מבלאי טבעי – יחול על השוכר. בכל מקרה אחר – התשלום יחול על המשכיר או יתחלק שווה בשווה בין הצדדים. בכל מקום של ספק – אפשר תמיד לערב עורך דין, אבל כשמדובר בסכומים כאלה – באמת שלא כדאי, ועדיף לפתור את העניין בין הצדדים. בהצלחה!
פעולות נוספות :
שיתוף בפייסבוק
הדפס כתבה
שלח כתבה לחבר
הוסף למועדפים